1-2

Card Set Information

Author:
hoalan
ID:
173396
Filename:
1-2
Updated:
2012-09-25 19:13:04
Tags:

Folders:

Description:
PC
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user hoalan on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. 1. Endorsement of a school or institution is the process called a. licensure b. registration c. certification d. accreditation e. credentialing
    ANS: E
  2. 2. In 1974, the allied health occupation of the Diagnostic Medical Sonographer was created by the a. AIUM b. Bureau of Labor c. American Medical Association d. SDMS e. ARDMS
    ANS: C
  3. 3. Appearing on a list of sonographers eligible to practice their profession defines the term a. credentialing b. accreditation c. licensure d. registration e. certification
    ANS: D
  4. 4. The current and future sonographer job descriptions and salaries will be impacted by the recognition of the a. American Medical Association b. Department of Labor c. CAAHEP d. Professional Status Committee e. U.S. Department of Education
    ANS: B
  5. 5. Evaluation and recognition of a school or institution for demonstrating ability in a specialty area is the process of a. certification b. registration c. accreditation d. licensure e. credentialing
    ANS: C
  6. 6. The two most critical attributes a sonographer needs to achieve a successful technical orientation
    • a. good psychomotor skills and 3-D conceptualization b. verbal and written communication skills c. critical thinking and analytic capabilities d. good health and physical stamina e. self-direction and adaptability
    • ANS: A
  7. 7. Agency or other authorization to engage in the legal practice of diagnostic medical sonography is known as a. registration b. licensure c. certification d. credentialing e. accreditation
    ANS: B
  8. 8. The American Institute of Ultrasound in Medicine offers accreditation to ultrasound practices in a. Europe and Asia b. Canada and the United States c. Africa and China d. a and b e. b and d
    ANS: B
  9. 9. An institution or educational program must meet certain predetermined standards in order to receive a. credentialing b. accreditation c. certification d. licensure e. registration
    ANS: C
  10. 10. The American Registry of Diagnostic Medical Sonographers offers specialty exams in all of the following areas EXCEPT a. vascular technology b. pediatric echocardiography c. ophthalmology d. abdominal sonography e. obstetrics and gynecological sonography
    ANS: C
  11. 11. Initially, membership in the AIUM was open only to
    • a. Physicist
    • b. physiatrists
    • c. psychiatrists
    • d. physiotherapists
    • e. psychometrists
    • ANS: B
  12. 12. Maintaining ARDMS registration requires evidence of __ hours of continuing education every ______ years. a. 20/2 b. 25/3 c. 30/2 d. 30/3 e. 35/3
    ANS: D
  13. 13. New demands placed on modern day sonographers include all of the following EXCEPT a. knowledge of pathophysiology b. increased patient care c. advanced research d. computer literacy e. b and d
    ANS: C
  14. 14. While numbers are impressive, determination and perseverance also can prevail. This was shown by the formation of the ASUTS with a total membership of a. six b. 16 c. 60 d. 65 e. 68
    ANS: A
  15. 15. The “Document of Essentials for Diagnostic Medical Sonography” was developed by many collaborating organizations under the auspices of the a. AMA b. SDMS c. ASRT d. AIUM e. ASE
    ANS: A
  16. 16. The ARDMS currently offers ___ specialty examinations and registration. a. four b. five c. six d. seven e. eight
    ANS: E
  17. 17. Membership in a professional ultrasound organization offers members all of the following EXCEPT a. networking b. continuing educational activities c. legislative representation d. collective bargaining e. publications
    ANS: D
  18. 18. Which of the following needs are not taught but are critical to becoming an excellent sonographer? a. physics and instrumentation b. good psychomotor skills c. ability to think three-dimensionally d. a and b e. b and c
    ANS: E
  19. 19. The increase in physician specialization has provided room for allied health professions to expand their role to that of a. medical assistant b. physician assistant c. physician associate d. auxiliary sonographer e. resident sonographer
    ANS: B
  20. 20. Sonography is unique in the imaging professions because of a. ability to express independent judgment b. high esteem of co-workers c. need for manual dexterity d. communications demands e. adeptness at using imaging equipment
    ANS: A
  21. 21. Because not all ultrasound examinations have a positive outcome, it is important that sonographers posses a. empathy b. emotional stability c. sympathy d. dedication e. self-direction
    ANS: B
  22. 22. Currently, successfully becoming registered in diagnostic ultrasound is a. mandatory b. obligatory
    • c. voluntary d. mandated e. requisite
    • ANS: C
  23. 23. The “B” in ROUB, the credential awarded to ophthalmic ultrasound professionals, stands for a. biomedicine b. biocenosis c. bioethicist d. biologist e. biometrist
    ANS: E
  24. 24. The SDMS was previously know as the a. ASE b. ASUTS c. ASVU d. AIUM e. RAM
    ANS: B
  25. 25. Fetal echocardiography is a recent specialty exam offered by the a. ASRT b. SVU c. ASE d. ARDMS e. JRC-DMS
    ANS: D

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview