Chapter 003 Working with Active Directory Sites in Windows Server 2008 R2

Card Set Information

Author:
pacheco2001usa
ID:
216024
Filename:
Chapter 003 Working with Active Directory Sites in Windows Server 2008 R2
Updated:
2013-04-29 21:53:45
Tags:
Chapter 003 Working Active Directory Sites Windows Server 2008 R2
Folders:

Description:
Chapter 003 Working with Active Directory Sites in Windows Server 2008 R2
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user pacheco2001usa on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. Active Directory __________ provide the means by which administrators can control replication traffic.
    a) services
    b) sites
    c) domains
    d) forests
    • Ans: b
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
    • Feedback: Active Directory sites are the means by which administrators can control replication traffic.
  2. Domain controllers located in different sites will participate in __________ replication.
    a) intersite
    b) extrasite
    c) extersite
    d) intrasite
    • Ans: a
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
    • Feedback: Domain controllers located in different sites will participate in intersite replication. Intersite replication occurs on a scheduled basis (every 15 minutes by default).
  3. How often does intersite replication occur by default?
    a) 5 minutes
    b) 10 minutes
    c) 15 minutes
    d) 1 hour
    • Ans: c
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
    • Feedback: Domain controllers located in different sites will participate in intersite replication. Intersite replication occurs on a scheduled basis (every 15 minutes by default).
  4. When you install the forest root domain controller in an Active Directory forest, the Active Directory Installation Wizard creates a single site named __________.
    a) Default-Site
    b) Site-Default
    c) Default-Site-Name
    d) Default-First-Site-Name
    • Ans: d
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
    • Feedback: When you install the forest root domain controller in an Active Directory forest, the Active Directory Installation Wizard creates a single site called Default-First-Site-Name, which you can see in the Active Directory Sites and Services tool.
  5. Active Directory creates a __________ with the idea that all writeable domain controllers in a domain should communicate Active Directory information to each other, in addition to communicating forest-wide information with other domains.
    a) replication topology
    b) domain topology
    c) replication strategy
    d) domain strategy
    • Ans: a
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
    • Feedback: Active Directory creates a replication topology with the idea that all writeable domain controllers in a domain should communicate Active Directory information to each other, in addition to communicating forest-wide information with other domains. Sites and subnets defined within Active Directory will dictate the path used by replication traffic on the network, as well as form the basis for how Active Directory information is distributed.
  6. Replication within Active Directory will occur when which of the following conditions is met?
    a) An object is added or removed from Active Directory.
    b) The value of an attribute has changed.
    c) The name of an object has changed.
    d) All of the above
    • Ans: d
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
    • Feedback: Replication within Active Directory will occur when an object is added or removed from Active Directory, the value of an attribute has changed, or the name of an object has changed.
  7. When replicating information between sites, Active Directory will designate a __________ server in each site to act as a gatekeeper in managing site-to-site replication.
    a) primary
    b) masthead
    c) bridgehead
    d) global catalog
    • Ans: c
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
    • Feedback: When replicating information between sites, Active Directory will designate a bridgehead server in each site to act as a gatekeeper in managing site-to-site replication. This allows intersite replication to update only one domain controller within a site.
  8. What describes the amount of time that it takes for all domain controllers in the environment to contain the most up-to-date information?
    a) replication
    b) convergence
    c) completion
    d) propagation
    • Ans: b
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
    • Feedback: Active Directory convergence describes the amount of time that it takes for this process to take place so that all domain controllers in the environment contain the most up-to-date information.
  9. Certain operations, such as a password change or an account lockout, will be transmitted by using __________ replication, which means that the change will be placed at the “beginning of the line” and applied before any other changes that are waiting to be replicated.a) urgentb) immediatec) fastd) pushed
    • Ans: a
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
    • Feedback: Certain operations, such as a password change or an account lockout, will be transmitted using urgent replication, which means that the change will be placed at the “beginning of the line” and will be applied before any other changes that are waiting to be replicated.
  10. 10. What process is responsible for selecting a bridgehead server and mapping the topology to be used for replication between sites?
    a) Intersite Bridgehead Replicator
    b) Intersite Replication Generator
    c) Intersite Bridgehead Generator
    d) Intersite Topology Generator
    • Ans: d
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
    • Feedback: To create a replication topology in a multisite network, one domain controller within each site runs the Intersite Topology Generator (ISTG), which is a process responsible for selecting a bridgehead server and mapping the topology to be used for replication between sites.
  11. The primary goal of intersite replication is to minimize the usage of __________.
    a) Active Directory
    b) administrative labor
    c) bandwidth
    d) financial support
    • Ans: c
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
    • Feedback: The primary goal of intersite replication is to minimize bandwidth usage. Unlike intrasite replication, intersite replication will compress data that is replicated between sites, thus reducing the amount of network traffic used by Active Directory replication.
  12. When configuring a site link object, which attribute allows the administrator to define the path that replication will take?
    a) cost
    b) schedule
    c) frequency
    d) none of the above
    • Ans: a
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
    • Feedback: Assigning a cost to a site link object allows the administrator to define the path that replication will take. If more than one path can be used to replicate information, cost assignments will determine which path is chosen first.
  13. For both intrasite and intersite replication, what protocol does Active Directory use for all replication traffic?
    a) RPC over SMTP
    b) RPC over TCP
    c) RPC over IP
    d) RPC over ARP
    • Ans: c
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
    • Feedback: For both intrasite and intersite replication, Active Directory uses Remote Procedure Calls over Internet Protocol (RPC over IP) by default for all replication traffic. RPC is commonly used to communicate with network services on various computers, whereas IP is responsible for the addressing and routing of the data. RPC over IP replication keeps data secure while in transit by using both authentication and encryption.
  14. What is an alternative solution for intersite replication when a direct or reliable IP connection is not available?
    a) IRC
    b) SMTP
    c) TCP/IP
    d) ICMP
    • Ans: b
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Active Directory SitesFeedback: Simple Mail Transport Protocol (SMTP) is an alternative solution for intersite replication when a direct or reliable IP connection is not available. SMTP, a member of the Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP) suite, is the standard protocol used for message transfer, such as email.
  15. How often does replication occur in intersite replication?
    a) 15 minutes
    b) 30 minutes
    c) 90 minutes
    d) 180 minutes
    • Ans: d
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
    • Feedback: The default replication frequency for a new site link is 180 minutes, but it can be configured to take place as frequently as every 15 minutes and as infrequently as once per week.
  16. The ISTG automatically assigns one server in each site as the bridgehead server unless you override this by establishing a list of __________ bridgehead servers.
    a) manual
    b) preferred
    c) static
    d) designated
    • Ans: b
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
    • Feedback: The ISTG automatically assigns one server in each site as the bridgehead server unless you override this by establishing a list of preferred bridgehead servers. The advantage of administratively assigning a preferred bridgehead server list is that you can determine which servers have the best processing power for handling replication traffic.
  17. What defines a chain of site links by which domain controllers from different sites can communicate?
    a) site link bridgeb) site chainc) site chain bridged) site link chain
    • Ans: a
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
    • Feedback: A site link bridge defines a chain of site links by which domain controllers from different sites can communicate. In cases in which there is a centralized site that connects two branch sites via site links, the site link bridge creates a direct link between the branch sites using the total cost of both site links to the central site.
  18. What command-line tool used for monitoring Active Directory provides functionality that includes performing connectivty and replication tests?
    a) dcdiag
    b) netdiag
    c) dcpromo
    d) netstat
    • Ans: a
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
    • Feedback: Dcdiag is a command-line tool used for monitoring Active Directory. When run from a command prompt, this tool can perform connectivity and replication tests, report errors that occur, report DNS registration problems, analyze the permissions required for replication, and analyze the state of domain controllers within the forest.
  19. What command-line tool can be used to manually create a replication topology if site link bridging is disabled if the network is not fully routed?
    a) Dcdiag
    b) Repdiag
    c) Repadmin
    d) Netstat
    • Ans: c
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
    • Feedback: Repadmin is a command-line tool used to manually create a replication topology if site link bridging is disabled if the network is not fully routed.
  20. Domain controllers located in different sites will participate in intrasite replication.
    • Ans: False
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  21. Domain controllers located in different sites will participate in intrasite replication.
    • Ans: False
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  22. Active Directory is only replicated when the name of an object has changed.
    • Ans: False
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  23. When replicating information between sites, Active Directory will designate a bridgehead server in each site to act as a gatekeeper in managing site-to-site replication.
    • Ans: True
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  24. The guiding principle involved in the KCC’s selection of replication partners and its creation of replication objects is the “Rule of Four,” which states that no single domain controller should be more than four network hops away from any domain controller that can originate a change to the Active Directory database.
    • Ans: False
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  25. Site links connect two sites that communicate using the same protocol.
    • Ans: True
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  26. Intersite replication traffic is __________ by default to decrease the use of network bandwidth.
    • Ans: compressed
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  27. When you install the forest root domain controller in an Active Directory forest, the Active Directory Installation Wizard creates a single site named __________.
    • Ans: Default-First-Site-Name
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  28. Active Directory creates a replication __________ with the idea that all writeable domain controllers in a domain should communicate Active Directory information to each other, in addition to communicating forest-wide information with other domains.
    • Ans: topology
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  29. Each domain controller maintains a local value called an update __________ number that keeps track of changes that are made at each DC and thus keeps track of which updates should be replicated to other domain controllers.
    • Ans: sequence
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  30. In addition to the USN, each Active Directory attribute has a(n) __________ ID associated with it that keeps track of how many times that attribute has been changed.
    • Ans: version
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  31. When replicating information between sites, Active Directory will designate a(n) __________ server in each site to act as a gatekeeper in managing site-to-site replication.
    • Ans: bridgehead
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  32. Domain controllers use __________ notification to inform one another when changes need to be replicated.
    • Ans: change
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  33. SMTP site links use __________ replication, meaning that each replication transaction does not need to complete before another can start because the transaction can be stored until the destination server is available.
    • Ans: asynchronous
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  34. All site links that use the same transport protocol are considered to be __________ by default, which means that a domain controller in any site can connect to a domain controller in any other site by navigating a chain of site links.
    • Ans: transitive
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  35. The default cost of any new site link is __________.
    • Ans: 100
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  36. What are the means by which administrators can control replication traffic?
    • Ans: Active Directory sites
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  37. The forest root domain controller server object is placed within what folder of the Default-First-Site-Name site?
    • Ans: Servers
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  38. What joins together multiple sites?
    • Ans: site links
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  39. For each domain controller in the site, what does the KCC create between the domain controller and its new replication partners?
    • Ans: connection objects
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  40. How often does the KCC run and analyze the best path and placement for connection objects?
    • Ans: every 15 minutes
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  41. Certain operations, such as a password change or an account lockout, will be transmitted using a special type of replication, which means that the change will be placed at the “beginning of the line” and applied before any other changes that are waiting to be replicated. What is this type of replication?
    • Ans: urgent replication
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  42. Active Directory uses what protocol for both intrasite and intersite replication?
    • Ans: RPC over IP, Remote Procedure Calls over Internet Protocol
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  43. What defines a chain of site links by which domain controllers from different sites can communicate?
    • Ans: site link bridge
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  44. What is the difference between intersite and intrasite replication?
    • Ans: Domain controllers that reside within the same site participate in intrasite replication. Domain controllers located in different sites will participate in intersite replication.
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  45. What three events cause replication to occur in Active Directory?
    • Ans: An object is added or removed from Active Directory. The value of an attribute has changed. The name of an object has changed.
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  46. 46. If Active Directory cannot use the version ID as a tie-breaker for replication, what is done?
    • Ans: When two conflicting changes have the same version ID, the modification that took place later will be retained by Active Directory.
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  47. In terms of the KCC, what is the “Rule of Three?”
    • Ans: The “Rule of Three” states that no single domain controller should be more than three network hops away from any domain controller that can originate a change to the Active Directory database.
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  48. How does change notification work?
    • Ans: Each domain controller will hold a change for 45 seconds before forwarding it, after which it will transmit the change to each of its replication partners in 3-second intervals.
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  49. To use the SMTP protocol to transmit replication traffic, what must you have?
    • Ans: an enterprise certification authority (CA) that is fully integrated with Active Directory
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites
  50. What is the syntax for the dcdiag command to check replication connections?
    • Ans: dcdiag /test:replications
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Active Directory Sites

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview