2nd set

Card Set Information

Author:
jEj_13
ID:
266815
Filename:
2nd set
Updated:
2014-03-17 18:23:14
Tags:
reviewquestions2
Folders:

Description:
upci biblequiz
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user jEj_13 on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. Question#: 1 Type: Direct Question Question: What does the merchant man seek for according to Matthew 13:45?
    Answer: goodly pearls Reference: Matthew 13:45
  2. Question#: 2 Type: Direct Question Question: Jesus said if He cast out devils by the Spirit of God, then what is come unto you?
    Answer: the kingdom of God Reference: Matthew 12:28
  3. Question#: 3 Type: Direct Question Question: Who shall come forth at the of the world according to Matthew 13?
    Answer: the angels
  4. Question#: 4 Type: Two-Part Question Question: And thou shalt be blessed; for WHAT reason: for thou shalt be recompensed WHEN?
    Answer: 1) for they cannot recompense thee 2) at the resurrection of the just Reference: Luke 14:14
  5. Question#: 5 Type: Direct Question Question: To what is the kingdom of heaven likened unto according to Matthew 13:31?
    Answer: to a grain of mustard seed, which a man took, and sowed in his field
  6. Question#: 6 Type: Cross-Reference Direct Question Question: According to the scribes as recorded in Mark 2:7 who can forgive sins, according to Jesus as recorded in verse 10 of the same chapter who has power on earth to forgive sins?
    Answer: 1) God only 2) the Son of man
  7. Question#: 7 Type: Direct Question Question: Even though the rain descended, the flood came, and the winds blew and beat upon that house, it fell not, for WHAT reason.
    Answer: 1. for it was founded upon a rock.
  8. Question#: 8 Type: Direct Question Question: The fame of Jesus spread abroad WHERE according to Mark 1:28?
    Answer: throughout all the region round about Galilee.
  9. Question#: 9 Type: Cross-Reference Direct Question Question: When thou art bidden of any man to a wedding, sit not down WHERE lest a more honourable man than thou be bidden of him; And he that bade thee and him come and say to thee, Give this man place; and thou begin TO DO WHAT?
    Answer: 1) in the highest room 2) with shame to take the lowest room
  10. Question#: 10 Type: Cross-Reference Two-Part Question Question: When thou makest a dinner or a supper, call not WHO according to Luke 14:12 but when make a feast call who according to the next verse?
    • Answer: 1) thy friends, nor thy brethren, neither thy kinsmen, nor thy
    • rich neighbours 2) the poor, the maimed, the lame, the blind
  11. Question#: 11 Type: Direct Question Question: Who is not rich toward God according to Luke chapter 12?
    Answer: he that layeth up treasure for himself Reference: Luke 12:21
  12. Question#: 12 Type: Direct Question Question: Then came Peter to him, and said, Lord, how oft shall my brother sin against me, and I forgive him? till seven times? WHAT was the response of Jesus to this question?
    Answer: I say not unto thee, Until seven times: but, Until seventy times seven.
  13. Question#: 13 Type: Two-Part Question Question: Who followed Jesus crying and saying what according to Matthew 9:27?
    Answer: 1) two blind men 2) Thou son of David, have mercy on us.
  14. Question#: 14 Type: Two-Part Question Question: The least of all seeds, when it is grown, it is what and becomes what according to Matthew 13:32?
    Answer: 1) the greatest among herbs, 2) a tree
  15. Question#: 15 Type: Direct Question Question: Who is said to be the prince of the devils?
    Answer: Beelzebub
  16. Question#: 16 Type: Direct Question Question: What two things happened after Jesus rebuked the devil according to Matthew chapter 17?
    Answer: he (the devil) departed out of him (the child): and the child was cured from that very hour.
  17. Question#: 17 Type: Direct Question Question: Every scribe which is instructed unto the kingdom of heaven is like unto WHAT according to Matthew 13?
    Answer: a man that is an householder, which bringeth forth out of his treasure things new and old
  18. Question#: 18 Type: Quotation Question Question: Quote the book of Luke chapter 11 verse 11.
    Answer: If a son shall ask bread of any of you that is a father, will he give him a stone? or if he ask a fish, will he for a fish give him a serpent?
  19. Question#: 19 Type: Quotation Question Question: Quote the book of Luke chapter 15 verse 24.
    Answer: For this my son was dead, and is alive again; he was lost, and is found. And they began to be merry.
  20. Question#: 20 Type: Quotation Question Question: Quote the book of Mark chapter 13 verse 37.
    Answer: And what I say unto you I say unto all, Watch.

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview