1st set

Card Set Information

Author:
jEj_13
ID:
266813
Filename:
1st set
Updated:
2014-03-17 18:13:37
Tags:
reviewquestions
Folders:

Description:
for sectional elimination
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user jEj_13 on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. Question#: 1 Type: Direct Question Question: Then shall the righteous shine forth as WHAT according to Matthew 13:43?
    Answer: as the sun in the kingdom of their Father
  2. Question#: 2 Type: Direct Question Question: Who is blessed according to Luke 14:15?
    Answer: he that shall eat bread in the kingdom of God Reference: Luke 14:15
  3. Question#: 3 Type: Direct Question Question: Howbeit this kind goeth not out but by prayer and fasting. Locate this verse.
    Answer: Matthew 17:21
  4. Question#: 4 Type: Cross-Reference Direct Question Question: What were the excuses of those who refused to attend the great supper according to Luke chapter 14:18-20?
    Answer: I have bought a piece of ground, and I must needs go and see it; I have bought five yoke of oxen, and I go to prove them; I have married a wife, and therefore I cannot come.
  5. Question#: 5 Type: Direct Question Question: And straightway many were gathered together, insomuch that there was no room to receive them, no, not so much as about the door: and Jesus did WHAT?
    Answer: preached the word unto them. Reference: Mark 2:2
  6. Question#: 6 Type: Direct Question Question: Or else how can one enter into a strong man's house, and spoil his goods, except he first bind the strong man? and then he will spoil his house. Locate this verse.
    Answer: Matthew 12:29
  7. Question#: 7 Type: Three-Part Question Question: WHAT sprung up, and brought forth WHAT, then appeared WHAT also according to Matthew chapter 13?
    Answer: 1) the blade 2) fruit 3) tares Reference: Matthew 13:26
  8. Question#: 8 Type: Cross-Reference Direct Question Question: And immediately when Jesus perceived in his spirit that they so reasoned within themselves, he said unto them, WHAT according to Mark chapter 2 verses 8 and 9?
    Answer: Why reason ye these things in your hearts? Whether is it easier to say to the sick of the palsy, Thy sins be forgiven thee; or to say, Arise, and take up thy bed, and walk?
  9. Question#: 9 Type: Direct Question Question: Who shall be likened to a foolish man according to Matthew chapter 7?
    Answer: And every one that heareth these sayings of mine (Jesus), and doeth them not
  10. Question#: 10 Type: Two-Part Question Question: What did Jesus asked and what was their response according to Matthew 13:51?
    Answer: 1)Have ye understood all these things? 2) Yea, Lord.
  11. Question#: 11 Type: Quotation Completion Question Question: Then Jesus answered and said, O faithless and perverse generation, ?
    Answer: ... how long shall I be with you? how long shall I suffer you? bring him hither to me. Reference: Matthew 17:17
  12. Question#: 12 Type: Direct Question Question: To what is the kingdom of heaven likened unto according to Matthew 18:23?
    Answer: a certain king, which would take account of his servants.
  13. Question#: 13 Type: Direct Question Question: What did Jesus say to the one sick of the palsy according to Mark 2:11?
    Answer: I say unto thee, Arise, and take up thy bed, and go thy way into thine house.
  14. Question#: 14 Type: Direct Question Question: A salt without a savour is not fit for what according the Luke 14?
    Answer: neither fit for the land, nor yet for the dunghill
  15. Question#: 15 Type: Direct Question Question: And when the fourr carrying the one sick with palsy could not come nigh unto Jesus for the press, they did WHAT?
    • Answer: they uncovered the roof where he was: and when they had broken
    • it up, they let down the bed wherein the sick of the palsy lay.
    • Reference: Mark 2:4
  16. Question#: 16 Type: Direct Question Question: To what is the kingdom of heaven likened unto according to Matthew 13:47?
    Answer: a net, that was cast into the sea, and gathered of every kind
  17. Question#: 17 Type: Direct Question Question: What two questions were directed to Jesus out of the man with an unclean spirit according to Mark 1:24?
    Answer: what have we to do with thee, thou Jesus of Nazareth? art thou come to destroy us?
  18. Question#: 18 Type: Quotation Question Question: Quote the book of Mark chapter 13 verse 30.
    Answer: Verily I say unto you, that this generation shall not pass, till all3these things be done.
  19. Question#: 19 Type: Quotation Question Question: Quote the book of Matthew chapter 25 verse 10.
    • Answer: And while they went to buy, the bridegroom came; and they that
    • were ready went in with him to the marriage: and the door was shut.
    • Reference: Matthew 25:10
  20. Question#: 20 Type: Quotation Question Question: Quote the book of Luke chapter 17 verse 17.
    Answer: And Jesus answering said, Were there not ten cleansed? but where are the nine?

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview