SA1.txt

The flashcards below were created by user emm64 on FreezingBlue Flashcards.

  1. Lipase
    • A. Catalyzes the breakdown of triacylglycerol to glycerol and the three fatty acids
    • B. Emulsifies lipids
    • C. Is secreted by the endocrine pancreas
    • D. A and B
    • E. None of the above.











    Correct Answer: E
  2. Which of the following statement is true regarding pepsin?
    • A. Pepsin is active in the duodenum
    • B. Pepsin is most active at high pH
    • C. Pepsin is secreted by the chief cell
    • D. Pepsin is absolutely required for protein digestion
    • E. Pepsin accelerates fat digestion











    Correct Answer: C
  3. All of the following play a role in the normal enterohepatic circulation of bile acids, EXCEPT:
    • A. Gall bladder.
    • B. Portal vein.
    • C. Ileum.
    • D. Bile ducts.
    • E. Aorta.










    Correct Answer: E
  4. Figures B and C show H&E stained sections and Fig. A is a reaction that stains mucopolysaccharides. All three show the same organ. Which organ is this?
    Image Upload
    • A. Colon
    • B. Duodenum
    • C. Esophagus
    • D. Stomach fundus
    • E. Stomach antrum











    Correct Answer: A
  5. Which of the following bacteria does not produce enterotoxins?
    • A. Clostridium botulinum
    • B. Clostridium perfringens
    • C. Staphylococci aureus
    • D. Salmonella enteritidis











    Correct Answer: A
  6. Which of the following antiemetic drugs may also provide pain relief from cytotoxic chemotherapy?
    • A. Cannabinoid (CB1) receptor agonists.
    • B. Dopamine (D2) receptor antagonists.
    • C. Histamine (H1) receptor antagonists.
    • D. Muscarinic receptor antagonists.
    • E. None of the above.











    Correct Answer: A
  7. A Gram positive bacillus, spore-former, produces bacterial toxins, causes antibiotic associated diarrhea:
    • A. Bacillus cereus
    • B. Clostidium botulinum
    • C. Clostridium difficile
    • D. Clostidium tetani











    Correct Answer: C
  8. Which of the following statements regarding hormonal regulation of gastrointestinal function is true?
    • A.The presence of hydrogen ion in the small intestine stimulates secretion of secretin, which in turn stimulates bicarbonate secretion by the pancreas.
    • B.The presence of fatty acids in the small intestine stimulates secretion of CCK, which in turn stimulates enzyme secretion by the pancreas.
    • C.The presence of amino acids in the small intestine stimulates secretion of gastrin, which in turn stimulates HCl secretion by parietal cells.
    • D. A and B.
    • E. All of the above.








    Correct Answer: D
  9. All of the following stimulate gastic acid (H+) secretion EXCEPT:
    A. Acetylcholine release from nerve plexus neurons stimulated by the smell of food
    B. Reflex stimulation of parietal cells induced by distension of the stomach wall
    C. Acid-induced release of somatostatin in the stomach
    D. Oligopeptide-stimulated gastrin release in the stomach
    E. Paracrine action of histamine released from enterochromaffin cells in the stomach
    Correct Answer: C
  10. Which of the following is true about the inflammatory bowel disease that causes the lesions shown in the figures?
    Image Upload
    A. It is a disease that results from acute inflammation of the mucosa.
    B. The treatment for this disease is a strict gluten-free diet.
    C. Characteristically gross lesions of this disease consist of multiple affected areas separated by normal regions.
    D. The inflammatory lesions in this disease, are confined to the large intestines.
    E. People with this condition have a higher risk of dysplasia and adenocarcinoma than do people with Crohn’s disease.
    Correct Answer: C
  11. Matching: Match the organs listed below with the correct image. (2 points)
    Image Upload
    1. 1
    2. 2
    A. Colon
    B. Jejunum
    Correct Answer: A:2, B:1
  12. Which of the following are considered protective factors against the formation of peptic ulcers?
    • A. H+
    • B. Gastrin
    • C. H. pylori
    • D. Pepsin
    • E. None of the above











    Correct Answer: E
  13. Hepatic dysfunction may occur as a consequence of:
    • A. Hepatitis
    • B. Alcoholic liver disease
    • C. Severe hypertension
    • D. All of the above










    Correct Answer: D
  14. Which of the following is NOT an etiologic factor for peptic ulcer disease?
    • A. Helicobacter pylori infection
    • B. Candida albicans infection
    • C. Smoking
    • D. Long tern use of NSAIDs










    Correct Answer: B
  15. Ingestion of which of the following most markedly decreases gastric emptying?
    • A. Fats
    • B. Water
    • C. Minerals
    • D. Proteins
    • E. Carbohydrates











    Correct Answer: A
  16. Serum amylase is typically elevated in the presence of:
    • A. Gall stones
    • B. Pancreatitis
    • C. Kidney stones
    • D. Celiac disease











    Correct Answer: B
  17. Regarding hiatal hernias, which of the following is true about the images above?
    Image Upload
    • A. The image on the right shows a sliding hernia while the figure on the left shows a paraesophageal (rolling) hernia.
    • B. The image on the left shows a sliding hernia while the figure on the right shows a paraesophageal (rolling) hernia
    • C. The hernia shown on the left is the most likely to result in acute disease (strangulation) requiring rapid medical intervention
    • D. None of them poses danger of acute disease.
    • E. A and D are true











    Correct Answer: B
  18. Which of the following statements is true regarding the emulsification of fats?
    • A. Fat emulsification requires pancreatic lipase.
    • B. Fat emulsification requires secretion of bile salts and phospholipids by the liver.
    • C. Fat emulsification results in the formation of small fat droplets.
    • D. A and B.
    • E. B and C.











    Correct Answer: E
  19. Which of the following event is not part of the swallowing reflex?
    • A. Chewing of food
    • B. Relaxation of the upper esophageal sphincter
    • C. Elevation of the soft palate
    • D. Closing of the glottis by epiglottis
    • E. Relaxation of the lower esophageal sphincter











    Correct Answer: A
  20. Which of the following sphincter/valve does not directly control the GI tract itself?
    • A. Ileo-cecal valve
    • B. Pyloric sphincter
    • C. Lower esophageal sphincter
    • D. Upper esophageal sphincter
    • E. Sphincter of Oddi











    Correct Answer: E
  21. Diarrhea may be related to:
    • A. Ulcerative colitis
    • B. Lactose intolerance
    • C. Use of clindamycin
    • D. A and B
    • E. A, B, and C











    Correct Answer: E
  22. Which of the following representative G-I ulcer drugs directly block the production of stomach acid?
    • A. Cimetidine
    • B. Misoprostol
    • C. Omeprazole
    • D. Sodium bicarbonate
    • E. Sucralfate










    Correct Answer: A
  23. The functions of the stomach include
    • A. The complete digestion of protein.
    • B. Dissolving all the food that enters it.
    • C. Killing bacteria.
    • D. Storing partially digested food.
    • E. C and D.











    Correct Answer: E
  24. Which of the following molecules crosses the luminal membrane of intestinal cells by facilitated diffusion?
    • A. Glucose
    • B. Lactose
    • C. Fructose
    • D. A and B.
    • E. All of the above.











    Correct Answer: C
  25. Which of the following is not true about GERD?
    • A. It is associated with Barret's disease
    • B. It involves infiltration of epsinophils in the squamous epithelium
    • C. It is due to dilated veins in the esophageal wall
    • D. It may present with symptoms of heartburn
    • E. It is partly due to a loss in the lower easophageal sphincter











    Correct Answer: C
  26. Which of the following is not a component of the bile secreted by hepatocytes?
    • A. Cholesterol
    • B. Bile salt
    • C. Bilirubin
    • D. Lecithin
    • E. Bicarbonate











    Correct Answer: E
  27. Esophageal and gastric endoscopic examination is routinely used for all of the following EXCEPT :
    • A. Confirming presence of mucosal erosions or ulcers
    • B. Detecting presence of infections w/ Helicobacter pylori or Candida albicans
    • C. Detecting presence of hiatal hernia
    • D. Detecting presence of Barrett’s esophagus










    Correct Answer: C
  28. Which of the following is not correct regarding Helicobacter pylori?
    • A. Gram negative bacilli
    • B. Mucinase neutralizes gastric acidity.
    • C. the only organism to colonize and persist in the stomach.
    • D. Most common chronic bacterial infection of humans










    Correct Answer: B
  29. True or False: A frequent cause of acute gastric injury is the use of non steroidal anti- inflammatory drugs (NSAID).
    Correct Answer: True
  30. Which of the following tests is NOT be helpful in determining a patient’s hepatitis C status?
    • A. Anti-HBs IgG
    • B. RT-PCR for HCV RNA
    • C. Anti HCV IgG
    • D. Serum transaminases











    Correct Answer: A
Author:
emm64
ID:
146839
Card Set:
SA1.txt
Updated:
2012-04-10 21:19:47
Tags:
Systems SA1
Folders:

Description:
Systems 2 SA1
Show Answers: