ITIL Service Management

Card Set Information

Author:
DPucciarelli
ID:
251777
Filename:
ITIL Service Management
Updated:
2014-01-08 14:34:59
Tags:
ITIL
Folders:

Description:
Practice Test Questions
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user DPucciarelli on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. Where are the statuses of changes recorded?

    A. in the Configuration Management Database (CMDB)
    B. in the Known Error database
    C. in the Change database
    D. in the Definitive Software Library (DSL)
    Answer: A. in the Configuration Management Database (CMDB)
  2. Where are activities documented with the aim of improving an IT service?

    A. Service Improvement Program (SIP)
    B. Service Quality Plan (SQP)
    C. Service Level Agreement (SLA)
    D. Service Catalogue
    Answer:A. Service Improvement Program (SIP)
  3. Which data, for a new Configuration item (CI), is recorded in the Configuration Management Database (CMDB)?

    A. the relationship to other Configuration Items
    B. repairs to the Configuration Item
    C. the Request for Change number for the Configuration Item
    D. the impact of the Configuration Item
    A. the relationship to other Configuration Items
    (this multiple choice question has been scrambled)
  4. Information and Communication Technologies (ICT) includes both Asset Management and Configuration
    Management. What is the difference Between Asset Management and Configuration Management?

    A. Configuration Management makes an inventory of the Configuration Items and Asset Management registers them.
    B. Asset Management focuses exclusively on the book value and Configuration Management on the
    status of Configuration Items.
    C. Configuration Management is a component of Asset Management, so there are no differences between them. 
    D. Asset Management monitors aspects such as depreciation and Configuration Management monitors aspects such as the relationships between the Configuration Items.
    Answer:D. Asset Management monitors aspects such as depreciation and Configuration Management monitors aspects such as the relationships between the Configuration Items.
  5. When an organization
    decides to control the flow of incident information within the IT organization,
    which ITIL process would it be putting in place?

    A. Incident Management
    B. Problem Management
    C. Change Management
    D. Availability Management
    Answer:A. Incident Management
  6. Which ITIL process aims to trace business-critical services for which supplementary emergency measures must be taken?

    A. IT Service Continuity Management
    B. Capacity Management
    C. Availability Management
    D. Problem Management
    Answer:A. IT Service Continuity Management
  7. Which of the following is a benefit of using ITIL?

    A. that the quality and the costs of the IT services can be controlled more efficiently
    B. that the users can influence the IT organization providing the IT services
    C. that the organization around the IT services can be set up faster
    D. that it is finally possible to charge for IT services
    Answer:A. that the quality and the costs of the IT services can be controlled more efficiently
  8. Which statement best describes the role of the Service Desk?

    A. The Service Desk ensures that the telephone is always manned.
    B. The Service Desk ensures that the agreed IT service is available.
    C. The primary task of the Service Desk is to investigate problems.
    D. The Service Desk functions as the first contact for the customer.
    Answer:D. The Service Desk functions as the first contact for the customer.
  9. What is the meaning of the term Serviceability?

    A. the degree of support that the Service Desk provides to the customer
    B. the degree of availability of the IT services that can be offered
    C. the degree to which the provision of IT services can be supported by maintenance contracts
    D. the degree to which the services agreed in the Service Level Agreement (SLA) are complied with
    Answer:C. the degree to which the provision of IT services can be supported by maintenance contracts
  10. Which activity is not a Service Desk activity?

    A. solving a Problem 
    B. relating an incident to a Known Error
    C. registering Incidents
    D. applying temporary fixes
    Answer:A. solving a Problem
  11. The Capacity Manager asks the user of an application whether a certain activity can be performed at night so that the CPU is not overloaded during the day. What part of the Capacity Management process does this refer to?

    A. Modeling
    B. Demand Management
    C. Application Management
    D. Application Sizing
    Answer: B. Demand Management
  12. Changes are divided into categories. What criterion defines a category for a change?

    A. the sequence in which the change is made
    B. the speed with which the change is made
    C. the consequences of the change such as limited, substantial, significant, etc.
    D. the Request for Change number that the change is assigned
    Answer: C. the consequences of the change such as limited, substantial, significant, etc.
  13. Who is responsible for
    tracking and monitoring an incident?

    A. Problem Manager
    B. Problem Management staff
    C. Service Level Manager
    D. Service Desk
    Answer: D. Service Desk
  14. Which ITIL process is responsible for determining the hardware necessary in order to support an application?

    A. Change Management
    B. Configuration Management
    C. Availability Management
    D. Capacity Management
    Answer: D. Capacity Management
  15. Release Management has distributed a defective Release. As a result, monthly invoicing has come to a standstill. This has very radical consequences for the business and has been reported as an incident. According to ITIL best practices, what should happen next?

    A. Problem Management will submit a Request for Change (RFC).
    B. Service Level Management will start a Service improvement Program (SIP).
    C. Change Management will start a Post Implementation Review (PIR).
    D. Release Management will implement the back-out plan.
    Answer: D. Release Management will implement the back-out plan.
  16. How is a change that must be made quickly called?

    A. an urgent change
    B. a fast change
    C. an unplanned change
    D. a standard change
    Answer: A. an urgent change
  17. Which ITIL process provides an insight, through the Modeling activity, into trends that could cause performance problems in the future?

    A. Availability Management
    B. Incident Management
    C. Service Level Management
    D. Capacity Management
    Answer: D. Capacity Management
  18. Which aspects are described in a Service Level Agreement (SLA)?

    A. the company strategy
    B. the technological developments that can affect the services offered
    C. the quality, expressed in quantity and costs, of the services offered
    D. the costs and expected revenue of the services offered
    Answer: C. the quality, expressed in quantity and costs, of the services offered
  19. Software is checked for viruses before it goes into the Definitive Software Library (DSL). What ITIL process is responsible for ensuring that only virus-free software is put into the DSL?

    A. Release Management
    B. Configuration Management
    C. Capacity Management
    D. Application Management
    Answer: A. Release Management
  20. What is the basis of the ITIL approach to Service Management?

    A. interrelated activities
    B. departments
    C. IT resources
    D. officials
    Answer: A. interrelated activities
  21. Which of the following questions can not b e answered directly from the Configuration Management Database (CMDB)?

    A. Which Requests for Change have been submitted for a specific server?
    B. Which Configuration Items does a specific service consist of?
    C. Which members of staff of department X have moved to department Y?
    D. What incidents or problems have there been for this PC?
    Answer: C. Which members of staff of department X have moved to department Y?
  22. Which of the following is a benefit of using ITIL?

    A. that the users can influence the IT organization providing the IT services
    B. that the organization around the IT services can be set up faster
    C. that it is finally possible to charge for IT services
    D. that the quality and the costs of the IT services can be controlled more efficiently
    Answer: D. that the quality and the costs of the IT services can be controlled more efficiently
  23. Which activity in the Problem Management process is responsible for generating Requests for Change (RFCs)?

    A. Problem Analysis
    B. Proactive Problem Management
    C. Monitoring
    D. Error Control
    Answer: D. Error Control
  24. Which activity in the ITIL process "Financial Management for IT Services" is responsible for billing the services that were provided to the customer?

    A. Budgeting
    B. Reporting
    C. Charging
    D. Accounting
    Answer: C. Charging
  25. How can an organization determine the effectiveness of the Service Level Management process?

    A. by checking contracts with suppliers
    B. by defining service levels
    C. by measuring customer satisfaction
    D. by reporting on all incidents
    Answer: C. by measuring Customer satisfaction
  26. Which subject should be one of the standard items on the agenda of a meeting of the Change Advisory Board (CAB)?

    A. the wishes of customers to implement Changes
    B. the registration of Changes
    C. reports from Service Level Management
    D. ongoing or concluded Changes
    Answer: D. ongoing or concluded Changes
  27. Where are agreements regarding Security Management recorded?

    A. in a Service Level Agreement (SLA)
    B. in a Configuration Management Database (CMDB)
    C. in a Capacity Plan
    D. in a Definitive Software Library (DSL)
    Answer: A. in a Service Level Agreement (SLA)
  28. What is a baseline in the IT infrastructure?

    A. a minimum value for a customer service ('must at least satisfy?)
    B. the most important infrastructure (such as a network) to which all kinds of workstations and services can be linked
    C. a standard configuration (such as a standard workstation)
    D. a document that states how the infrastructure must be dealt with in an organization (vision)
    Answer: C. a standard configuration (such as a standard workstation)
  29. How can an organization determine the effectiveness of the Service Level Management process?

    A. by checking contracts with suppliers
    B. by defining service levels
    C. by measuring customer satisfaction
    D. by reporting on all incidents
    Answer: C. by measuring customer satisfaction
  30. What does Mean Time To Repair (MTTR) mean?

    A. average time of the breakdown-free period within a measured period
    B. average downtime of a service
    C. average time between two consecutive incidents
    D. average uptime of a service
    Answer: B. average downtime of a service
  31. Which statement best describes the role of the Service Desk?

    A. The Service Desk ensures that the telephone is always manned. 
    B. The primary task of the Service Desk is to investigate problems.
    C. The Service Desk functions as the first contact for the customer.
    D. The Service Desk ensures that the agreed IT service is available.
    Answer: C. The Service Desk functions as the first contact for the customer.
  32. Where is the planning of changes kept up to date?

    A. the CAB (Change Advisory Board)
    B. SIP (Service Improvement Program)
    C. the CMDB (Configuration Management Database)
    D. the FSC (Forward Schedule of Changes)
    Answer: D. the FSC (Forward Schedule of Changes)
  33. Which of the following is a benefit of using ITIL?

    A. that the organization around the IT services can be set up faster
    B. that the users can influence the IT organization providing the IT services
    C. that it is finally possible to charge for IT services
    D. that the quality and the costs of the IT services can be controlled more efficiently
    Answer: D. that the quality and the costs of the IT services can be controlled more efficiently
  34. Which ITIL process carries out a risk analysis on the possible threats to and vulnerabilities of the IT infrastructure?

    A. IT Service Continuity Management
    B. Problem Management
    C. Configuration Management
    D. Capacity Management
    Answer: A. IT Service Continuity Management
  35. What is the difference between a process and a project?

    A. A process stops when the objective has been achieved, whereas a project does not stop when the objective is met.
    B. A project is continuous
    and has no end date, whereas a process has a finite lifespan.
    C. A process is continuous and has no end date, whereas a project has a finite lifespan.
    D. In a project the focus is not on the result, whereas with a process the result is important.
    Answer: C. A process is continuous and has no end date, whereas a project has a finite lifespan.
  36. One of the objectives of Problem Management is to minimize the impact of problems on IT services. Which activity needs to be carried out by Problem Management in order to achieve this?

    A. maintaining relations
    with suppliers

    B. ensuring the availability of the IT infrastructure
    C. managing Known Errors
    D. giving second-line support when problems occur
    Answer: C. managing Known Errors
  37. In the Change Management process, which role is ultimately responsible for the entire process?

    A. Change Manager
    B. Change Coordinator
    C. Change Advisory Board
    D. IT Manager
    Answer: A. Change Manager
  38. Which ITIL process is responsible for setting up the cost allocation system?

    A. Financial Management for IT Services
    B. Availability Management
    C. Service Level Management
    D. Capacity Management
    Answer: A. Financial Management for IT Services
  39. When implementing a new version of an application both Change Management and Release Management are involved.
    What is the responsibility of the Change Management process here?

    A. Change Management has the executive task in this phase.
    B. Change Management must check whether the new application functions properly.
    C. Change Management plays a coordinating role in this phase.
    D. Change Management draws up the change request for this.
    Answer: C. Change Management plays a coordinating role in this phase.
  40. Which of the following is a department rather than a process?

    A. Incident Management
    B. Service Desk
    C. Problem Management
    D. Change Management
    Answer: B. Service Desk
  41. Which of the following is an example of proactive Problem Management?

    A. a trend analysis
    B. a report regarding the Problem Management process
    C. a change request
    D. an urgent change
    Answer: A. a trend analysis
  42. What does the term 'detail level' mean in the context of the Configuration management Database (CMDB)?

    A. the relationship between the different Configuration Items
    B. the depth of the database structure
    C. the location of the Configuration Item
    D. the quantity of stored Configuration Items
    Answer: B. the depth of the database structure
  43. Which ITIL process handles the implementation of the policy for access management and access to information systems?

    A. Availability Management
    B. Release Management
    C. Security Management
    D. Incident Management
    Answer: C. Security Management
  44. Of which ITIL process are Reliability, Serviceability and Maintainability components?

    A. Service Level Management
    B. IT Service Continuity Management
    C. Problem Management
    D. Availability Management
    Answer: D. Availability Management
  45. Which data, for a new Configuration item (CI), is recorded in the Configuration Management Database (CMDB)?

    A. the relationship to other Configuration Items
    B. the impact of the Configuration Item
    C. the Request for Change number for the Configuration Item
    D. repairs to the Configuration Item
    Answer: A. the relationship to other Configuration Items
  46. The spell check module of a word-processing software package contains a number of errors. The Development department has corrected these errors in a new version. Which process is responsible for ensuring this updated version is tested?

    A. Configuration Management
    B. Incident Management
    C. Problem Management
    D. Release Management
    Answer: D. Release Management
  47. Which status is a problem assigned once its cause has been identified?

    A. Work-around
    B. Request for Change (RFC)
    C. Incident
    D. Known Error
    Answer: D. Known Error
  48. Which of the following is a department rather than a process?

    A. Problem Management
    B. Change Management
    C. Incident Management
    D. Service Desk
    Answer: D. Service Desk
  49. Which ITIL process includes the activity of describing and registering all components in the IT infrastructure?

    A. Configuration Management
    B. Capacity Management
    C. Problem Management
    D. Service Level Management
    Answer: A. Configuration Management
  50. A user reports a PC problem to the Service Desk. A Service Desk representative determines that the PC is defective and indicates that according to the services catalogue, the PC will be replaced within three hours. Which ITIL process is responsible for having this user's PC replaced within three hours?

    A. Change Management
    B. Service Level Management
    C. Configuration Management
    D. Availability Management
    Answer: A. Change Management
  51. An analysis has been made regarding the expansion of the customer information database. The result indicates that the
    mainframe disk capacity must be increased, to accommodate the expected growth of the database in the foreseeable future. Which process is responsible for sharing this 
    information on time, to make sure that the available disk space is sufficient?

    A. Availability Management
    B. Capacity Management
    C. Security Management
    D. Change Management
    Answer: B. Capacity Management
  52. Which ITIL process ensures that the information that has been made available satisfies the specified information
    security requirements?

    A. Availability Management
    B. Security Management
    C. IT Service Continuity Management
    D. Service Level Management
    Answer: B. Security Management
  53. What is the primary task of Error Control?

    A. checking problems and incidents
    B. classifying and defining the priorities of problems
    C. correcting Known Errors
    D. providing information to the users
    Answer: C. correcting Known Errors
  54. Which ITIL process is responsible for analyzing risks and counter measures?

    A. Service Desk
    B. Capacity Management
    C. Problem Management
    D. IT Service Continuity Management

    Answer: D
    Answer: D. IT Service Continuity Management
  55. How does Problem Management contribute to a higher solution percentage of first-line support?

    A. by analyzing open incidents
    B. by making a knowledge database available
    C. by preventing incidents
    D. by evaluating incidents with the customer
    Answer: B. by making a knowledge database available
  56. Which ITIL process has responsibility in preventing unauthorized access to data?

    A. Availability Management
    B. Security Management
    C. IT Service Continuity Management
    D. Release Management
    Answer: B. Security Management
  57. When is a Known Error identified?

    A. When the cause of the problem is known.
    B. When the problem is known.
    C. When the problem has been resolved.
    D. When the incident has been sent to Problem Management.
    Answer: A. When the cause of the problem is known.
  58. Which ITIL process has the following objective? Correcting malfunctions in the services as quickly as possible by minimizing the consequences of the malfunctions, so that the user is hindered as little as possible.

    A. Change Management
    B. Availability Management
    C. Incident Management
    D. Problem Management
    Answer: C. Incident Management
  59. What aspects would you not expect to see in a Service Level report designed for the customer?

    A. the level of availability realized and the time not available per period
    B. the percentage of incidents that was resolved within the target
    C. the successful and reverted Changes during a specific period
    D. the average utilization level of the Service Desk
    Answer: D. the average utilization level of the Service Desk
  60. When an organization decides to control the flow of incident information within the IT organization, which ITIL process would
    it be putting in place?

    A. Problem Management
    B. Incident Management
    C. Change Management
    D. Availability Management
    Answer: B. Incident Management
  61. Which ITIL process is responsible for handling an application for a new workstation according to a standard
    working method?

    A. Service Desk 
    B. Service Level Management
    C. Incident Management
    D. Change Management
    Answer: D. Change Management
  62. When an organization decides to control the flow of incident information within the IT organization, which ITIL process would it be putting in place?

    A. Problem Management
    B. Incident Management
    C. Change Management
    D. Availability Management
    Answer: B. Incident Management
  63. Which ITIL process is responsible for handling an application for a new workstation according to a standard working method?

    A. Service Desk 
    B. Service Level Management
    C. Incident Management
    D. Change Management
    Answer: D.Change Management
  64. What is a request to replace something within the IT infrastructure called?

    A. Request for Change
    B. Replacement Request
    C. Request for Release
    D. Service Request
    Answer: A.Request for Change
  65. When the cause of one or more incidents is not known, additional resources are assigned to identify the cause. Which ITIL process is responsible for this?

    A. Service Level Management
    B. Incident Management
    C. Problem Management
    D. Capacity Management
    Answer: C.Problem Management
  66. An organization plans on implementing a new network operating system. Before the actual implementation takes place, the plan of approach for achieving the implementation is discussed. Under whose leadership is this discussion held?

    A. the Service Manager
    B. the Network Manager
    C. the Change Manager
    D. the Service Level Manager
    Answer: C.the Change Manager
  67. What is the criterion used by Change Management in determining the category for a Request for Change?

    A. priority
    B. urgency
    C. impact
    D. content
    Answer: C.impact
  68. Where are activities documented with the aim of improving an IT service?

    A. Service Level Agreement (SLA)
    B. Service Catalogue
    C. Service Quality Plan (SQP)
    D. Service Improvement Program (SIP)
    Answer: D.Service Improvement Program (SIP)
  69. Which activity is not the responsibility of IT Service Continuity Management?

    A. testing back-out arrangements
    B. analyzing risks
    C. executing impact analyses of incidents related to the back-out facilities
    D. drawing up back-out scenarios
    Answer: C.executing impact analyses of incidents related to the back-out facilities
  70. Which of the following is the best description of the contents of the Definitive Software Library?

    A. software a waiting user acceptance testing
    B. authorized versions of all software used on the infrastructure
    C. copies of all live software programs
    D. copies of all software versions that are needed
    Answer: B. authorized versions of all software used on the infrastructure
  71. The Service Desk receives different types of calls. Which of the following is an incident?

    A. information about the rollout of a specific application
    B. a notification that a new toner cartridge has just been installed in a printer
    C. a request to install a new bookkeeping package
    D. a system message that a printer is not working
    Answer: D. a system message that a printer is not working
  72. A process is a logically coherent series of activities for a pre-defined goal. What is the process owner responsible for?

    A. the result of the process
    B. describing the process
    C. implementing the process
    D. setting up the process
    Answer: A. the result of the process
  73. In Change Management, a number of activities take place between the acceptance of a Request for Change and the completion of the change. Which activity is performed after acceptance of a Request for Change?

    A. implementing the change
    B. scheduling the Request for Change
    C. determining the urgency of the change
    D. building and testing the change
    Answer: C. determining the urgency of the change
  74. The Deming quality circle is a model for control based on quality. Which step in this model must betaken first?

    A. measurement
    B. adjustment
    C. planning
    D. implementation
    Answer: C. planning
  75. Which ITIL process is responsible for annually allocating the costs of Underpinning Contracts?

    A. Capacity Management
    B. Service Level Management
    C. Availability Management
    D. Financial Management for IT Services
    Answer: D. Financial Management for IT Services
  76. What is the first activity when implementing a release?

    A. designing and building a release
    B. communicating and preparing the release
    C. compiling the release schedule
    D. testing a release
    Answer: C. compiling the release schedule
  77. Which ITIL process is responsible for tracing the underlying cause of errors?

    A. Problem Management
    B. Security Management
    C. Capacity Management
    D. Incident Management
    Answer: A. Problem Management
  78. What is meant by the urgency of an incident?

    A. the time needed by IT Services to resolve the incident
    B. the degree to which the incident gives rise to a deviation from the normal service level
    C. the degree to which the solution of an incident tolerates delay
    D. the relative importance of the incidents when handling them
    Answer: C. the degree to which the solution of an incident tolerates delay
  79. In an organization, the purchasing department has relocated internally - not just the people, but also their IT resources. A Service Desk employee has been commissioned to relocate this department's workstations. In which ITIL process is this employee now playing a role?

    A. Problem Management
    B. Configuration Management
    C. Change Management
    D. Incident Management
    Answer: C. Change Management
  80. What is the term used for a fully described and approved Change that does not have to be evaluated by Change Management each time?

    A. Standard Change
    B. Request for Change
    C. Urgent Change
    D. Service Request
    Answer: A. Standard Change
  81. Which activity is not a Service Desk activity?

    A. solving a Problem
    B. relating an incident to a Known Error
    C. registering Incidents
    D. applying temporary fixes
    Answer: A. solving a Problem
  82. Software is checked for viruses before it goes into the Definitive Software Library (DSL). What ITIL process is responsible for ensuring that only virus-free software is put into the DSL?

    A. Release Management
    B. Application Management
    C. Capacity Management
    D. Configuration Management
    Answer: A. Release Management
  83. The Application Sizing activity is part of Capacity Management. What is Application Sizing?

    A. measuring the load that an application places on the hardware
    B. keeping the capacity used by the applications up-to-date
    C. checking how an application has grown
    D. determining the hardware capacity required to support new (or adapted) applications
    Answer: D. determining the hardware capacity required to support new (or adapted) applications
  84. Which ITIL process is responsible for creating the cost agreements for extra support of the ServiceDesk?

    A. Incident Management
    B. Availability Management
    C. Financial Management for IT Services
    D. Service Level Management
    Answer: D. Service Level Management
  85. Which ITIL process manager requires a report specifying the duration of an interruption of a Configuration Item?

    A. Availability Manager
    B. Problem Manager
    C. Service Level Manager
    D. Incident Manager
    Answer: A. Availability Manager
  86. Who decides the category of a change?

    A. the customer
    B. the Service Desk
    C. the Problem Manager
    D. the Change Manager
    Answer: D. the Change Manager
  87. The successful diagnosis of a problem results in a Known Error. On the basis of this Known Errora Request for Change may be raised. When can the Known Error be closed?

    A. When the proposal for change is lodged with Change Management.
    B. When the Request for Change is authorized by the Change Advisory Board.
    C. When a review of the change has led to a satisfactory result.
    D. When incidents related to the Known Error do not occur any more.
    Answer: C. When a review of the change has led to a satisfactory result.
  88. In IT Service Continuity Management various precautionary measures are taken, for example using an emergency power provision. Which of the following ITIL processes could also initiate this kind of measure?

    A. Availability Management
    B. Incident Management
    C. Capacity management
    D. Change Management
    Answer: A. Availability Management
  89. When must a Post Implementation Review take place?

    A. at the request of the person who submitted the Change request
    B. in case of emergency changes
    C. if another incident of the same type occurs again after a Change has been made
    D. after every Change
    Answer: D. after every Change
  90. Which activity takes place immediately after recording and registering an incident?

    A. classification
    B. matching
    C. analysis and diagnosis
    D. solving and restoring
    Answer: A. classification
  91. Which ITIL process has the task of classifying incoming interruption reports?

    A. Change Management
    B. Problem Management
    C. Security Management
    D. Incident Management
    Answer: D. Incident Management
  92. Which activity is not the responsibility of IT Service Continuity Management?

    A. analyzing risks
    B. executing impact analyses of incidents related to the back-out facilities
    C. drawing up back-out scenarios
    D. testing back-out arrangements
    Answer: B. executing impact analyses of incidents related to the back-out facilities
  93. Which of the following statements about the Service Catalogue is correct?

    A. It describes only those services that are also included in the Service Level Agreement (SLA).
    B. It can be used instead of an SLA.
    C. It is necessary in order to draw up an SLA.
    D. It describes all services that can be supplied by the IT management organization.
    Answer: D. It describes all services that can be supplied by the IT management organization.
  94. Which of the following describes the basic concept of Integrity in the Security Management
    process?

    A. the capacity to verify the correctness of the data
    B. the correctness of the. access to the data at any moment
    D. protection of the data against unauthorized access and use
    Answer: B. the correctness of the. access to the data at any moment
  95. Users have complained about the e-mail service. An evaluation of the service has beenperformed. Which activity takes place after the evaluation of a service?

    A. adjusting of the service
    B. defining Service Levels
    C. monitoring of Service Levels
    D. compilation of Service Level Reports
    Answer: A. adjusting of the service
  96. In the Service Level Management Process, what happens during the activity called "monitoring"?

    A. guarding agreements with the customer
    B. acquiring customers
    C. guarding negotiations with the customer
    D. identifying the needs of customers
    Answer: A. guarding agreements with the customer
  97. Reports of different types arrive at a Service Desk. Which of the following reports is an incident?
    A. a request for the installation of a new bookkeeping package
    B. a report that the printer is not working
    C. a question about where the manual is
    D. information about the departure time of the train to London
    Answer: B. a report that the printer is not working
  98. The cash registers in a supermarket experience network disruptions daily between 4 p.m. and 6 p.m. Which ITIL process is responsible for solving these difficulties on a structural basis?

    A. Capacity Management
    B. Availability Management
    C. Problem Management
    D. Incident Management
    Answer: C. Problem Management
  99. Which ITIL process aims to prevent incidents resulting from changes to the IT infrastructure?

    A. Problem Management
    B. Availability Management
    C. Incident Management
    D. Change Management
    Answer: D. Change Management
  100. What is the use of additional technical expertise in the Incident Management process called?

    A. functional escalation
    B. problem analysis
    C. incident classification
    D. resolution and recovery of the incident
    Answer: A. functional escalation
  101. A number of new PCs have been installed at a company's offices. For which of the following activities was Configuration Management responsible?

    A. recording data regarding the PCs
    B. establishing the correct links in the Local Area Network
    C. installing software
    D. making available the necessary user's manuals
    Answer: A. recording data regarding the PCs
  102. In company X a specific component of the IT infrastructure has been modified. This could haveconsequences for other components. What ITIL process should be set up in order to provide good insight into these consequences? 

    A. Availability Management
    B. Change Management
    C. Capacity Management
    D. Configuration Management
    Answer: D. Configuration Management
  103. A customer calls the Service Desk and reports that the system is slow. He asks whether he can begiven another PC like his colleague's, which is much faster. Which term is applicable to this situation?

    A. Problem
    B. Request for Change
    C. Incident
    D. Classification
    Answer: C. Incident
  104. One of Problem Management's tasks is to proactively prevent incidents. Which of the following is aProblem Management activity that can be categorized as being proactive?

    A. making agreements with the customer using Service Level Agreements
    B. analyzing reported incidents in order to make recommendations
    C. employing more Problem Managers
    D. delivering second-line support, should problems occur
    Answer: B. analyzing reported incidents in order to make recommendations
  105. Information is regularly exchanged between Problem Management and Change Management.What information is this?

    A. Known Errors from Problem Management, on the basis of which Change Management can generate Requests for Change (RFCs)
    B. RFCs resulting from Known Errors
    C. RFCs from the Service Desk that Problem Management passes on to Change Management
    D. RFCs from the users that Problem Management passes on to Change Management
    Answer: B. RFCs resulting from Known Errors
  106. Which ITIL process provides change proposals in order to eliminate structural errors?

    A. Security Management
    B. Problem Management
    C. IT Service Continuity Management
    D. Availability Management
    Answer: B. Problem Management
  107. What is meant by the urgency of an incident?

    A. the degree to which the solution of an incident tolerates delay
    B. the degree to which the incident gives rise to a deviation from the normal service level
    C. the relative importance of the incidents when handling them
    D. the time needed by IT Services to resolve the incident
    Answer: A. the degree to which the solution of an incident tolerates delay
  108. Which of the following tasks is part of proactive Problem Management?

    A. making a change to resolve a problem
    B. analyzing trends
    C. managing Known Errors
    D. registering frequently occurring errors
    Answer: B. analyzing trends
  109. Which ITIL process has the objective of helping to monitor the IT services by maintaining a logical model of the IT infrastructure and IT services?

    A. Capacity Management
    B. Change Management
    C. Configuration Management
    D. Financial Management for IT services
    Answer: C. Configuration Management
  110. According to the Deming quality circle a number of steps must be performed repeatedly in order to ensure good performance. Which of the following answers specifies the correct sequence for these steps?
    A. Plan - Do - Check - Act
    B. Act - Check- Do - Plan
    C. Do- Plan - Check - Act
    D. Check - Plan - Act - Do
    Answer: A. Plan - Do - Check - Act
  111. What does Mean Time To Repair (MTTR) mean?

    A. average time between two consecutive incidents
    B. average downtime of a service
    C. average time of the breakdown-free period within a measured period
    D. average up time of a service
    Answer: B. average downtime of a service
  112. For what is Capacity Management responsible?

    A. Security
    B. Maintainability
    C. Resource Management
    D. Serviceability
    Answer: C. Resource Management
  113. For which of the following activities of Configuration Management are audits regularly
    implemented?
    A. status monitoring
    B. planning
    C. verification
    D. identification
    Answer: C. verification
  114. Which ITIL process or which ITIL department has responsibilities that include distributing information to users?

    A. Change Management
    B. Incident Management
    C. Service Desk
    D. Customer Relationship Management
    Answer: C. Service Desk
  115. What is the first step when registering an incident?

    A. determine the priority
    B. assign an incident number
    C. record the incident data
    D. perform matching
    Answer: B. assign an incident number
  116. When is a back-out plan invoked?

    A. When it is found that something went wrong when implementing a Change.
    B. When it is found that something went wrong when testing a Change.
    C. When it is found that something went wrong when building a Change.
    D. When it is found that something went wrong when scheduling resources.
    Answer: A. When it is found that something went wrong when implementing a Change.
  117. What is the term used for a situation derived from a series of incidents with the same characteristics?

    A. a Change Request
    B. a Known Error
    C. a Service Call
    D. a Problem
    Answer: D. a Problem
  118. Which ITIL process verifies that the modifications which have been made to the IT infrastructure have been properly documented?

    A. Configuration Management
    B. Problem Management
    C. Incident Management
    D. Availability Management
    Answer: A. Configuration Management
  119. According to the Deming quality circle a number of steps must be performed repeatedly in order toensure good performance. Which of the following answers specifies the correct sequence for these steps?

    A. Act - Check- Do - Plan
    B. Do- Plan - Check - Act
    C. Check- Plan - Act - Do
    D. Plan- Do - Check - Act
    Answer: D. Plan- Do - Check - Act
  120. Security Management includes a number of sub-processes. Which activity of Security Management leads to a security sub-clause in the Service Level Agreement (SLA)?

    A. Implement
    B. Maintenance
    C. Plan
    D. Control
    Answer: C. Plan
  121. Which of the following parties involved in an incident determines whether that incident can be closed?

    A. employee of the Service Desk
    B. user
    C. purchaser of the services
    D. Service Manager
    Answer: B. user
  122. A power failure has knocked out the entire IT infrastructure. Fortunately, there is an ITSC Planavailable. When should power failure be considered a disaster to enact the ITSC Plan?

    A. When the time within which the failure should be solved, has exceeded.
    B. Immediately, as the IT service can no longer be used.
    C. When the Incident Manager thinks this is necessary.
    D. When the Continuity Manager expects the failure to last longer than the maximum period of time mentioned in the Service Level Agreement.
    Answer: D. When the Continuity Manager expects the failure to last longer than the maximum period of time mentioned in the Service Level Agreement.

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview