Grade-3 Math,

Card Set Information

Author:
Alihamad
ID:
271824
Filename:
Grade-3 Math,
Updated:
2014-04-27 10:08:52
Tags:
unit 11
Folders:
Math
Description:
This is a practice test for grade-3
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user Alihamad on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. 2+2x2=

    a- 4
    b- 6
    c- 8
    d- 12
    • c- 8
    • Description:
    • (2+2) x 2 = ?
    •  ( 4 )  x 2 = 8
  2. 8-4+6=

    a- 8
    b- 10
    c- 12
    d- 6
    b- 10

    • Description:
    • ( 8-4) + 6 =?
    •   (4)   + 6 = 10
  3. 6-4x6=

    A- 3
    B- 10
    C- 12
    D- 14
    C- 12

    • Description:
    • (6-4) x 6= ?
    • ( 2)   x 6= 12
  4. 8-6+4+8=?

    a-16
    b-14
    c-12
    d-18
    b-14

    • Description:
    • (8-6)+(4+8)=?
    •  (2)  +(12)  = 14
  5. 9x5=

    a-40
    b-49
    c-56
    d-45
    d)45

    • Description:
    • 9+9+9+9+9=45
    • 9,18,27,36,45
  6. 10x5=?

    A)5
    B)50
    C)25
    D)0
    B)50

    Description:
    10+10+10+10+10=50
    10,20,30,40,50
    (this multiple choice question has been scrambled)
  7. find the missing factor:

     ----- x8=0
    A)0
    B)8
    C)1
    D)80
    A) 0

    Description:
    Zero property
    (this multiple choice question has been scrambled)
  8. abdulrahman had a math test. he was not sure of the answer to 5x9= ___? he thought it was either 45 or 54. which answer should he write?
    a)45
    b)54
    • a)45
    • Description:
    • use the pattern in products of the 9's factor
    • 5x9=___?
    • the ten digit  will be 1 less than factor 5
    • the sum of the digits in the product will be 9
    • so, 5x9= 45
  9. explain how to use a 10's factor to find 3x9=?
    a)9,19,27

    b)9+9+9=27

    c)3x10=30
       30-3=27
    • c) 3x10=30
    •     30-3=27
    • Description:
    • I'll think of 10's facto.
    • 3x10=30
    • next I'll subtract the first factor, 3 from the product, 30
    • 30-3= 27
    • since 30-3=27
    • 3x9= 27
  10. compare with < , > or =
    10x6 ___ 75-15

    a)<
    b)>
    c)=
    • c) =
    • Description:
    • (10x6)____ (75-15)
    •  (60)  ____    (60)
    • so, 60  = 60
  11. compare with < , > or =
    9x9 ___ 10-8
    a)<
    b)>
    c)=
    • b)>
    • Description:
    • (9x9)___ (10x8)
    •  (81) ___  (80)
    • so, 81> 80
  12. Hamad had 4 sheets with 10 animal stickers on each. after he gave some stickers away, he had 37 left. how many stickers did he give away?

    a)5 stickers
    b)2 stickers
    c)4 stickers
    d)3 stickers
    • d)3 stickers
    • Description:
    • first: hamad had 4 sheets with 10 stickers
    •      : 4 multiply 10 = 40 stickers
    • second: hamad gave away some stickers, but he had left 37 stickers
    • so, 40 subtract 37 = 3
    • hamad gave away 3 stickers
  13. which has a product of 18?
    a)3x3x4
    b)3x2x4
    c)3x3x2
    d)1x9x9
    • c)3x3x2
    • Description:

    • (3x3)x2=
    •  (9)x2  =18
  14. Ali did 3 pushups. Latifa did 4 pushup. Ahmed did 3 pushups. How many pushups did they do in all?
    A) 13
    B) 36
    C) 343
    D) 10
    D)10

    Description:
    Ali did       3
    Latifa did   4
    Ahmed did 3
    so, 3+4+3= 10 pushups
    (this multiple choice question has been scrambled)
  15. linda has 2 flower beds that have 5 rows of 6 petunias each. how many petunias does she have?

    A)16
    B)60
    C)32
    D)13
    B)60

    Description:
    linda has 2 flower bed
          have 5 rows
          of     6 petunias
    so, 2x5x6=
         (2x5) x6=
          (10) x6=60
    (this multiple choice question has been scrambled)
  16.   $ 5.55
      $ 4.44
    +$ 3.33
    ----------

    a) 12.55
    b) 10.44
    c) 13.32
    d) 14.44
    • c) 13.32
    • Description:
    • (5.55+4.44)+3.33=
    •   ($ 9.99) + $3.33= $13.32
  17. wirte the rule for the table the complete it:
    Flutes         2    3    4    5    6
    Trumpets    6    9   12    ?    ?
    A) 15, 18  multiply by 3
    B) 14, 19  multiply by 5
    C) 10, 12  multiply by 2
    D) 15, 18  adding      10
    A) 15,18 multiply by 3

    Description:
    2x3=6,  3x3=9,  4x3=12
    so, 5x3=15, and 6x3= 18
    (this multiple choice question has been scrambled)
  18. find the elapsed time:
    7:00 P.M.  to  8:30 P.M

    A) 1 H. and 30 M.
    B) 1:30 P.M.
    C) 2H and 10 M.
    D) 12 H and 20M.
    A) 1 H. and 30 M.

    Description:
    8:30 - 7:00=1:30
    (this multiple choice question has been scrambled)
  19. find the elapsed time:
    4:00 A.M. to Noon
    a) 6 H.
    b) 7 H.
    c) 9 H.
    d) 8 H.
    • d) 8 H.
    • Description:
    • 4:00,5:00,6:00,7:00,8:00,9:00,10:00,11:00,12:00
    •       +1    +1   +1   +1    +1    +1     +1    +1
    • =8H.
  20.   17
      49
      47
    +53
    ------
    A)133
    B)155
    C)166
    D)144
    C)166

    Description:
    (17+49)+(47+53)=
      66      +   100    =166
    (this multiple choice question has been scrambled)
  21. find the missing factor:
    (8x ? )x 8= 0
    A)10
    B)8
    C)6
    D)0
    D)0

    Description:
    (8x0)x8=
     (0)x 8 =0
    (this multiple choice question has been scrambled)
  22. write the missing factor:
     ?  + 13= 44

    A)44
    B)31
    C)13
    D)11
    B)31

    Description:

    44-13= 31
    so, 31+13=44
    (this multiple choice question has been scrambled)
  23. complete the pattern
    39,49, ?  , 69,  ?  ,  ?  ,  ?

    A) 39,49,59,69,79,89,99
    B) 39,49,39,49,59,69,96
    C) 39,49,95,96,97,98,109
    D) 39,49,55,66,77,88,99
    A)39,49,59,69,79,89,99

    Description:
    add Ten to each number
    (this multiple choice question has been scrambled)
  24. the Romers drove 613 miles in 3 days. They drove 251 miles the first day and 168 miles the second day. How far did they drive on the third day?
    A) 144
    B) 168
    C) 201
    D) 194
    D)194

    Description:
    - first day they drove     251
    - second day they drove 168
    - in three day they drove 613
    *I'll add first day and the second day
    *then will subtract the product from the total miles  
    613- (251+168)=
    613- ( 419)       =194
    (this multiple choice question has been scrambled)
  25. to raise money for school, Megan sold 8 magazine subscriptions. Parker sold 7 subscriptions. each subscription raises $
    5 for the school. How much money did they raise in all?
    a)79
    b)30
    c)79
    d)57
    • b) 30
    • Description:
    • Megan sold 8
    • Parker sold 7
    • total sold 7+8=15
    • $2 for each 2x15=30
    • (7=8)x2=
    • (15)x2  =30
  26. find the elapsed time:
    11:30 A.M. to 1:05 P.M

    A) 1H. and 35M.
    B)1H. and 35 M.
    C) 3 H
    D)2H. and 5 M.
    A) 1H. and 35M.

    Description:
    - from 11:30 to 12:00 is 30M.
    - from 12:00 to 1:00 P.M. is 1 H.
    - from 1:00 P.M. to 1:05 is 5M.
    so, 30M +1H + 5M=
    (30M+5M)+ 1H=
    (35M)+ 1H= 1H and 35M.
    (this multiple choice question has been scrambled)
  27. Gordon leaves his house at 7:55 AM. school start 8:15A.M. How much time does Gordon have to get to school?
    A)15 M.
    B)20 M.
    C) 30M.
    D)25 M.
    B)20M.

    Description:
    he leaves at 7:55AM
    - from 7:55 to 8:00 is 5M.
    - from 8:00 to 8:15 is 15M.
    so, (5M. + 15M.)= 20M.
    (this multiple choice question has been scrambled)
  28. Mr. jones drove from his house to his mothers house. He drove 75 Miles before lunch. He drove 215 miles after lunch. he made a wrong turn. so he drove 22 miles back down the same road. then he turned and drove 3 miles to his mother's house. How many miles was it to his mother's house?
    A)287 miles
    B)271 miles
    C)309 miles
    D)293 miles
    B)271miles

    Description:
    - he drove 75 miles
    - he drove 215 miles
    - he drove Back 22 miles
    - he drove 3 miles
    * 75+215-22+3=
    * (75+215)-22 +3=
    * (290-22) +3=
    * (268) +3= 271 miles
    (this multiple choice question has been scrambled)
  29. in May, Adel Raised $ 176, in June Khalid raised $309. How much does he still need in order to raise $ 600?
    A) $484
    B) $500
    C) $120
    D) $115
    D) $115

    Description:
    - May,he raised   $176
    - June, he raised $309
    * he need to raise $ 600 :
    * will add May raises to June raises= 176+309
    * then will subtract the product from the $600
    so, 600 -(176+309) =
          600-  (485)= $115
    so, he need to raise $115 to reach $600
    (this multiple choice question has been scrambled)

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview