1153

Card Set Information

Author:
hoalan
ID:
173389
Filename:
1153
Updated:
2012-09-25 18:56:20
Tags:
Exam1
Folders:

Description:
Patient care
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user hoalan on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. 1. A landmark book, The Theory of Sound, represented the beginning of the modern study of acoustics and was authored by a. Sir Isaac Newton b. Robert Boyle c. Leonardo da Vinci d. Lord Rayleigh e. Lazzaro Spallanzani
    ANS: D
  2. 2. Early real-time ultrasound systems relied on the use of a. linear array transducers b. phased-array transducers c. convex (curvilinear) transducers d. endocorporeal transducers e. mechanical sectoring transducers
    ANS: A
  3. 3. Bi-stable imaging systems were replaced by grayscale methods because a. the image display was too slow b. they failed to demonstrate subtle soft tissue interfaces c. the caliper measuring devices were unreliable d. the image recording options were limited e. the phosphor-coated screens were subject to screen “decay”
    ANS: B
  4. 4. The destructive nature of ultrasound on biologic organisms and living tissue was first discussed in 1927 by a. Woods and Loomis b. Doppler and Roentgen c. Langevin and Chilowsky d. Howry and Holmes e. Pierce and Firestone
    ANS: A
  5. 5. Name the physician who devoted his career to the study and development of noninvasive measurement of the peripheral vascular system. a. John Reid b. Don Baker c. Rokuru Uchida d. Eugene Strandness e. Nathanial Bronson
    ANS: D
  6. 6. The biggest complaint of static imagers with regard to real-time equipment
    • a. noise b. transducer focal zones c. sector artifacts d. field of view e. heavy and bulky transducer
    • ANS: D
  7. 7. Francis Fry and Elizabeth Kelly Fry are most well know for their work in a. vascular ultrasound b. breast ultrasound c. ophthalmic ultrasound d. obstetrical ultrasound e. echocardiography
    ANS: B
  8. 8. Name the physician credited as the first to establish the characteristic M-mode patterns of the mitral valve. a. Carl Helmuth Hertz b. Claude Joyner c. Inge Edler d. George Kossoff e. Sven Effert
    ANS: C
  9. 9. The phenomenon of piezoelectricity was discovered by a. The Dussik brothers b. Wild and Reid c. Langevin and Chilowsky d. Jacques and Pierre Curie e. Leopold and Donald
    ANS: D
  10. 10. The direct precursor to modern-day ultrasound imaging systems was the a. diasonograph b. Searle vidoson c. reflectoscope d. physionics porta-arm scanner e. octoson
    ANS: D
  11. 11. The study of sound was begun in 500 B.C., when Pythagoras observed a. the propagation of sound b. the relationship between pitch and frequency c. the vibration of a musical instrument d. the nature of sound produced by one object striking another e. that sound is carried to the ears by the movement
    ANS: B
  12. 12. Who was the first person to use the sound analogy of a pebble dropped into a calm body of water? a. Archytas b. Pythagorus c. Socrates d. Boethius e. da Vinci
    ANS: D
  13. 13. Who first originated the concept that sound travels in waves? a. Galileo b. da Vinci c. Sir Isaac Newton d. Archytas e. Robert Boyle
    ANS: B
  14. 14. Who is credited with the observation that “the angle of reflection is equal to the angle of incidence”? a. da Vinci b. Aristotle c. Rayleigh d. Pythagorus e. Spallanzani
    ANS: A
  15. 15. The observation of bats navigating in the dark produced the idea that sound above the range of human hearing might exist. This concept was first expressed by a. Francis Galton b. Christian Doppler c. Lazzaro Spallanzani d. Wilhelm Roentgen e. The Curie brothers
    ANS: D
  16. 16. To remove unwanted tissue, therapeutic ultrasound relies on the following irreversible effects: a. mechanical stress b. cavitation c. localized heating d. a and c e. b and c
    ANS: E
  17. 17. The A-mode mapping of the human brain was pioneered by a. Douglass Howry b. Karl Dussik
    • c. George Ludwig d. John Reid e. John Wild
    • ANS: B
  18. 18. The first scientist to develop intercavitary transducers for use with B-mode scanners was a. Wild b. Holmes c. Howry d. Thompson e. Reid
    ANS: A
  19. 19. The major limitation of bi-stable imaging was its a. need to use two oscilloscopes b. cumbersome assembly c. incomplete one-dimension images d. storage phosphor cathode ray tube e. need to immerse patients in water
    ANS: D
  20. 20. Name the physician-scientist who was the first to ultrasonically demonstrate images of the fetal gestational sac. a. Kenneth Gottesfeld b. Stuart Campbell c. Ian Donald d. Phillipe Jeanty e. Horace Thompson
    ANS: C
  21. 21. “Guidelines on Biological Safety” was the published work of a. American investigators b. Japanese investigators c. Swedish investigators d. English investigators e. French investigators
    ANS: A
  22. 22. Early Doppler ultrasound systems were limited by the following: a. processing power b. insufficient number of duplex transducer arrays c. inadequate algorithms/techniques d. a and b only e. a, b, and c
    ANS: E
  23. 23. The development of modern day sonar is linked to the invention of the a. reflectoscope b. hyperphone c. acoustiphone d. hydrophone e. reversiphone
    ANS: D
  24. 24. The first American investigator to detail the methods and advantages of fetal cephalometry was a. Popp b. Goldberg c. Feigenbaum d. Gottesfeld e. Lehmann
    ANS: B
  25. 25. Floyd Firestone is credited with inventing a(n) a. ceiling-mounted transducer carriage b. water path scanner c. fast B-scanner d. flaw-detector e. digital scan converter
    ANS: D

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview