RT101 Test

Card Set Information

Author:
ChaoticRev
ID:
189013
Filename:
RT101 Test
Updated:
2012-12-12 12:16:32
Tags:
RT101
Folders:

Description:
Final cards
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user ChaoticRev on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. What respiratory care equipment uses microprocessors for monitoring and control of complex data?                     

    Answer: Oxygen     flowmeters                              
                   Pulse     oximeters                       
                   Mechanical     ventilators
                   Water sealed spirometers                 
    Mechanical     ventilators
  2. For the CRT credential, what does the letter "T"stand for?
    Answer: Therapist
                   Technician
                   Trainee
                   Teacher
                   None of the above                 
    Therapist
  3. What is the most essential aspect of providing quality     respiratory care?
    Answer:Care being provided is indicated.
                  Care is delivered competently and appropriately.
                  Patient     is appropriately evaluated physician
                      before care is initiated.
                  A and B
                  A, B, and C                 
    A and B
  4. A physician who participates in active euthanasia is     committing what type of malpractice?

    Answer:Civil
                  Professional
                  Criminal
                  Ethical                     
    Criminal
  5. What ethical principle can be used to justify the pain that might occur in drawing blood from a patient for a diagnostic test?
    Answer:Nonmaleficence
                 Benevolent deception
                 Do no harm
                 Double effect                 
    Double effect
  6. Which of the following is a key element of a respiratory care protocol program?
    Answer:Strong and committed medical direction
                  Collaborative environment among health care
                        providers
                  Responsiveness to address and correct problems
                  Capable therapists
                  All of the above                 
    All of the above  
  7. In 1662, a chemist published a book that described the relationship between gas, volume, and pressure. What was the chemist's name?

    Answer:Sir Isaac Newton
                  Robert Boyle
                  Anthony van Leeuwenhoek
                  Nicolaus Copernicus                 
    Anthony van Leeuwenhoek
  8. What software program is useful as a database management system?

    Answer:Microsoft Word
                  Microsoft  PowerPoint
                  Microsoft Excel
                  Microsoft Access                 
     Microsoft Access   
  9. Which of the following medications has NOT been delivered as an aerosol by a respiratory therapist?

    Answer:Inotropics
                  Bronchodilators
                  Mucolytics
                  Antibiotics                     
    Inotropics
  10. When a respiratory therapist defers a patient's questions about a condition to the attending physician,what ethical principle is being practiced?

    Answer:Autonomy
                 Beneficence
                 Role fidelity
                 Harm principle                 
    Role fidelity

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview