Latin I Noun Declensions

Card Set Information

Author:
jaysuero
ID:
235421
Filename:
Latin I Noun Declensions
Updated:
2013-09-21 20:00:05
Tags:
LatinI Noun Declensions
Folders:

Description:
Vocabulary
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user jaysuero on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. 1st Declension
    Feminine
    • Singular
    • N. -a
    • G. -ae
    • D. -ae
    • A. -am
    • Ab. -a

    • Plural
    • N. -ae
    • G. -arum
    • D. -is
    • A. -as
    • Ab. -is
  2. 2nd Declension
    Masculine
    • Singular
    • N. -us
    • G. -i
    • D. -o
    • A. -um
    • Ab. -o

    • Plural
    • N. -i
    • G. -orum
    • D. -is
    • A. -os
    • Ab. -is
  3. 2nd Declension
    Neuter
    • Singular
    • N. -um
    • G. -i
    • D. -o
    • A. -um
    • Ab. -o

    • Plural
    • N. -a
    • G. -orum
    • D. -is
    • A. -a
    • Ab. -is
  4. 3rd Declension
    Masculine
    • Singular
    • N. -
    • G. -is
    • D. -i
    • A. -em
    • Ab. -e

    • Plural
    • N. -es
    • G. -um
    • D. -ibus
    • A. -es
    • Ab. -ibus
  5. 3rd Declension
    Neuter
    • Singular
    • N. -
    • G. -is
    • D. -i
    • A. -
    • Ab. -e

    • Plural
    • N. -a
    • G. -um
    • D. -ibus
    • A. -a
    • Ab. -ibus
  6. 3rd Declension (I-Stem)
    Masculine & Feminine
    • Singular
    • N. -
    • G. -is
    • D. -i
    • A. -em
    • Ab. -e

    • Plural
    • N. -es
    • G. -ium
    • D. -ibus
    • A. -es
    • Ab. -ibus
  7. 3rd Declension (I-Stem)
    Neuter
    • Singular
    • N. -
    • G. -is
    • D. -i
    • A. -
    • Ab. -e

    • Plural
    • N. -ia
    • G. -ium
    • D. -ibus
    • A. -ia
    • Ab. -ibus
  8. 4th Declension
    Masculine
    • Singular
    • N. -us
    • G. -us
    • D. -ui
    • A. -um
    • Ab. -u

    • Plural
    • N. -us
    • G. -uum
    • D. -ibus
    • A. -us
    • Ab. -ibus
  9. 4th Declension
    Neuter
    • Singular
    • N. -u
    • G. -us
    • D. -u
    • A. -u
    • Ab. -u

    • Plural
    • N. -ua
    • G. -uum
    • D. -ibus
    • A. -ua
    • Ab. -ibus
  10. 5th Declension
    Masculine
    • Singular
    • N. -es
    • G. -ei
    • D. -ei
    • A. -em
    • Ab. -e

    • Plural
    • N. -es
    • G. -erum
    • D. -ebus
    • A. -es
    • Ab. -ebus

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview