test

The flashcards below were created by user cebuana08 on FreezingBlue Flashcards.

  1. Triangle
    • area= 1/2 of the base x the height
    • A= 1/2 bh

    perimeter= a+b+c
  2. square
    • area= length x width
    • A= lw

    • perimeter= side + side + side + side
    • p= 4s
  3. rectangle
    • area= length x width
    • a= lw
    • perimeter= 2 x length + 2 x width
    • p= 2l + 2w
  4. parallelogram and rhombus
    • area= base x height
    • A= bh
    • perimeter= 2 x length + 2 x width 
    • p= 2l + 2w
  5. Trapezoid
    • Area= the sum of the two bases divided by 2 x height
    • A= (b1+ b2/2) h
    • p= a+ b1 + b2 + c
  6. circle
    • c= 🈷d= 2🈷r
    • A= 🈷r2
    • 🈷= 3.14
  7. cube
    • volume= side x side x side
    • v= s3
  8. rectangular
    • volume = length x width x height
    • v= lwh
  9. cylinder
    • volume= 🈷r2 x height
    • v = 🈷r2h
  10. sphere
    • volume= 4/3🈷r3
    • v= 4/3🈷r3
  11. simple interest
    • interest = principal x rate x time 
    • i= prt
    • rate= 3% per year x 5 years x principal= 300
    • I= (300)(0.03)(5)
    • I= $45
  12. 12 inches
    1 foot
  13. 3 feet
    1 yard
  14. 36 inches
    1 yard
  15. 5,280 feet
    1 mile
  16. 1 square foot
    144 square inches
  17. 9 square feet
    1 square yard
  18. 16 oz
    1 pound
  19. 2,000 pounds
    1 ton
  20. 2 cups
    1 pint
  21. 2 pints
    1 quart
  22. 4 quart
    1 gallon
  23. 60 seconds
    1 minute
  24. 60 minutes
    1 hour
  25. 24 hours
    1 day
  26. 7 days
    1 week
  27. 4 weeks
    1 month
  28. 12 months
    1 year
  29. 52 weeks
    1 year
  30. 10 years
    1 decade
  31. 100 centimeters
    1 meter
  32. 1000 meters
    1 kilometer
  33. 1000 ml
    1 liter
  34. 1000 grams
    1 kg
  35. 1000 kilograms
    1 metric ton
  36. 1 meter
    39.37 inches
  37. 1 kilometer
    0.62 mile
  38. 1 centimeter
    0.39 inch
  39. 1 kilogram
    2.2 pounds
  40. 1 liter
    1.057 quarts
  41. 1 gram
    0.035 ounce
  42. is less than
    <
  43. multiply 3 times 6
    (3)(6)
  44. P.E.M.D.A.S

    3+5(6-3)=
    3+5(3)
    3+15
    18
  45. P.E.M.D.A.S
    4+(19-42)2
    4+(19-16)2
    4+(3)2
    4+9
    13
  46. P.E.M.D.A.S
    23-(2*3)+(-4)
    23-(6)+(-4)
    23-10
    8-10
    -2
  47. P.E.M.D.A.S
    3(10-6)(3-7)
    3(4)(-4)
    3(-16)
    -48
  48. Image Upload
    • round to nearest thousand 34,578
    • 35,000
  49. Image Upload
    • round to nearest tenth 12.8892
    • 12.9
  50. 4+(-8)+2+(-6)
    -4+2+(-6)
    -2+(-6)
    -8
  51. 18
    -2
    20
  52. subtracting a negative is the same as adding
    6-(-3)
    6+3=9
  53. subtracting a positive

    6-(+3)=
    6-3=3
    • adding a negative is subtraction
    • 5+(-7)=
    • 5-7=-2
  54. two like signs become a positive sign +(+) -(-)
    3+(+2)=3+2=5
    6-(-3)=6+3=9
    • two unlike signs become a negative sign +(-)
    • 7+(-2)=7-2=5
    • 8-(+2)=8-2=6
  55. -15
    - -12 
    -3
  56. (-5)(-3)(-2)=
    (-15)(-2)
    -30
  57. (14)(2)(0)
    0
  58. reduce to lowest terms
     Image Upload
    18*1
    18*2
    Image Upload
  59. Image Upload
    Image Upload
  60. Image Upload
    Image Upload
  61. add
    Image Upload
    Image Upload
    Image Upload
    Image Upload

    Image Upload
  62. Image Upload
    Image Upload
    Image Upload
  63. Image UploadImage Upload

    -Image Upload
    Image Upload
  64. Image Upload
    Image Upload

    • 9*3
    • 9*16
  65. Image Upload
    Image Upload
    Image Upload
    Image Upload
  66. Image Upload
    Image Upload
  67. Image Upload
    Image Upload
    Image Upload
    Image Upload
  68. fraction to decimal
    Image Upload
    0.75
  69. decimal to fraction
    0.008=
    Image Upload
    Image Upload
  70. 12.51+3.4+6.628
    22.538
  71. 23.51-20.99
    2.52
  72. 40.896/12.78
    3.2
  73. percent to decimal
    9%
    0.09
  74. Image Upload
    what is 75% of 1,250
    Image Upload
    937.50
  75. Image Upload

    25 is what % of 200
    Image Uploadoutside
    0.125*100=12.5
  76. scientific notation
    0.0002392=
    2.392x10-4
  77. two unlike signs become a negative sign +(-)
    (2.3x105)x(7.1x10-3)
    (2.3)(7.1)=16.33
    (105)(10-3)=2
    16.33x102
  78. what is the square root of 100?
    10
  79. what is the mean(average) of the following set of numbers?
    12 14 18 22 45 78
    (12+14+18+22+45+78)/6
    31.5
  80. Last month, the librarian @ a library kept track of all books checked out. What % of all the books checked out last month were travel
    Image Upload
    7.5
  81. how many feet are in 2 miles
    5280 feet = 1 mile

    5280*2=
    10,560
  82. how many square inches are in 3 square feet
    432 square inch = 3 square feet
  83. how many quarts are in 3 gallons?
    4 quarts = 1 gallon
    4 quarts x 3 gallons
    12 quarts
  84. how many meters are in 4 kilometers?
    1 meter = 0.001 kilometers
    4,000 meters
  85. how many grams are in 2.5 kilograms
    1 gram = 0.001 kilograms
    2500 grams
  86. 4 kilograms is about how many pounds
    1 kilograms = 2.2 pounds
    4*2.2
    8.8
  87. solve for x
    25x = 200
    Image Upload
    Image Upload
    x=8
  88. Image Upload

    45x=15
    Image Upload
    0.33
  89. Image Upload
    50x=3500
    x=70
  90. interest = principal x rate x time
    Martina has $300 in a savings account that pays simple interest at a rate of 3% per year. how much interest will she earn on that $300 if she keeps it in the account for 5 years?
    I=(300)(0.03)(5)
    • i=p x r x t
    • I=45
  91. i=prt
    5 years ago, Robin deposited $500 in a savings account that pays simple interest. She made no further deposits, and today the account is worth $750. What is the rate of interest?
    750-500=250
    250=500x5
    250=2,500x
    Image Upload
    Image Upload
  92. i=prt
    Ricardo bought a $1000 savings bond that earns 5% interest compounded annually. How much will he earn in 2 years.
    principal = 1000;rate=5%; time= 2 years
    yr 1 i=(1000)(0.05)(1) i = 50
    new principal=1050
    yr 2 i =(1050)0.05)(1) i= 52.50
    total interest 50+52.50=102.50
  93. kim reads an average of 150 pages per week. at that rate, how many weeks will it take him to read 1800 pages.
    Image Upload Image Upload
    150x=1800
    x=12 weeks
  94. It takes 8 hours to fill a swimming pool that holds 3500 gallons of water. at that rate how many hours will it take to fill a pool that holds 8750 gallons?
    Image Upload
    3500x=(8)(8750)
    x=20 hours
  95. an airplane travels the 1700 miles from Phoenix to Nashville in 2.5 hours. Flying at the same speed, the plane could travel the 2550 miles from Phoenix to Boston in how many hours?
    Image Upload Image Upload
    1700x=(2.5)(2550)
    1700x=6375
    x=3.75 hours
  96. If a racing boat travels at a steady rate of 80 miles per hour, how many miles could it travel in 3.5 hours?
    distance=rate x time
    d=(80)(3.5)
    d=280 miles
  97. Lilly's bill at a restaurant is $22 and she wants to leave a 15% tip. How much money should her tip be?
    Tip=15% x $22
    t= (0.15)(22)
    t=$3.30
  98. Frederick ears 1500 per month at his job, but 28% of that money is deducted for taxes. What is his monthly take-home pay?
    T=1500-(1500x0.25)
    T=1500-(420)
    T=1080
  99. 40 is 80% of what #?
    40=0.8x
    0.8x=40
    Image Upload
    x=50
  100. Samantha earns $300 per month, but starting next month her salary will be $375. Her new salary will be what % increase over her current salary?
    Image Upload
    Image UploadImage Upload
  101. On his 16th birthday, Brad was 60 inches tall. On his 17th birthday, he was 65 inches tall. What was the % increase in Brad's height during the year?
    Image Upload
    Image Upload
  102. At a certain store, every item is discounted by 15% off the original price. If Kevin buys a CD originally priced at 15 and a baseball cap originally priced at 11.50, how much will he save?
    Image Upload
    • 15+11.50=26.50
    • Image Upload

    • Image Upload
    • Image Upload
  103. If the sum(=)of two numbers is 45 and one number is 5 more than(+) the other, what are the two numbers?
    Image Upload
    • Image Upload
    • Image Upload
    • Image Upload
    • Image Upload
    • the two numbers are 20 and 20+5=25
  104. one number is twice the size of another, and the two numbers together total(=) 150. What are the two numbers?
    • x+xImage Upload
    • Image Upload
    • Image Upload
  105. Jessica is 26 years old. Two years ago she twice as old as her brother Ned. How old is Ned now?
    • Image Upload
    • Image Upload
    • Image Upload

    Ned's age two years later=12+2=14years
  106. How many cups of milk are in 5 pints of milk?
    Let x= the number of cups in 5 pint.
    5 pints=x cups
    1 pint= 2 cups
    5x1pint=5x2cups
    5pints=10 cups=x cups
    x=10
  107. The u.s. treasury department spends 3.5 cents to manufacture every quarter 3.5 cents is what % of the value of the coin?
    Image Upload
    .14 or 14%
  108. Image Upload
    If stuart is 5 feet 10 inches tall, what is his recommended weight?
    1 feet= 12inch
    12 feet*5=60+10=70
    Image Upload
  109. It takes 200 lb of sugar cane to produce 5 lb of refined sugar. How many pounds of sugar cane does it take to produce 200 lb of refined sugar?
    Image Upload
    5/200=40
    40*200=8000
  110. If 45 is 120% of a #, what is 80% of the same #?

    Image Upload  Image Upload
    • step1: 45=120%*x
    • Image UploadImage Upload
    • step2Image Upload
    • Image Upload
    • Image Upload
  111. John=1 house in 2 days
    Bob=1 house in 3 days
    Image Upload
    Image Upload
    Image Upload 5x=6
    Image Upload
  112. Tommy has 360 marbles in his collection. The ratio of black marbles to red is 2:7. How many marbles are red?
    • 2+7=9
    • 9/360=40
    • 40*7=280
  113. rudy is training for a race. On monday he ran 2km. on tuesday he ran 15% farther than on monday. if he increases his running distance by the same % each day, on which day will he 1st run more than 4km.
    15/100=0.15
    • M-2km
    • T-2km*0.15=0.3+2=2.3
    • w-2.3*0.15=0.345+2.3=2.645
    • th-2.6*0.15=0.39+2.6=2.99 or 3.0
    • fr-3.0*0.15=0.45+3=3.45
    • sat-3.45*0.15=0.51+3.45=3.96 or 4.0
  114. your salary is $600 per month, but after taxes & insurance are deducted, your monthly pay check is $444. What % of your monthly salary goes for taxes & insurance.

    % is out of 100
    • 444/600=74
    • 100%-74=26%
  115. You worked 75 hours during July @ a pay rate of $12.50/hr. What were your total earning for the month before taxes & insurance
    12.50*75=937.50
  116. Your walking to raise $ for your favorite charity. Your being sponsored by Sally @10 cents per mile, by Lucie @12 cents per mile & Kelsey @14cents. If you walk 8 miles, how much $ will you raise?
    • 8*10=80
    • 8*12=96
    • 8*14=112
    • 80+96+112=288
  117. You have save 150 quarters in a jar. Of that total, 25 were minted before 1970, 35 were minted between 1970 and 1980, and the remaining quarters were minted after 1980. If you pick a quarter out of the jar without looking, what is the probability the you will pick a quarter minted after 1980?
    • 25+35=60
    • 150-60=90
    • 90/150=9/15=3/5
  118. What % of all the workers surveyed said that they take the bus to work?

    bike-10
    car-28
    bus-16
    sub-20
    walking-6
    10+28+16+20+6=70
    16/70=0.22 or 20%
  119. In the town of RodPowersville, all the license plates have four characters. The 1st character is always an R or a P(2). The 2nd and 3rd(2) characters are digits between 0 and 9(10). The 4th character is a single letter of the alphabet from A to Z (26alphabet). How many possible license plates are there.
    2*10*10*26=5200
  120. Patty is 45 years old. She is 15 years older than twice her daughter's age. How old is Patty's daughter?
    d=daughter
    45=2d+15
    • 45-15=2d
    • 30=2d
    • Image Upload
    • d=15
  121. John wants to buy a new computer that costs $3280. He decides to use his own car and hire out as a taxi during the four months of summer. It costs him $693 to insure his car for those 4months. He spends $452 per month on gas. Assuming no other expenses, how many fares will he have to get before he earns enough money for the computer, if he charges an average of $7 per fare.
    • $3280+693+(452*4)=
    • 3280+693+1808=5781
    • Image Upload
  122. Jeanie has twice as many quarters(25) as nickels(5). She has a total of $8.25. How many quarters does she have?
    • 5(x)+25(2x)=825
    • 5x+50x=825
    • 55x=825
    • Image Upload
    • x=15
  123. Patrick was going to buy a car for $5800. The car dealer offered him two options for buying the car. He could pay the full amount in cash, plus 10% for tax and license, or he could pay $1000 down and $230 a month for 24 months, and the dealer would pick up the tax and license costs. Which is the better deal?
    • cash 5800*0.1=580+5800=6380
    • payment plan 230*24=5520+1000=6520
  124. Pop's House of Nuts offers a mixture of walnuts and almonds that sells for $6 per pound. If walnuts sell for 4.50 per pound and almonds sell for $7 per pound, what should be the weight of the walnuts in a 1-pound mix?
    • 4.5x+7(1-x)=6
    • 4.5+7-7x=6
    • -2.5x+7=6
    • -2.5x=6-7
    • -2.5x=-1
    • Image Upload
    • x=0.4
  125. A rectangle with an area of 60 square inches is 4 inches longer than it is wide. What is the width of the rectangle?
    formula
    a=wl
    • 60=(w+4)w
    • 60=w2+4w
    • 0=w2+4w-60
    • 0=(w-6)(w+10)
    • w=6,-10
Author:
cebuana08
ID:
241639
Card Set:
test
Updated:
2013-10-25 03:48:28
Tags:
asvab test
Folders:

Description:
asvab test
Show Answers: