Chapter 007 Introduction to Group Policy in Windows Server 2008 R2

Card Set Information

Author:
pacheco2001usa
ID:
216460
Filename:
Chapter 007 Introduction to Group Policy in Windows Server 2008 R2
Updated:
2013-04-29 21:38:06
Tags:
Chapter 007 Introduction Group Policy Windows Server 2008 R2
Folders:

Description:
Chapter 007 Introduction to Group Policy in Windows Server 2008 R2
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user pacheco2001usa on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. What is a method of controlling settings across your network?
    a) Group Policy
    b) Active Directory
    c) FSMO roles
    d) MMC
    • Ans: a
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Group Policy
    • Feedback: Group Policy is a method of controlling settings across your network. Group Policy consists of user and computer settings on the Windows Server 2008, Windows Server 2003 family, Microsoft Windows 2000 family, Window Vista, and Microsoft Windows XP Professional platforms that can be implemented during computer startup and shutdown and user logon and logoff.
  2. What process applies Group Policy settings to various containers within Active Directory?
    a) attaching
    b) linking
    c) connecting
    d) nesting
    • Ans: b
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Group Policy
    • Feedback: You can configure one or more GPOs within a domain and then use a process called linking, which applies these settings to various containers within Active Directory. You can link multiple GPOs to a single container or link one GPO to multiple containers throughout the Active Directory structure.
  3. What policies can be used to ensure that users always have the latest versions of applications?
    a) registry-based
    b) software installation
    c) folder redirection
    d) offline file storage
    • Ans: b
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Group Policy
    • Feedback: Software installation policies can be used to ensure that users always have the latest versions of applications. If application files are inadvertently deleted, repairs are made without user intervention.
  4. What policies work with folder redirection to provide the ability to cache files locally?
    a) registry-based
    b) software installation
    c) folder redirection
    d) offline file storage
    • Ans: d
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Group Policy
    • Feedback: Offline file storage works with folder redirection to provide the ability to cache files locally. This allows files to be available even when the network is inaccessible.
  5. What advanced technique allows you to apply GPO settings to only one or more users or groups within a container by selectively granting the “Apply Group Policy” permission to one or more users or security groups?
    a) linking
    b) nesting
    c) security group filtering
    d) Group Policy filtering
    • Ans: c
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Group Policy
    • Feedback: An advanced technique, called security group filtering, will allow you to apply GPO settings to only one or more users or groups within a container by selectively granting the “Apply Group Policy” permission to one or more users or security groups.
  6. What can be measured by tangible benefits, such as implementation costs and ongoing support?
    a) return on implementation
    b) total cost of investment
    c) total cost of ownership
    d) return on investment
    • Ans: d
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Group Policy
    • Feedback: Return on investment (ROI) can be measured by tangible benefits, such as implementation costs and ongoing support. In addition, it can be measured by intangible benefits, such as increased user productivity, and other factors that are difficult to measure from a financial standpoint. In financial terms, ROI is the amount of money gained (or lost) relative to the amount of money that was invested in a particular project or technology.
  7. Administrators find that Group Policy implementation helps them to achieve __________.
    a) enhanced security
    b) faster performance
    c) centralized management
    d) virus-free networks
    • Ans: c
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Group Policy
    • Feedback: Group Policies probably have their largest impact on reducing TCO due to their administrative benefits. Administrators find that Group Policy implementation helps them to achieve centralized management.
  8. Which of the following is an administrative benefit of using Group Policy?
    a) Administrators have control over centralized configuration of user settings, application installation, and desktop configuration.
    b) Problems due to missing application files and other minor application errors often can be alleviated by the automation of application repairs.
    c) Centralized backup of user files eliminates the need and cost of trying to recover files from a damaged drive.
    d) All of the above
    • Ans: d
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Group Policy
    • Feedback: The administrative benefits to Group Policy implementation include: administrators have control over centralized configuration of user settings, application installation, and desktop configuration; problems due to missing application files and other minor application errors often can be alleviated by the automation of application repairs; centralized backup of user files eliminates the need and cost of trying to recover files from a damaged drive; and the need to manually make security changes is reduced by the rapid deployment of new settings through Group Policy.
  9. What contains all of the Group Policy settings that you wish to implement to user and computer objects within a site, domain, or OU?
    a) Group Policies
    b) Group Policy Settings
    c) Group Policy Objects
    d) Group Policy Links
    • Ans: c
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Group Policy
    • Feedback: Group Policy Objects (GPOs) contain all of the Group Policy settings that you wish to implement to user and computer objects within a site, domain, or OU. The GPO must be associated with the container to which it is applied.
  10. Which of the following is not a type of GPO?
    a) local GPO
    b) advanced GPO
    c) domain GPO
    d) starter GPO
    • Ans: b
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Group Policy
    • Feedback: There are three types of GPOs: local GPOs, domain GPOs, and starter GPOs.
  11. Local GPO settings are stored in what folder on a computer?
    a) %systemroot%/System32/GroupPolicy
    b)%systemroot%/System32/Drivers/GroupPolicy
    c)%systemroot%/System32/Drivers/Etc/GroupPolicy
    d) %systemroot%/System/GroupPolicy
    • Ans: a
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Introducing Group Policy
    • Feedback: Each computer running Windows Server 2008, Windows Server 2003, Windows XP Professional, or Windows 2000 has only one local GPO, and the settings in that local GPO will apply to all users who log on to the computer. The local GPO settings are stored on the local computer in the %systemroot%/System32/GroupPolicy folder.
  12. What directory object includes subcontainers that hold GPO policy information?
    a) Group Policy template
    b) AD GPO template set
    c) Group Policy container
    d) AD GPO container set
    • Ans: c
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Group Policy
    • Feedback: The content of each nonlocal GPO is actually stored in two locations. One of these is the Group Policy container (GPC), an Active Directory object that stores the properties of the GPO.
  13. What is the path to the default GPT structure for a domain?
    a) %systemroot%sysvolsysvoldomain.comPolicies
    b) %systemroot%sysvoldomain.comPolicies
    c) %systemroot%domain.comPoliciesd) %systemroot%Policies
    • Ans: a
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Introducing Group Policy
    • Feedback: The Group Policy templates (GPT) folder structure is located in the shared SYSVOL folder on a domain controller. The path to the default GPT structure for the cohowinery.com domain is %systemroot%sysvolsysvolcohowinery.comPolicies. Replace %systemroot% with the folder location for the operating system files.
  14. The __________ Policy is linked to the domain, and its settings affect all users and computers in the domain.
    a) Default Domain Controller
    b) Default Domain
    c) Default
    d) Domain
    • Ans: b
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Group Policy
    • Feedback: The Default Domain Policy is linked to the domain, and its settings affect all users and computers in the domain.
  15. What Microsoft Management Console (MMC) snap-in is used to create and modify Group Policies and their settings?
    a) Group Policy Management Editor
    b) Group Policy Control Console
    c) Group Policy GPO
    d) Group Policy Management Console
    • Ans: d
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Group Policy
    • Feedback: The Group Policy Management Console (GPMC) is the Microsoft Management Console (MMC) snap-in that is used to create and modify Group Policies and their settings.
  16. Group policy is divided into two subcategories, or nodes, that are named Computer Configuration and __________.
    a) Network Configuration
    b) Security Configuration
    c) User Configuration
    d) Domain Configuration
    • Ans: c
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Group PolicyFeedback: Configuring Group Policy settings enables you to customize the configuration of a user’s desktop, environment, and security settings. The actual settings are divided into two subcategories: Computer Configuration and User Configuration. The subcategories are referred to as Group Policy nodes. A node is simply a parent structure that holds all related settings. In this case, the node is specific to computer configurations and user configurations.
  17. What folder located under the Computer Configuration node in the Group Policy Management Editor contains security settings and scripts that apply to all users who log on to Active Directory from that specific computer?
    a) Software Settings
    b) Windows Settings
    c) Security Settings
    d) Administrative Templates
    • Ans: b
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Group Policy
    • Feedback: The Windows Settings folder located under the Computer Configuration node in the Group Policy Management Editor contains security settings and scripts that apply to all users who log on to Active Directory from that specific computer. This means that the settings are computer specific.
  18. What means that each policy must be read and applied completely before the next policy can be invoked?
    a) asymmetric processing
    b) symmetric processing
    c) asynchronous processing
    d) synchronous processing
    • Ans: d
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Group PolicyFeedback: Synchronous processing of policies means that each policy must be read and applied completely before the next policy can be invoked. The default synchronous behavior can be modified by the system administrator if necessary, although such modification is discouraged.
  19. Configuring what setting on an individual GPO link forces a particular GPO’s settings to flow down through the Active Directory without being blocked by any child OUs?
    a) Enforce
    b) Block Policy Inheritance
    c) Loopback Processing
    d) Propagate
    • Ans: a
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Group Policy
    • Feedback: Configuring the Enforce setting on an individual GPO link forces a particular GPO’s settings to flow down through the Active Directory without being blocked by any child OUs.
  20. What allows the Group Policy processing order to circle back and reapply the computer policies after all user policies and logon scripts run?
    a) Reverse Processing
    b) Switchback Processing
    c) Loopback Processing
    d) Repeat Processing
    • Ans: c
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Group Policy
    • Feedback: Loopback processing is a Group Policy option that provides an alternative method of obtaining the ordered list of GPOs to be processed for the user. When set to Enabled, this setting has two options: Merge and Replace.
  21. Windows Deployment Services assists in rebuilding or deploying workstations quickly and efficiently in an enterprise environment.
    • Ans: True
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  22. Local GPOs support folder redirection and Group Policy software installation.
    • Ans: False
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  23. The Default Domain Policy is linked to the Domain Controllers OU, and its settings affect all domain controllers in the domain.
    • Ans: False
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  24. Administrative Templates are files with the .admx extension.
    • Ans: True
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  25. Configuring the Loopback Processing setting on a container object, such as a site, domain, or OU, will block all policies from parent containers from flowing to this container.
    • Ans: False
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  26. An advanced technique, called security group __________, allows you to apply GPO settings to only one or more users or groups within a container by selectively granting the “Apply Group Policy” permission to one or more users or security groups.
    • Ans: filtering
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  27. Group Policy __________ contain all of the Group Policy settings that you wish to implement to user and computer objects within a site, domain, or OU.
    • Ans: Objects
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  28. There are three types of GPOs: local GPOs, domain GPOs, and __________ GPOs.
    • Ans: starter
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  29. There are three types of GPOs: local GPOs, domain GPOs, and __________ GPOs.
    • Ans: starter
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  30. The Group Policy __________ folder structure is located in the shared SYSVOL folder on a domain controller.
    • Ans: templates
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  31. The Group Policy __________ Console is the Microsoft Management Console (MMC) snap-in that is used to create and modify Group Policies and their settings.
    • Ans: Management
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  32. Group Policy __________ provide a way to organize settings according to where they are applied.
    • Ans: nodes
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  33. __________ Templates are files with the .admx extension.
    • Ans: Administrative
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  34. Configuring the Block Policy __________ setting on a container object, such as a site, domain, or OU, will block all policies from parent containers from flowing to this container.
    • Ans: Inheritance
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  35. The __________ Settings folder located under the Computer Configuration node in the Group Policy Management Editor contains security settings and scripts that apply to all users who log on to Active Directory from that specific computer.
    • Ans: Windows
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  36. What allows you to apply GPO settings to only one or more users or groups within a container by selectively granting the “Apply Group Policy” permission to one or more users or security groups?
    • Ans: security group filtering
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  37. What directory object includes subcontainers that hold GPO policy information?
    • Ans: Group Policy container
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  38. What policy is linked to the domain, and its settings affect all users and computers in the domain?
    • Ans: Default Domain Policy
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  39. What folder located under the Computer Configuration node contains settings that apply to all users who log on from that specific computer?
    • Ans: Software Settings
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  40. What allows multiple scripts to be processed at the same time without waiting for the outcome of a previously launched script to occur?
    • Ans: asynchronous processing
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  41. What is a Group Policy option that provides an alternative method of obtaining the ordered list of GPOs to be processed for the user?
    • Ans: Loopback Processing
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  42. What types of policies are processed last?
    • Ans: OU policies
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  43. Where are Group Policy templates stored?
    • Ans: SYSVOL directory
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  44. What is Group Policy?
    • Ans: Group Policy is a method of controlling settings across your network. Group Policy consists of user and computer settings on the Windows Server 2008, Windows Server 2003 family, Microsoft Windows 2000 family, Windows Vista, and Microsoft Windows XP Professional platforms that can be implemented during computer startup and shutdown and user logon and logoff.
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  45. What are the three types of GPOs?
    • Ans: local GPOs, domain GPOs, and starter GPOs.
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  46. How can the Group Policy Management Console be accessed in Windows Server 2003 and Windows Server 2008?
    • Ans: The GPMC was not pre-installed in Windows Server 2003; it needed to be downloaded manually from the Microsoft Web site. However, it is now included in Windows Server 2008 by default.
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  47. In what order are group policy settings processed?
    • Ans: local policies, site policies, domain policies, OU policies (first to last)
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  48. What is the difference between the Merge and Replace options when enabling Loopback Processing for Group Policy?
    • Ans: When the Merge option is selected after all user policies run, the computer policy settings are reapplied, which allows all current GPO settings to merge with the reapplied computer policy settings. The Replace option overwrites the GPO list for a user object with the GPO list for the user’s logon computer. This means that the computer policy settings remove any conflicting user policy settings.
    • Difficulty: Hard
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  49. What default policies are created when Active Directory is installed?
    • Ans: Default Domain Policy and Default Domain Controller Policy
    • Difficulty: Easy
    • Section Ref: Introducing Group Policy
  50. What are the three subnodes found within each GPO node?
    • Ans: Software Settings, Windows Settings, Administrative Templates
    • Difficulty: Medium
    • Section Ref: Introducing Group Policy

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview