MIS 11

Card Set Information

Author:
Anonymous
ID:
218479
Filename:
MIS 11
Updated:
2013-05-08 00:53:44
Tags:
MIS
Folders:

Description:
Laudon Chapters 11 study cards
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user Anonymous on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. What
    type of knowledge management system did Canadian Tire implement in order to
    improve the communications with dealers? A) digital asset management system B) content management system C)
    learning management system D) knowledge network system
    Answer: B
  2. The
    percentage of gross domestic product of the United States that is produced by
    the knowledge and information sectors is estimated to be about ________
    percent. A) 20 B) 40 C) 60 D) 80
    Answer: C
  3. 23)
    Which of the following statements best describes the relationship between
    collaboration and knowledge management? A) Without knowledge, collaboration is
    difficult. B) Knowledge doesn't exist without collaboration. C) Knowledge is useful only when shared
    with others. D) As knowledge increases, so does collaboration.
    Answer: C
  4. 24)
    The flow of events or transactions captured by an organization's system
    describes A) information. B) data.
    C) wisdom. D) knowledge.
    Answer: B
  5. 25)
    Expertise and experience of organizational members that has not been formally
    documented best describes A) wisdom. B) information. C) data. D) tacit knowledge.
    Answer: D
  6. 26)
    Changing organizational behavior by sensing and responding to new experience
    and knowledge is called A) change management. B) knowledge networking. C) the
    knowledge value chain. D) organizational
    learning.
    Answer: D
  7. 27)
    The set of business processes, culture, and behavior required to obtain value
    from investments in information systems is one type of A) knowledge culture. B)
    knowledge discovery. C) organizational
    and management capital. D) organizational routine.
    Answer: C
  8. 28)
    Which of the following systems digitizes, indexes, and tags documents according
    to a coherent framework? A) wikis B) CAD C)
    document management D) LMS
    Answer: C
  9. 29)
    Which of the following statements is not an accurate description of the
    importance of knowledge to a firm? A) Knowledge experiences network effects as
    more people share it. B) Knowledge should be seen as an intangible key asset.
    C) Knowledge enables firms to become more efficient in their use of scarce
    resources. D) Knowledge is
    unconditional.
    Answer: D
  10. 30)
    What is meant by the statement "knowledge is sticky"? A) Knowledge is hard to move. B)
    Knowledge is universally applicable. C) Knowledge works only in certain
    situations. D) Knowledge is intangible.
    Answer: A
  11. 31)
    Which of the following is not one of the main four dimensions of knowledge
    described in the chapter? A) Knowledge is a firm asset. B) Knowledge has
    different forms. C) Knowledge has no
    locations. D) Knowledge is situational.
    Answer: C
  12. 32)
    In order, which are the value-adding steps in the knowledge business value
    chain? A) acquire, store, disseminate, apply, feedback B) data and information acquisition, acquire, store, disseminate, apply
    C) acquire, disseminate, apply, feedback, management and organizational
    activities D) data and information acquisition, store, disseminate, feedback,
    apply
    Answer: B
  13. 33)
    Informal social networks of professionals and employees within and outside the
    firm who have similar work-related activities and interests are called
    communities of A) practice. B)
    professionals. C) interest. D) knowledge.
    Answer: A
  14. 34)
    Which of the following are the three major types of knowledge management
    systems? A) management information systems, decision support systems, and
    transaction processing systems B) enterprise systems, customer support systems,
    and supply chain management systems C) database management systems, expert
    systems, and knowledge work systems D)
    enterprise-wide knowledge management systems, knowledge work systems, and
    intelligent techniques
    Answer: D
  15. 35) Specialized systems built for engineers, scientists, and other
    knowledge workers charged with discovering and creating new knowledge for a
    company are called A) KWS. B) LMS.
    C) wikis. D) CAD systems.
    Answer: A
  16. 36) Fuzzy logic is a type of A) data mining. B) neural network. C) intelligent technique. D) business
    intelligence.
    Answer: C
  17. 37) Which of the following is not a typical
    component or capability of an enterprise-wide knowledge management system? A)
    collaboration tools B) KWS C)
    document management D) LMS
    Answer: B
  18. 38)
    Which of the following would not be considered semistructured knowledge? A) request for proposals B) voice-mail
    C) videos D) e-mail
    Answer: A
  19. 39)
    You are advising a multimedia company on the best type of knowledge management
    system to help them archive digital video and sound clips. Which of the
    following will suit their needs? A) enterprise content management system B) digital asset management system C)
    knowledge network system D) VRML system
    Answer: B
  20. 40) Once a knowledge taxonomy is developed, documents are all ________
    with the proper classification. A)
    tagged B) linked C) tupled D) referenced
    Answer: A
  21. 41)
    Which of the following is not a Web 2.0 tool firms are using to foster
    collaboration? A) blogs B) intranets
    C) wikis D) social bookmarking
    Answer: B
  22. 42)
    Your company wants to develop intelligent techniques to create a
    "smart" oven that can perfectly cook basic foodstuffs, such as roasts
    and bread, using sensors and minimal input from the user. The system would know
    the difference between rare, medium rare, medium, and well done roasts. The
    category of intelligent technique that would describe this system is A) expert
    system. B) neural network. C) case based reasoning. D) fuzzy logic.
    Answer: D
  23. 43)
    Which of the following statements about the use of wikis by firms is not true?
    A) They are inexpensive and easy to implement. B) Users are able to modify wiki
    content contributed by others. C) They
    are most appropriate for information that must be revised but does not need to
    be available 24/7. D) They can be used as a central repository for all
    types of corporate data such as spreadsheets and e-mail.
    Answer: C
  24. 44)
    Tools for the management, delivery, tracking, and assessment of various types
    of employee learning best describes a(n) A) investment workstation. B)
    organizational learning system. C) employee enrichment system. D) learning management system.
    Answer:D
  25. 45)
    Most knowledge workers require specialized knowledge work systems, but they
    also rely on A) office systems. B)
    schools and universities. C) imaging systems. D) data transferring systems.
    Answer: A
  26. 46)
    A ________ is very important to a knowledge worker's system. A) careful filing
    system B) financial analysis system C) CAD capability D) user-friendly interface
    Answer: D
  27. 47)
    ________ often are designed and optimized for the specific tasks to be
    performed. A) Graphics programs B)
    Knowledge workstations C) Virtual simulators D) CAD stations
    Answer: B
  28. 48)
    CAD workstations A) provide engineers,
    designers, and factory managers with precise control over industrial design and
    manufacturing. B) provide an important source of expertise for
    organizations. C) allow groups to work together on documents. D) are high-end
    PCs used in the financial sector to analyze trading situations instantaneously
    and facilitate portfolio management.
    Answer: A
  29. 49)
    Which of the following would not be classified as a knowledge work system? A)
    computer-aided design system B) 3D visualization system C) investment workstations D) expert system
    Answer: D
  30. 50)
    Virtual reality systems A) provide engineers, designers, and factory managers
    with precise control over industrial design and manufacturing. B) provide an
    important source of expertise for organizations. C) allow groups to work
    together on documents. D) provide
    architects, engineers, and medical workers with precise, photorealistic
    simulations of objects.
    Answer: D
  31. 51)
    Investment workstations A) provide engineers, designers, and factory managers
    with precise control over industrial design and manufacturing. B) provide an
    important source of expertise for organizations. C) allow groups to work
    together on documents. D) are used in
    the financial sector to analyze trading situations instantaneously and
    facilitate portfolio management.
    Answer: D
  32. 52)
    Which of the following systems is not used to capture tacit knowledge? A)
    expert system B) case-based reasoning C) fuzzy logic D) neural network
    Answer: D
  33. 53) Which of the following is a type of
    intelligent technique? A) knowledge networks B) case based reasoning C) computer-aided design D) VRML
    Answer: B
  34. 54)
    Which of the following techniques is used for knowledge discovery? A) expert
    system B) transaction processing systems C) case-based reasoning D) data mining
    Answer: D
  35. 55)
    Technology that consists of computer-based systems that attempt to emulate
    human behavior is called A) fuzzy logic. B) neural networks. C) AI technology. D) genetic algorithms.
    Answer: C
  36. 56) An inference engine is A) a strategy for
    searching the rule base in case-based reasoning. B) the programming environment
    of an expert system. C) a method of organizing expert system knowledge into
    chunks. D) a strategy used to search
    through the rule base in an expert system by forward chaining or backward
    chaining.
    Answer: D
  37. 57)
    Forward chaining is A) a strategy for
    searching the rule base in an expert system that begins with information
    entered by the user. B) the programming environment of an expert system. C)
    a method of organizing expert system knowledge into chunks. D) a strategy for
    searching the rule base in an expert system that begins with a hypothesis.
    Answer: A
  38. 58)
    Backward chaining is A) a strategy for searching the rule base in an expert
    system that begins with information entered by the user. B) the programming
    environment of an expert system. C) a method of organizing expert system
    knowledge into chunks. D) a strategy for
    searching the rule base in an expert system that begins with a hypothesis.
    Answer: D
  39. 59)
    Expert systems A) solve problems too difficult for human experts. B) are based
    on DO WHILE rules. C) work in very
    limited domains. D) share characteristics with mainframe computing.
    Answer:C
  40. 60)
    It is unlikely you could represent the knowledge in the Encyclopedia Britannica
    with an expert system because A) there is no one expert who understands all the
    material contained within the encyclopedia. B) the knowledge changes radically
    over a short time. C) not all the
    knowledge in the encyclopedia can be represented in the form of IF-THEN rules. D)
    the knowledge is too general.
    Answer: C
  41. 61)
    Virtually all expert systems deal with problems of A) policy development. B) classification. C) logic and
    control. D) high complexity.
    Answer: B
  42. 62)
    Expert systems are expensive and time-consuming to maintain because A) their
    rule base is so complex. B) they rely on equipment that becomes outdated. C) their rules must be reprogrammed every
    time there is a change in the environment, which in turn may change the
    applicable rules. D) only the person who created the system knows exactly
    how it works, and may not be available when changes are needed.
    Answer: C
  43. 63)
    In this technique, descriptions of past experiences of human specialists are
    stored in a database for later retrieval when the user encounters a situation
    with similar characteristics. A) CBR
    B) fuzzy logic C) data mining D) LMS
    Answer: A
  44. 64)
    You are an automotive engineer working on an application that will
    automatically parallel park a car. The intelligent technique you may find most
    useful is A) case-based reasoning. B) artificial intelligence. C) fuzzy logic. D) expert system.
    Answer: C
  45. 65) Hardware and software that attempts to
    emulate the processing patterns of the biological brain best describes A) a neural network. B) an expert
    system. C) case-based reasoning. D) fuzzy logic.
    Answer: A
  46. 66)
    Genetic algorithms A) develop solutions
    to particular problems using fitness, crossover, and mutation. B) represent
    knowledge as groups of characteristics. C) do not work for most problems. D)
    are based on logic.
    Answer: A
  47. 67)
    Which of the following describes a difference between neural networks and
    genetic algorithms? A) Genetic algorithms are designed to process large amounts
    of information. B) Genetic algorithms are a type of knowledge discovery, while
    neural networks are an intelligent technique. C) Neural networks are programmed to "learn." D) All of
    the above.
    Answer: C
  48. 68)
    Software programs that work in the background without direct human intervention
    to carry out specific, repetitive, and predictable tasks for individual users,
    business processes, or software applications, are called A) intelligent agents. B) intelligent techniques. C) business
    intelligence. D) AI hybrid systems.
    Answer: A
  49. 69)
    What type of intelligent technique helped Procter & Gamble determine the
    most efficient methods for their trucks to deliver goods? A) fuzzy logic B) intelligent agents C) genetic
    algorithms D) none of the above
    Answer: B
  50. 70)
    To automate routine tasks to help firms search for and filter information for
    use in electronic commerce and supply chain management a firm would most likely
    use A) CAD systems. B) virtual reality systems. C) fuzzy logic systems. D) intelligent agents.
    Answer: D

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview