MIS 13

Card Set Information

Author:
Anonymous
ID:
218482
Filename:
MIS 13
Updated:
2013-05-08 01:12:32
Tags:
MIS
Folders:

Description:
MIS Laudon Chapter 13
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user Anonymous on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. 21) What is the primary driving factor in
    firms to select domestic outsourcing firms to build system solutions? A) to take advantage of technical skills
    the firm does not have B) to save labor costs C) to avoid change management
    issues D) all of the above
    Answer: A
  2. 22) The four kinds of
    structural organizational change enabled by IT, in order from least to most
    risky, are A) rationalization, automation, reengineering, and redesigning. B)
    rationalization, automation, reengineering, and paradigm shift. C) automation, rationalization,
    reengineering, and paradigm shift. D) automation, redesigning,
    restructuring, and paradigm shift.
    Answer: C
  3. 23) Business processes are
    analyzed, simplified, and redesigned in
    A) business process redesign. B) rationalization of procedures. C)
    automation. D) paradigm shifts.
    Answer: A
  4. 24) In automation A)
    business processes are simplified. B) business processes are reorganized to cut
    waste and eliminate repetitive, paper-intensive tasks. C) standard operating
    procedures are streamlined to remove bottlenecks. D) employees are enabled to perform their tasks more efficiently.
    Answer: D
  5. 25) A bank has reworked its
    mortgage application process so that several steps are handled by computer
    software, and some steps are combined to reduce bottlenecks in processing. The
    goal is to gradually improve its efficiency over time. This is an example of A)
    automation. B) rationalization of
    procedures. C) paradigm shift. D) business process redesign.
    Answer: B
  6. 26) An upscale organic foods
    grocery chain is implementing an information system that will enable it to add
    same-day home delivery of groceries to its customers. This is an example of A)
    automation. B) rationalization of procedures. C) paradigm shift. D) business process redesign.
    Answer: C
  7. 27) In order, what
    are the first three steps in BPM? A) (1)
    identifying processes for change, (2) analyzing existing processes, (3)
    designing the new process B) (1) analyzing existing processes, (2)
    identifying processes for change, (3) designing the new process C) (1)
    identifying processes for change, (2) designing the new process, (3)
    implementing the new process D) (1) analyzing processes to change (2) designing
    the new process, (3) measuring the optimized process
    Answer: A
  8. 28) ________ provide(s) a
    methodology and tools for dealing with the organization's ongoing need to
    revise and optimize its numerous business processes. A) Business process
    redesign B) Business process management
    C) CASE tools D) TQM
    Answer: B
  9. 29) The idea that the
    achievement of quality control is an end in itself describes a main concept of
    A) BPM. B) BPR. C) six sigma. D) TQM.
    Answer: D
  10. 30) Which process develops a detailed
    description of the functions that a new information system must perform? A)
    feasibility study B) requirements
    analysis C) systems design D) test plan development
    Answer: B
  11. 31) The entire
    system-building effort is driven by A) organizational change. B) feasibility
    studies. C) the information value chain. D)
    user information requirements.
    Answer: D
  12. 32) Systems design A)
    describes what a system should do to meet information requirements. B) shows how the new system will fulfill
    the information requirements. C) identifies which users need what
    information, where, when and how. D) is concerned with the logical view of the
    system solution.
    Answer: B
  13. 33) System design
    specifications that address the category of database design issues will include
    specifications for A) transaction volume
    and speed requirements. B) data entry. C) job design. D) program logic and
    computations.
    Answer: A
  14. 34) Enabling organizations
    to make continual improvements to many business processes and to use processes
    as the fundamental building blocks of corporate information systems is the goal
    of A) business process management.
    B) business process redesign. C) workflow engineering. D) workflow management.
    Answer: A
  15. 35) Transferring data from a
    legacy system to the new system would be defined by which category of system
    design specifications? A) input B) database C) manual procedures D) conversion
    Answer: D
  16. 36) Determining methods for
    feedback and error handling would be defined by which category of system design
    specifications? A) training and documentation B) user interface C) manual procedures D) security and controls
    Answer: B
  17. 37) Unit testing A) includes
    all the preparations for the series of tests to be performed on the system. B)
    tests the functioning of the system as a whole in order to determine if
    discrete modules will function together as planned. C) tests each program separately. D) provides the final
    certification that the system is ready to be used in a production setting.
    Answer: C
  18. 38) System testing A)
    includes all the preparations for the series of tests to be performed on the
    system. B) tests the functioning of the
    system as a whole in order to determine if discrete modules will function
    together as planned. C) tests each program separately. D) provides the
    final certification that the system is ready to be used in a production
    setting.
    Answer: B
  19. 39) Acceptance testing A)
    includes all the preparations for the series of tests to be performed on the
    system. B) tests the functioning of the system as a whole in order to determine
    if discrete modules will function together as planned. C) tests each program
    separately. D) provides the final
    certification that the system is ready to be used in a production setting.
    Answer: D
  20. 40) In a parallel conversion
    strategy, the new system A) is tested by an outsourced company. B) replaces the
    old one at an appointed time. C) and the
    old are run together. D) is introduced in stages.
    Answer: C
  21. 41) In the direct cutover
    conversion strategy, the new system A) is tested by an outsourced company. B) replaces the old one at an appointed
    time. C) and the old are run together. D) is introduced in stages.
    Answer:B
  22. 42) Changes in hardware,
    software, documentation, or production to a production system to correct
    errors, meet new requirements, or improve processing efficiencies are termed A)
    compliance. B) production. C)
    maintenance. D) acceptance.
    Answer: C
  23. 43) In what stage of systems
    development are design specifications created? A) systems analysis B) systems design C) testing D)
    conversion
    Answer: B
  24. 44) The primary tool for
    representing a system's component processes and the flow of data between them
    is the A) data dictionary. B) process specifications diagram. C) user
    documentation. D) data flow diagram.
    Answer: D
  25. 45) To understand and define
    the contents of data flows and data store, system builders use A) a data dictionary. B) process
    specifications diagrams. C) user documentation. D) data flow diagrams.
    Answer:A
  26. 46) To show each level of a
    system's design, its relationship to other levels, and its place in the overall
    design structure, structured methodologies use A) structure charts. B) Gantt and PERT charts. C) process
    specifications. D) data flow diagrams.
    Answer: A
  27. 47) An entire information
    system is broken down into its subsystems by using A) high-level data flow diagrams. B) low-level data flow diagrams.
    C) process specifications. D) structured diagrams.
    Answer: A
  28. 48) In object-oriented
    development A) the class is used as the basic unit of systems analysis and
    design. B) an object is a collection of data that is acted on by external
    processes. C) processing logic resides
    within objects. D) a strict, step-by-step development process is essential.
    Answer: C
  29. 49) In an object-oriented development
    framework for a university, how would the classes Degree, Mathematics, and
    Physics be related? A) Degree would be a sister class to Mathematics and
    Physics. B) Degree is a superclass to
    Mathematics and Physics. C) Mathematics and Physics would be ancestors to
    Degree. D) Degree would be a subclass to Mathematics and Physics.
    Answer: B
  30. 50) Object-oriented modeling
    is based on the concepts of A) objects and relationships. B) classes and
    objects. C) class and inheritance. D)
    objects and inheritance.
    Answer: C
  31. 51) Object-oriented
    development could potentially reduce the time and cost of writing software
    because A) object-oriented programming requires less training. B) iterative
    prototyping is not required. C) objects
    are reusable. D) a single user interface object can be used for the entire
    application.
    Answer: C
  32. 52) CASE tools automate A)
    documentation. B) code generation. C) creating data dictionaries. D) all of the above.
    Answer: D
  33. 53) The oldest method for building
    information systems is A) component-based development. B) prototyping. C)
    object-oriented development. D) the
    systems development lifecycle.
    Answer: D
  34. 54) In the traditional
    systems development lifecycle, end users A) are important and ongoing members
    of the team from the original analysis phase through maintenance. B) are
    important only in the testing phases. C) have no input. D) are limited to providing information requirements and reviewing the
    technical staff's work.
    Answer: D
  35. 55) In which type of systems
    building are the development stages organized so that tasks in one stage are
    completed before the tasks in the next stage begun? A) traditional B)
    prototyping C) RAD D) all of the above
    Answer: A
  36. 56) As a technical project
    manager you have decided to propose implementing a prototyping methodology for
    a small Web-based design project. What is the order of steps you will follow in
    this project? A) Develop the prototype; use the prototype; revise and enhance
    the prototype. B) Identify user
    requirements, develop the prototype, use the prototype, revise and enhance the
    prototype. C) Define the requirements, develop solutions, select the best
    prototype, and implement the prototype. D) Define the requirements, develop the
    prototype, revise and enhance the prototype.
    Answer: B
  37. 57) A systems building
    approach in which the system is developed as successive versions, each version
    reflecting requirements more accurately, is described to be A) end-user
    oriented. B) iterative. C)
    object-oriented. D) agile.
    Answer: B
  38. 58) Which type of
    fourth-generation language tools are end-users most likely to work with? A)
    report generators and query languages B) report generators and application
    generators C) PC software tools and
    query languages D) PC software tools and report generators
    Answer: C
  39. 59) Which type of
    fourth-generation language tool contains preprogrammed modules that can be used
    to create entire applications? A) PC software tools B) report generators C) application generators D)
    application software packages
    Answer: C
  40. 60) When systems are created
    rapidly, without a formal development methodology A) end users can take over
    the work of IT specialists. B) the organization quickly outgrows the new
    system. C) hardware, software, and quality standards are less important. D) testing and documentation may be
    inadequate.
    Answer: D
  41. 61) Management should
    control the development of end-user applications by A) developing a formal
    development methodology. B) requiring
    cost justification for end-user IS projects. C) establishing standards for
    user-developed applications. D) both B and C E) both A and B
    Answer: D
  42. 62) Fourth-generation tools
    cannot replace conventional development because tools they A) cannot handle large numbers of transactions or extensive procedural
    logic. B) are not designed to integrate with legacy systems. C) do not
    incorporate methods for documentation. D) do not incorporate methods for
    testing.
    Answer: A
  43. 63) Categories of tools for
    BPM include all of the following except A) tools to integrate existing systems
    to support business processes improvements. B) tools to automate business
    processes. C) tools to identify and document business processes. D) tools to test the security of business
    processes.
    Answer: D
  44. 64) What is the greatest
    barrier to successful business process change? A) ineffective project
    management B) usability of implemented solution C) selecting the correct
    process to change D) organizational
    change
    Answer: D
  45. 65) The process of creating
    workable information systems in a very short period of time is called A) RAD. B) JAD. C) prototyping. D) B
    and C.
    Answer: A
  46. 66) Which type of systems
    development is characterized by significantly speeding up the design phase and
    the generation of information requirements and involving users at an intense
    level? A) RAD B) JAD C) prototyping
    D) end-user development
    Answer: B
  47. 67) You are an IT project manager for an
    advertising firm. The firm wishes to create an online tool that will be used to
    survey focus group reactions to products in development. The most important
    consideration for the firm is being able to offer the tool as soon as possible
    as a new corporate service. However, you know that many of the senior managers
    that are business owners of this project have difficulty in understanding
    technical or software development issues, and are likely to change their
    requirements during the course of development. What development method would be
    most successful for this project? A) RAD B) JAD C) end-user development D) prototyping
    Answer: D
  48. 68) Groups of objects are
    assembled into software components for common functions, which can be combined
    into large-scale business applications, in which type of software development?
    A) object-oriented development B)
    component-based development C) structured methodologies D) RAD
    Answer: B
  49. 69) Compared to the use of proprietary
    components, Web services promise to be less expensive and less difficult to
    implement because of A) their ability to integrate seamlessly with legacy
    systems. B) the use of universal
    standards. C) the ubiquity of the Internet. D) the ability to reuse Web
    services components.
    Answer: B
  50. 70) ________ development
    focuses on rapid delivery of working software by breaking a large project into
    a series of small sub-projects that are completed in short periods of time
    using iteration and continuous feedback. A)
    Agile B) Rapid application C) Joint application D) Object-oriented
    Answer:A

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview