Chapter 04 Windows Server 2008 R2

Card Set Information

Author:
pacheco2001usa
ID:
214967
Filename:
Chapter 04 Windows Server 2008 R2
Updated:
2013-04-22 00:56:06
Tags:
Windows Server 2008 R2
Folders:

Description:
Chapter 04 Windows Server 2008 R2
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user pacheco2001usa on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. Which application role provides an integrated environment for deploying and running server-based business applications?
    a) Fax
    b) Application
    c) File
    d) Hyper-V
    • Ans: b
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Deploying Application Servers
    • The Application server role provides an integrated environment for deploying and running server-based business applications.
  2. Which built-in role enables Windows Server 2008 to host virtual machines?
    a) Fax
    b) Application
    c) File
    d) Hyper-V
    • Ans: d
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Deploying Application Servers
    • The Hyper-V role enables Windows Server 2008 to host virtual machines, each of which has its own virtual hardware resources and a completely separate copy of the operating system.
  3. The number of roles that a server can perform is dependent on all of the following factors except the __________.
    a) computer’s hardware configuration
    b) size and scope of the enterprise
    c) hardware requirements of the role
    d) functional level of the domain
    • Ans: d
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Deploying Application Servers
    • The number of roles that a server can perform depends on the computer’s hardware configuration, hardware requirements of the role, and size and scope of the enterprise.
  4. What is the process of deploying and maintaining multiple instances of an operating system?
    a) replication
    b) virtualization
    c) duplication
    d) deployment
    • Ans: b
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Deploying Application Servers
    • Virtualization is the process of deploying and maintaining multiple instances of an operating system, called virtual machines (VMs), on a single computer
  5. Which of the following is not an element of the client/server model implemented by IIS and Internet Explorer?
    a) Internet Explorer client browser running on the workstation
    b) IIS server running on a Windows Server 2008 computer
    c) application that makes use of the services provided by the Web server and the client browser
    d) virtual instance that interacts with both the client and server
    • Ans: d
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Deploying Application Servers
    • The client/server model consists of three elements: an Internet Explorer client browser running on the workstation, an IIS server running on a Windows Server 2008 computer, and an application that makes use of the services provided by the Web server and the client browser.
  6. The UDDI Services role in Windows Server 2008 consists of which of the following role services?
    a) Database
    b) File Services
    c) Fax Services
    d) Server Application
    • Ans: a
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Deploying Application Servers
    • The UDDI Services role in Windows Server 2008 consists of UDDI Services Database and UDDI Services Web Application.
  7. The Fax Service Manager application enables administrators to do all of the following except __________.
    a) monitor fax devices
    b) create optional role services
    c) create fax rules and policies
    d) manage all of the faxes for the organization
    • Ans: b
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Deploying Application Servers
    • Windows Server 2008 includes a Fax Server role that includes the Fax Service Manager application, which enables administrators to monitor fax devices, create fax rules and policies, and manage all of the faxes for the organization. The Fax Server role has no optional role services from which to choose.
  8. Which operating system cannot process the Software Installation policy?
    a) Windows XP Home
    b) Windows XP Professional
    c) Windows Vista Business
    d) Windows 2000 Workstation
    • Ans: a
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Deploying Applications
    • Only Windows Vista, Windows XP Professional, and Windows 2000 Workstation clients can process the Software Installation policy.
  9. When creating a GPO software installation, which option causes the client computer to automatically install the application the next time the computer starts or the user logs on? a) Published
    b) Assigned
    c) Deploy
    d) Advanced
    • Ans: b
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Deploying Applications
    • The Assigned option causes the client computer to automatically install the application the next time the computer starts or the user logs on.
  10. Which product is designed for large enterprises and can be used to deploy applications as well as perform a wide variety of other network management tasks?
    a) Microsoft Server Update Services
    b) System Management Server
    c) Microsoft System Center Configuration Manager 2007
    d) Microsoft System Center Essentials 2007
    • Ans: c
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Deploying Applications
    • Microsoft System Center Essentials 2007, designed for medium-sized organizations, and Microsoft System Center Configuration Manager 2007, designed for large enterprises, are both products that you can use to deploy applications as well as perform a wide variety of other network management tasks.
  11. Essentials 2007 is limited to how many servers?
    a) 15
    b) 20
    c) 25
    d) 30
    • Ans: d
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Deploying Applications
    • System Center Essentials 2007 is intended for medium-sized organizations and is limited to 30 servers and 500 clients.
  12. What is one way to simplify the process of deploying applications on a large number of computers?
    a) thin client computing
    b) server side processing
    c) mainframe computing
    d) Terminal Services
    • Ans: d
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Using Terminal Services
    • One way to simplify the process is to use Terminal Services to provide your client computers with access to the applications they need.
  13. Which of the following enables communication between the terminal server and the client?
    a) Terminal Services
    b) Remote Desktop Connection
    c) Remote Desktop Protocol
    d) thin client connection
    • Ans: c
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Using Terminal Services
    • Remote Desktop Protocol (RDP) is a networking protocol that enables communication between the terminal server and the client.
  14. In Windows Server 2008, which Session ID is always dedicated to the system services running on the computer, which isolates them from applications for security reasons?
    a) 0
    b) 1
    c) 99
    d) 999
    • Ans: a
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Using Terminal Services
    • In Windows Server 2008, Session ID 0 is always dedicated to the system services running on the computer, which isolates them from applications for security reasons.
  15. Which of the following is an advantage of using Microsoft Terminal Services?
    a) single application installation
    b) low bandwidth consumption
    c) conservation of licenses
    d) all of the above
    • Ans: d
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Deploying Application Servers
    • Using Terminal Services to deploy applications offers several advantages to the network administrator including single application installation, low bandwidth consumption, board-based client support, and conservation of licenses.
  16. RDP can support up to how many separate channels?
    a) 32,000
    b) 64,000
    c) 96,000
    d) 128,000
    • Ans: b
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Using Terminal Services
    • RDP can support up to 64,000 separate channels, although nowhere near that many are currently in use.
  17. In addition to the server’s base memory requirements, how many megabytes of memory are required when running Terminal Services on a client machine?
    a) 32
    b) 64
    c) 128
    d) 256
    • Ans: b
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Using Terminal Services
    • When using Terminal Services, each client session requires a minimum of 64 megabytes of memory in addition to the server’s base memory requirements.
  18. When installing the Terminal Services role using Server Manager, the Add Roles Wizard enables you to select from a variety of role services. Which role service balances the client load among multiple terminal servers and saves session state information so that clients can reconnect to the same session from which they disconnected?
    a) Terminal Server
    b) TS Licensing
    c) TS Session Broker
    d) TS Gateway
    • Ans: c
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Using Terminal Services
    • The TS Session Broker role service balances the client load among multiple terminal servers and saves session state information so that clients can reconnect to the same session from which they disconnected.
  19. Terminal Services has two operational modes. Which is the default mode?
    a) Execution
    b) Install
    c) Application
    d) None of the above
    • Ans: a
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Using Terminal Services
    • By default, the Add Roles Wizard leaves newly installed terminal servers in Execution mode.
  20. After you install the Terminal Services role, you can install the applications that the terminal server will deploy to your clients. What command do you key in first?
    a) user/install
    b) change user/install
    c) /install
    d) /execute
    • Ans: b
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Using Terminal Services
    • To install applications to a terminal server, key change user /install in the command prompt window, and press Enter.
  21. Hyper-V is included in the initial Windows Server 2008 release.
    • Ans: False
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Deploying Application Servers
  22. If a Hyper-V server goes down, you can restore the virtual machines to other Hyper-V servers immediately as a temporary measure or a permanent solution.
    • Ans: True
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Deploying Application Servers
  23. Running standalone applications with duplicate databases on every workstation is a practical solution.
    • Ans: False
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Deploying Application Servers
  24. The streaming Media Services role is included with the operating system.
    • Ans: False
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Deploying Application Servers
  25. The Fax Server role does not require the installation of the Print Services role.
    • Ans: False
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Deploying Application Servers
  26. A(n) __________ is a collection of processes that form an individual user environment running on the server.
    • Ans: session
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Using Terminal Services
  27. To separate the client processes for individual sessions, the terminal server assigns each session a unique identifier called a(n) __________ ID.
    • Ans: Session
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Using Terminal Services
  28. __________, now in version 6.0, is based on the T.120 protocol standards published by the International Telecommunications Union (ITU).
    • Ans: Remote Desktop Protocol, RDP
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Using Terminal Services
  29. To use the Terminal Services role for multiple user connections, you must purchase the appropriate number of Terminal Services client access licenses (TS CALs) and install a TS __________ server to deploy them.
    • Ans: Licensing
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Using Terminal Services
  30. The TS Licensing service requires only about 10 megabytes of memory, and the license database requires 1 megabyte of storage space for every __________ licenses.
    • Ans: 1,200
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Using Terminal Services
  31. __________ is the process of deploying and maintaining multiple instances of an operating system.
    • Ans: Virtualization
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Using Virtualization
  32. Hyper-V uses Type 1 virtualization in which the VMM is called a(n) __________, which is an abstraction layer that interacts directly with the computer’s physical hardware.
    • Ans:  hypervisor
    • ifficulty: Medium
    • Section Ref: Using Virtualization
  33. There are two different forms of Type 1 virtualization. One form uses a(n) __________ hypervisor, which contains the device drivers for the physical hardware installed in the hypervisor layer.
    • Ans: monolithic
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Using Virtualization
  34. For licensing purposes, Microsoft refers to each virtual machine that you create on a Hyper-V server as a virtual __________.
    • Ans: instance
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Using Virtualization
  35. __________ is a new Terminal Services feature that enables clients to run terminal server applications within individual windows.
    • Ans: RemoteApp
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Using Virtualization
  36. What provides downlevel replication and indexing services that enable the server to participate on legacy networks with Windows Server 2003 storage services?
    • Ans: Windows Server 2003 File Services
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Deploying Application Servers
  37. What enables administrators to create and enforce storage quotas, specify file types that are permitted on network volumes, and generate storage reports?
    • Ans: File Server Resource Manager, FSRM
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Deploying Application Servers
  38. What creates an index that enables clients to rapidly search for files stored on server drives without having to access each drive in turn?
    • Ans: Windows Search Service
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Deploying Application Servers
  39. What new snap-in for Microsoft Management Console (MMC) provides a centralized administration tool for file server resources?
    • Ans: Share and Storage Management
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Deploying Application Servers
  40. What technology enables users working at another computer on the company network or on the Internet to establish a connection to a server and open an application or desktop session there?
    • Ans: Terminal Services
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Deploying Application Servers
  41. What is also known as a situation in which the processing is handled by the server and the client only functions as a dumb terminal?
    • Ans: thin client computing
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Using Terminal Services
  42. What memory management technique is used by Windows Server 2008?
    • Ans: copy-on-write data sharing
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Using Terminal Services
  43. What does RDC use to store screen elements that remain unchanged from one refresh to the next on the client system?
    • Ans: client-side caching
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Using Terminal Services
  44. What are several distinct advantages of distributing server roles among computers?
    • Ans: fault tolerance, resource allocation, availability, scalability, security, network traffic, and update management
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Deploying Application Servers
  45. What are four advantages to network administrators when using Terminal Services to deploy applications?
    • Ans: single application installation, low bandwidth consumption, broad-based client support, and conservation of licenses
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Deploying Application Servers
  46. What is hybrid virtualization?
    • Ans: In hybrid virtualization, the host OS essentially shares access to the computer’s processor with the VMM, with each taking the clock cycles it needs and passing control of the processor back to the other.
    • This is an improvement over an earlier technology called Type 2 virtualization, which virtualized individual guest applications and not entire operating system installations.
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Using Virtualization
  47. You learned how you can distribute roles among your Windows Server 2008 computers, combining roles as needed to take full advantage of the computers’ hardware resources. However, running multiple roles on a single computer can lead to problems. What are some of the problems you can encounter?
    • Ans:  Concerning security, the more roles a server performs, the greater the number of ports you must leave open. Concerning updates, running multiple roles requires you to apply more updates.
    • Concerning peak usage, different roles have different usage cycles, and the more roles a computer performs, the more complex the convergence of those cycles becomes.
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Using Virtualization
  48. What are you doing when you virtualize an operating system?
    • Ans: You create a separate partitioned space with virtual resources that appears just like physical resources to users and applications.
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Using Virtualization
  49. What is the main difference between Microsoft SoftGrid Application Virtualization and RemoteApp?
    • Ans: With SoftGrid, the server actually transfers the virtual environment to the client, enabling the client to run the application using its own hardware without the need to perform an application installation.
    • RemoteApp utilizes the server’s hardware resources.
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Using Virtualization
  50. What steps are involved when installing a TS Licensing server and preparing it for use?
    • Ans: Install the TS Licensing role service. Activate the TS Licensing server. Install the TS CALs on the TS Licensing server. Configure the licensing settings on the terminal servers.
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Using Terminal Services

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview