GCSE Physics

Card Set Information

Author:
ghoran
ID:
147418
Filename:
GCSE Physics
Updated:
2012-04-13 08:02:42
Tags:
part four
Folders:

Description:
part four
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user ghoran on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. how many kW is 12500 W
    12.5 kW
  2. how many kW is 7000 W
    7 kW
  3. how many kW is 500 W
    0.5 kW
  4. how many kW is 2250 W
    2.25 kW
  5. how many kW is 15750 W
    15.75 kW
  6. how many kW is 1500 W
    1.5 kW
  7. how many kW is 125 W
    0.125 kW
  8. how many kW is 20 W
    0.02 kW
  9. how many kW is 35.5 W
    0.0355 kW
  10. how many hours is 120 minutes
    2 hours
  11. how many hours is 15 minutes
    0.25 hours
  12. how many hours is 360 minutes
    6 hours
  13. how many hours is 75 minutes
    0.75 hours
  14. how many hours is a week
    168 hours
  15. how many hours is 30 minutes
    0.5 hours
  16. a 2000 W electrical fire is used for 10 hours , what is the cost at 8p per kWh
    • energy = power * time
    • cost = number of kWh * cost per kWh
    • 2 kW * 10 = 20 kWh
    • 20*8 = 160p
  17. if electrical energy costs 9p per unit , calculate the cost of leaving a 3 kW fire switched on for 12 hours
    • energy = power * time
    • cost = cost per kWh * number of kWh
    • 3 * 12 = 36 kWh
    • 36 * 9 = 324p
  18. if electrical energy costs 9p per unit , calculate the cost of leaving a 120 W T.V. switeched on for 8 hours
    • energy = power * time
    • cost = cost per kWh * number of kWh
    • 0.12 * 8 = 0.96 kWh
    • 0.96 * 9 = 8.64p
  19. an electric lamp is marked 100 W . find the cost of using it for 6 hours at 8p per unit
    • energy = power * time
    • cost = number of kWh * cost per kWh
    • 0.1*6 = 0.6 kWh
    • 0.6 * 8 = 4.8p
  20. a 3 kW fire is switched on for 15 minutes . calculate the cost if electrical energy is 9p per unit
    • energy = power * time
    • cost = number of kWh * cost per kWh
    • 3*15/60 = 0.75 kWh
    • 0.75 * 9 = 6.75p
  21. the diagram below shows an electricity/energy meter
    a) how much electricity has been used
    b) the electricity costs 9p per unit . whats is the cost of using this quantity of electricity
    c) 2047 units are used in the next billing period . What is the new reading on the meter
    • cost = number of kWh * price per kWh
    • a) 61973-59321= 2652 kWh
    • b) 2652 * 9 = 23868p = £238.68
    • c) 61973 + 2047 = 64020
  22. a 2 kW washing machine for 3 hours if the cost per kWh is 7p
    • energy = power * time
    • cost = cost per kWh * number of kWh
    • 2*3 = 6 kWh
    • 6*7 = 42p
  23. a 1000 W heater for 2 hours if the cost per kWh is 5p
    • energy = power * time
    • cost = cost per kWh * number of kWh
    • 1*2 = 2 kWh
    • 2*5 = 10p
  24. a 250 W food mixer for an hour if the cost per kWh is 9p
    • energy = power * time
    • cost = cost per kWh * number of kWh
    • 0.25*1 = 0.25 kWh
    • 0.25*9 = 2.25p
  25. a 3 kWh tumble drier for 90 minutes if the cost per kWh is 4p
    • energy = power * time
    • cost = cost per kWh * number of kWh
    • 3*90/60 = 4.5 kWh
    • 4.5*4 = 18p
  26. a 100 W lamp for 30 minutes if the cost per kWh ia 10p
    • energy = power * time
    • cost = cost per kWh * number of kWh
    • 0.1*0.5 = 0.05 kWh
    • 0.05 * 10 = 0.5p
  27. a 1250 W cooker for 90 minutes if the cost per kWh is 6p
    • energy = power * time
    • cost = cost per kWh * number of kWh
    • 1.25*90/60 = 1.875
    • 1.875*6 = 11.25p

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview