1-3

Card Set Information

Author:
hoalan
ID:
173398
Filename:
1-3
Updated:
2012-09-25 19:18:59
Tags:

Folders:

Description:
PC
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user hoalan on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. 1. An objective test is one that incorporates the following: a. matching b. true or false c. completion d. a and b e. a and c
    ANS: E
  2. 2. Two important mental functions in effective listening are a. comprehension and recall b. application and processing c. filtering and compartmentalizing d. ordering and understanding e. precision and attention
    ANS: A
  3. 3. The most common form of a subjective test is a. multiple choice b. essay c. true or false d. matching e. completion
    ANS: B
  4. 4. Short-term memory is dependent on a. independent memory b. intermediate memory c. immediate memory d. working memory e. long-term memory
    ANS: D
  5. 5. Attention requires a. sharp focus b. listening well c. vigilance d. discipline e. short-term memory
    ANS: A
  6. 6. The method of memorizing that relies on arranging lists of data in segments is called a. association b. mnemonics c. rhyming
    • d. clustering e. imagining
    • ANS: D ) clustering
  7. 7. Short-term memory is a rather limited system, capable of remembering a maximum of ____ item(s) at a time a. one b. three c. five d. seven e. nine
    ANS: D
  8. 8. Deductive reasoning relies on the ability to a. draw conclusions b. store facts c. recover facts d. logically manipulate information e. all of the above
    ANS: E
  9. 9. Studies have shown that people consciously pay attention to only ____% of what they hear a. 75 b. 50 c. 25 d. 15 e. 10
    ANS: C
  10. 10. Most student sonographer performance evaluations are divided into two categories: a. product and process b. preliminary and long-term observations c. speed of learning and scanning prowess d. part-time and full-time scanning experience
    ANS: A
  11. 11. A document specifying the role of a sonographer as a member of the health care team, acting in best interests of the patient is called a. Clinical Practice Standards b. Code of Conduct c. Scope of Practice d. Code of Ethics e. Sonographer Endorsement Act
    ANS: C
  12. 12. Reading to comprehend is a complex and intellectual activity that can be achieved only through a. maximization b. anticipation c. evaluation d. annotation e. b and c
    ANS: E
  13. 13. A study break of ____minutes is recommended after every 50 minutes of study. a. five b. 10 c. 15 d. 20 e. 25
    ANS: B
  14. 14. The design and implementation of student clinical activities is heavily governed by a. institutional regulations b. government and legal regulations c. ethical regulations d. financial pressures e. all of the above
    ANS: E
  15. 15. An objective situational test in which only one ANS is correct, unless instructed otherwise, describes the a. completion test b. matching test c. subjective test d. multiple choice test e. true or false test
    ANS: D
  16. 16. Reading only titles, subtitles, and words in italics represents the ______approach to study. a. scanning b. preview c. subjective d. outline e. objective
    ANS: B
  17. 17. Longer study periods are best suited to a. outlining b. writing papers c. organizing relationships d. organizing concepts e. all of the above
    ANS: E
  18. 18. Two important mental functions in effective listening are a. comprehension b. attention c. recall d. a and b e. a and c
    ANS: E
  19. 19. The most common form of an objective test is the a. multiple choice b. Carson-Bowes Assessment c. essay d. Carson-Bolger Assessment e. c and d
    ANS: A
  20. 20. The educational focus of providing a well-rounded experience to serve as a springboard to advanced studies and employment in managerial or instructional positions describes a a. community college associate degree program b. hospital-based diploma program c. university-based baccalaureate program d. a and b e. a and c
    ANS: E
  21. 21. Conscious or intentional memorization relies on a. processing and ordering b. comprehension and recall c. perception and attention d. precision and compartmentalization e. application and filtering
    ANS: C
  22. 22. Students have a right to a. carry out target scanning when the staff sonographer is busy b. evaluate their sonography programs c. make suggestions for program improvement d. give technical reports e. b and c
    ANS: E
  23. 23. A have-or-have-not function involving memory is a. recall b. comprehension c. mastery
    • d. motivation e. attentiveness
    • ANS: A
  24. 24. The least understood and often overlooked of the memory systems is a. long term b. immediate c. short term d. inaccurate e. forgetting
    ANS: B

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview