MIS 12

Card Set Information

Author:
Anonymous
ID:
218481
Filename:
MIS 12
Updated:
2013-05-08 01:02:55
Tags:
MIS
Folders:

Description:
Chapter 12 Laudon
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user Anonymous on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. 21) Which of the following
    statements best describes the business value of improved decision making? A)
    Improved decision making creates better products. B) Improved decision making results in a large monetary value for the
    firm as numerous small daily decisions affecting efficiency, production, costs,
    and more add up to large annual values. C) Improved decision making enables
    senior executives to more accurately foresee future financial trends. D)
    Improved decision making strengthens customer and supplier intimacy, which
    reduces costs.
    Answer: B
  2. 22) When there is no
    well-understood or agreed-on procedure for making a decision, it is said to be
    A) undocumented. B) unstructured. C)
    documented. D) semistructured.
    Answer: B
  3. 23) The type of decision
    that can made by following a definite procedure is called a(n) ________
    decision. A) structured B)
    unstructured C) semistructured D) procedural
    Answer: A
  4. 24) Which type of decision is deciding whether
    to introduce a new product line? A) structured B) unstructured C) recurring D) nonrecurring
    Answer: B
  5. 25) Which type of decision
    is calculating gross pay for hourly workers? A) structured B) unstructured C) semistructured D) none of the
    above
    Answer: A
  6. 26) The decision to approve
    a capital budget is an example of a(n) ________ decision. A) semistructured B) unstructured C) structured D) undocumented
    Answer: B
  7. 27) The decisions involved
    in creating and producing a corporate intranet can be classified as ________
    decisions. A) procedural B) unstructured C) structured D) semistructured
    Answer: D
  8. 28) Checking store inventory
    is an example of a(n) ________ decision. A) semistructured B) unstructured C) structured D) none of the above
    Answer: C
  9. 29) Simon's description of
    decision making consists of which four stages? A) planning, financing,
    implementation, and maintenance B) planning, design, implementation, and
    maintenance C) intelligence, design,
    choice, and implementation D) intelligence, design, financing, and
    implementation
    Answer: C
  10. 30) Which phase of decision making finds or
    recognizes a problem, need, or opportunity? A) design B) intelligence C) choice D) implementation
    Answer: B
  11. 31) The five classical
    functions of managers are planning, organizing, deciding, controlling, and A) coordinating. B) leading. C)
    managing. D) negotiating.
    Answer: A
  12. 32) In contrast to the
    classical model of management, behavioral models see the actual behavior of
    managers as being more A) systematic. B)
    informal. C) reflective. D) well organized.
    Answer: B
  13. 33) Behavioral models of
    managers find that, from observation, managers A) perform often fewer than 100
    activities a day. B) operate best with standardized, predictable, printed
    information. C) create a formalized, hierarchic structure of contacts to
    provide filtered information. D)
    typically work in a fragmented manner, with only 10% of activities exceeding an
    hour in duration.
    Answer: D
  14. 34) Mintzberg's
    classification of managerial roles outlines which three main categories? A) interpersonal, informational, and
    decisional B) symbolic, decisional, and interpersonal C) symbolic,
    interpersonal, and technical D) technical, interpersonal, and informational
    Answer: A
  15. 35) The role of liaison
    falls into which of Mintzberg's managerial classifications? A) decisional B)
    informational C) interpersonal D)
    symbolic
    Answer: C
  16. 36) The role of entrepreneur
    falls into which of Mintzberg's managerial classifications? A) decisional B) informational C)
    interpersonal D) symbolic
    Answer: A
  17. 37) According to Mintzberg,
    managers in their informational role act as A) figureheads for the
    organization. B) leaders. C) nerve
    centers of the organization. D) negotiators.
    Answer: C
  18. 38) Which of the following managerial roles is
    not supported by information systems? A) liaison B) nerve center C) leader D) negotiator
    Answer: D
  19. 39) As discussed in the
    chapter text, the three main reasons that investments in information technology
    do not always produce positive results are A) management support, technical
    logistics, and user compliance. B) organization, environment, culture. C)
    information quality, information integrity, and information accuracy. D) information quality, organizational
    culture, and management filters.
    Answer: D
  20. 40) The concern that data
    values of an information source fall within a defined range reflects which
    quality dimension of information? A) accuracy B) integrity C) validity D) consistency
    Answer: C
  21. 41) The concern that the
    structure of data is consistent within an information source reflects which
    quality dimension of information? A) accuracy B) integrity C) validity D) consistency
    Answer: B
  22. 42) MIS typically produce A)
    new ways of looking at data that emphasize change, flexibility, and rapid
    response. B) fixed, regularly scheduled
    reports based on data extracted from the organization's TPS. C) solutions
    to semistructured problems appropriate for middle management decision making.
    D) assumptions, responses to ad hoc queries, and graphic representations of
    existing data.
    Answer: B
  23. 43) An information system
    for a building company that tracks construction costs for various projects
    across the United States would be categorized as a type of A) DSS. B) MIS. C) GIS. D) GDSS.
    Answer: B
  24. 44) Which of the following
    describes how the Simon framework of decision-making works in high-velocity
    decision environments? A) All four steps
    of the process are handled by software algorithms; humans are eliminated from
    the decisions because they are too slow. B) The first three steps of the
    process are handled by software algorithms and the final step is handled by
    experienced managers. C) The first two steps of Simon's framework are
    eliminated and the final two steps are handled by software algorithms. D) All
    fours steps are performed by humans with the support of high-speed, high-volume
    DSS and ESS.
    Answer: A
  25. 45) Which types of decisions
    are automated for high-velocity decision-making? A) highly-structured decisions B) semi-structured financial
    decisions C) unstructured financial decisions D) all of the above
    Answer: A
  26. 46) Which of the following
    is a disadvantage of high-velocity, automated decision-making systems? A)
    inability to handle high volumes of decisions B) inability to handle structured
    decisions C) inability to handled semi-structured decisions D) inability to control themselves and
    respond to new environments
    Answer: D
  27. 47) Which of the following
    types of systems would be used to present senior marketing executives with
    in-depth information about customer retention, satisfaction, and quality
    performance. A) CDSS B) MIS C) DSS D)
    ESS
    Answer: D
  28. 48) Measures defined by
    management and used to internally evaluate the success of a firm's financial,
    business process, customer, and learning and growth are called A) benchmarks. B) KPIs. C) the balanced scorecard
    method. D) BPM.
    Answer: B
  29. 49) The management
    methodology of using a firm's strategy to generate operational targets for the
    business and measuring progress towards them using the firm's enterprise
    systems is called A) benchmarks. B) KPIs. C) the balanced scorecard method. D) BPM.
    Answer: D
  30. 50) The chapter case
    discussing the Montgomery County public school system illustrates the use of A)
    MIS to achieve greater operational excellence. B) ESS to enable better decision
    making. C) DSS to enable better decision
    making. D) GDSS to enable greater efficiency.
    Answer: C
  31. 51) Which of the following best describes the
    term business analytics? A) the infrastructure for collecting and managing
    business data B) the tools and techniques
    used to analyze and understand business data C) software developed
    exclusively for business management D) information systems involved in business
    decision making
    Answer: B
  32. 52) Which of the following
    statements best describes the term business intelligence? A) the infrastructure for collecting and managing business data B)
    the tools and techniques used to analyze and understand business data C)
    software developed exclusively for business management D) information systems
    involved in business decision making
    Answer: A
  33. 53) Business intelligence
    would be useful for analyzing and decision-making in which of the following
    situations? A) deciding what marketing techniques are most successful with
    high-value customers B) identifying the most efficient methods for packing and
    delivering finished products to destinations C) forecasting the effect on sales
    given projected future variations in weather and other environmental variables D) all of the above
    Answer: D
  34. 54) Which of the following
    companies is not one of the top five producers of business intelligence and
    analytics products? A) Sun B)
    Microsoft C) SAP D) IBM
    Answer: A
  35. 55) Which of the following
    is not one of the six main elements in the business intelligence environment
    discussed in this chapter? A) managerial users and methods B) organizational environment C) user interface D) data from the business
    environment
    Answer: B
  36. 56) Backward sensitivity analysis software is
    used for A) supply chain optimization. B) historical what-if analysis. C) goal seeking. D) reverse
    forecasting.
    Answer: C
  37. 57) A pivot table is a A) spreadsheet tool that displays two or
    more dimensions of data in a convenient format. B) type of relational
    database. C) chart tool that can rotate columnar data quickly and visually. D)
    for tool performing sensitivity analysis.
    Answer: A
  38. 58) Which type of
    information system uses data visualization technology to analyze and display
    data for planning and decision making in the form of digitized maps? A) GIS B) DSS C) MIS D) TPS
    Answer: A
  39. 59) As discussed in the chapter case, the
    system used in South Carolina to estimate and map the regional damage and
    losses resulting from an earthquake was a type of A) CDSS. B) GSS. C) GIS. D) GDSS.
    Answer: C
  40. 60) GDSS A) are designed to
    allow meeting attendees to share their thoughts in real-time with their peers.
    B) support decisions that require knowledge about the geographic distribution
    of resources. C) are typically used with geographically dispersed attendees. D) implement structured methods for
    organizing and evaluating ideas.
    Answer: D
  41. 61) An essential component
    in the ability of GDSS to contribute to a collaborative environment is A)
    allowing users to contribute simultaneously. B) using structured methods for
    evaluating ideas. C) identifying users informally. D) the guarantee of user anonymity.
    Answer: D
  42. 62) GDSS A) require a small
    number of attendees in order to maintain high levels of productivity. B) enable increasing a meeting size without
    reducing productivity. C) include specific procedures for priority ranking
    the order in which participants can respond. D) utilize shared desktop
    computers to foster collaboration.
    Answer: B
  43. 63) The information system
    used by Caesar's Entertainment, which combines data from internal TPS with
    information from financial systems and external sources to deliver reports such
    as profit-loss statements, impact analyses, is an example of A) DSS. B) ESS. C) CDSS. D) MIS.
    Answer: B
  44. 64) The leading methodology
    for understanding the really important information needed by a firm's executives
    is called the ________ method. A) digital dashboard B) balanced scorecard C) KPI D) data visualization
    Answer: B
  45. 65) ESS A) support the structured decision
    making of senior executives. B) have the
    ability to drill down into lower levels of detail. C) easily integrate data
    from different systems. D) are primarily driven by information derived from a
    company's transaction processing systems.
    Answer: B
  46. 66) Which of the following
    is not one of the five main analytic functionalities of BI systems for helping
    decision makers understand information and take action? A) production reports B) business case archives C)
    parameterized reports D) forecasts, scenarios, and models
    Answer: B
  47. 67) Which of the following
    are most likely to rely primarily on production reports for their decision-making
    needs? A) operational employees and
    supervisors B) senior managers C) analytic modelers D) business analysts
    Answer: A
  48. 68) Which of the following
    are most likely to rely primarily on the drill-down functionality of BI for
    their decision-making needs? A) IT developers B) managers C) operational employees D) business analysts
    Answer: B
  49. 69) ________ are visual
    tools for presenting performance data in a BI system. A) Dashboards and scorecards B) Paramaterized reports C) Reports
    and the drill-down feature D) Scenarios and models
    Answer: A
  50. 70) A well-designed ESS will
    allow management to A) have greater span of control. B) assign lower levels of
    management greater control. C) reduce their need to review lower levels of
    operation. D) all of the above.
    Answer: D

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview