1153

Card Set Information

Author:
holy
ID:
177274
Filename:
1153
Updated:
2012-10-13 00:49:12
Tags:
Towsley
Folders:

Description:
ch.9
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user holy on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. 1. An inclusive process of appreciating how different individuals with different backgrounds bring unique contributions to an organization is:
    • a. ethics.
    • b. diversity.
    • c. critical thinking.
    • d. egalitarianism.
    • ANS: B
  2. 2. Interactions involving a tendency to judge others according to their match or lack of fit with a standard that is considered ideal or presumed to be “normal” are:
    • a. interaction patterns.
    • b. models.
    • c. theories.
    • d. none of the above.
    • ANS: A
  3. 3. Including issues of diversity in the curriculum is important for:
    • a. students.
    • b. patients.
    • c. instructors.
    • d. all of the above.
    • ANS: D
  4. 4. The more students know about diversity, the easier it will be for them to:
    • a. solve problems.
    • b. think critically.
    • c. relate to patients.
    • d. all of the above.
    • ANS: D
  5. 5. Moving beyond the Western tradition and opening minds to new streams of thought is:
    • a. ethics.
    • b. code of conduct.
    • c. multiculturalism.
    • d. paternalism.
    • ANS: C
  6. 6. Imaging students would do well to remember that patients are:
    • a. difficult.
    • b. biased.
    • c. unique.
    • d. distracted.
    • ANS: C
  7. 7. Universal values include orientation toward:
    • a. nature.
    • b. time.
    • c. activity.
    • d. all the above.
    • ANS: D
  8. 8. Issues in diversity may be divided into:
    • a. primary and secondary dimensions.
    • b. sequences.
    • c. positives and negatives.
    • d. timelines.
    • ANS: A
  9. 9. Ethical challenges are affected by:
    • a. age.
    • b. mental ability.
    • c. informed consent process.
    • d. all the above.
    • ANS: D
  10. 10. A foundation for empathy and truly ethical problem solving includes:
    • a. realizing that all patients are the same.
    • b. understanding patients’ values and worldviews.
    • c. recognizing that caring is inherent.
    • d. the imaging professional’s rights.
    • ANS: B
  11. 11. Disparate treatment employment discrimination occurs:
    • a. when patients are refused treatment because they have no insurance.
    • b. when an employee is treated differently from other similarly situated employees.
    • c. when employees become patients who are desperate for treatment.
    • d. none of the above.
    • ANS: B
  12. 12. Disparate impact employment discrimination occurs when:
    • a. an employment policy has a negative impact on a protected group.
    • b. employees are fired for cause.
    • c. lack of insurance affects patient treatment.
    • d. all of the above.
    • ANS: A
  13. 13. Quid pro quo sexual harassment occurs when:
    • a. the harassment is done in a language other than English.
    • b. the harassment is against a homosexual.
    • c. continued or advancement of employment depends on the provision of sexual favors.
    • d. none of the above.
    • ANS: C
  14. 14. Hostile work environment sexual harassment:
    • a. must involve a supervisor.
    • b. occurs when sexually related conduct unreasonably interferes with the employee’s work performance or creates an intimidating, hostile, or offensive work environment.
    • c. can be found only if violence is involved.
    • d. all of the above.
    • ANS: B
  15. 15. Imaging professionals must provide care to HIV-positive patients and those with AIDS unless:
    • a. they have strong religious beliefs about homosexuality.
    • b. they are pregnant.
    • c. providing services presents a direct threat to the health and safety of others that cannot be eliminated by modifications.
    • d. none of the above.
    • ANS: C

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview