Grade-3 Math

Card Set Information

Author:
Alihamad
ID:
275141
Filename:
Grade-3 Math
Updated:
2014-05-23 03:23:22
Tags:
Unit 14
Folders:
Math for grade-
Description:
Prep. math test
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user Alihamad on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. 30 ÷6=?

    A) 4
    B) 6
    C) 3
    D) 5
    D) 5

    Description:
     6+6+6+6+6=?
    (6+6) +6+(6+6)=?
      (12) +6+(12)  =?
        (18)+ (12) =30
    so, 30  ÷ 6= 5
    (this multiple choice question has been scrambled)
  2. 36 ÷ 6=?

    A) 4
    B) 5
    C) 6
    D) 7
    C) 6

    description:
    6+6+6+6+6+6= 36
    1,12,18,24,30,36
    1, 2, 3, ,4  ,5 , 6
    (this multiple choice question has been scrambled)
  3. 7 x? =35
    A) 4
    B) 7
    C) 5
    D) 6
    C) 5

    Description:

    35 ÷7= 5

    5 +5+5+5+5+ 5+5=35
    5,10,15,20,25,30,35
    (this multiple choice question has been scrambled)
  4. 42 ÷ 7= ?

    A) 7
    B) 6
    C) 9
    D) 8
    B) 6

    Description:
    7 x6= 42

    7+7+7+7+7+7= 42
    7,14,21,28,35,42
    1,2,  3 , 4, 5,  6
    (this multiple choice question has been scrambled)
  5. 3+ ?= 49 ÷7

    A) 5
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    D) 4

    Description:
    ( 3+ ? )= ( 49 ÷ 7)
     ( ? )    =   ( 7)
    because, 7+7+7+7+7+7+7 =7
    So,
    ( 3+ 4)  = ( 49 ÷ 7)
      (7)      =   ( 7)
    (this multiple choice question has been scrambled)
  6. Luther read 54 pages of his book on Saturday. he read 39 pages on Sunday. how many pages did he read in all?

    A) 83
    B) 94
    C) 15
    D) 93
    D) 93

    Description:

    54 + 39 = 93
    (this multiple choice question has been scrambled)
  7. Patricia collected 205 stickers. she gave 28 stickers to her sister. How many stickers does Patricia have left?
    A) 233
    B) 177
    C) 187
    D) 277
    B) 177

    description:

       205
    -    28
    ----------
    =  177
    (this multiple choice question has been scrambled)
  8. Asha had 24 pictures of her friends. she put 8 pictures on each page in a photo album. her album has 20 pages. how many album pages do no have pictures?
    A) 10
    B) 17
    C) 3
    D) 9
    B) 17

    Description:
    Asha Had 24 pictures,
    She put 8 pictures on each page,
    8+8+8 = 24,
    that means, she put all her pictures on 3 pages only..
    Her album has 20 pages and she used only 3.
    So,
    20 -3= 17 left with out pictures
    (this multiple choice question has been scrambled)
  9. Bonnie made 4 batches of cookies and 3 pies in the morning. She made 3 bathes of cookies in the afternoon. She made 63 cookies in all. How many cookies were in each batch?
    A) 7
    B) 8
    C) 9
    D) 10
    C) 9

    Description:
    She made 4 batches and 3 batches= 7
    She made in all 63 cookies,
    So, 63  ÷ 7 = 9 cookies in each batch
    7+ 7+7+7+7+ 7+7+7 +7= 63
    7,14,21,28,35,42,49,56,63
    (this multiple choice question has been scrambled)
  10. which expression has the same product as        2x3x9?

    A) 2x2x8
    B) 3x3x7
    C) 5x9x1
    D) 9x6x1
    D) 9x6x1

    Description:
    (2x3)x9=54
     (6) x 9 =54
    So, (9x6x1)= (2x3x9)
             54    =     54
    (this multiple choice question has been scrambled)
  11. Maria buys pencils for $1.39, a notebook for $1.79, and a marker for $ 0.85. if she pays with a $ 5 bill, how much change will she get?
    A) $ 0.97
    B) $1.97
    C) $ 4.03
    D) $ 1.82
    A) $0.97

    Description:
    1.39+1.79+0.85= 4.03
    so, $5 - $4.03= $0.97
    (this multiple choice question has been scrambled)
  12. find the number that the letter r stands for:
        
                         28 ÷ 7= r
    a) 3
    b) 4
    c) 6
    d) 7
    • b) 4
    • Description:
    • 7+7+7 +7=28
    • 7,14,21,28
  13. Carla put 24 toy animals in 4 boxes. each box has the same number of animals. how many animals are in 3 boxes?

    a) 18
    b) 8
    c) 9
    d) 10
    • a) 18
    • Description:
    • 24 ÷ 4= 6
    • so, she put 6 animals in each box.
    • 6x3 =18
  14. 137
      353
    +229
    ----------
    =  ?
    A) 817
    B) 919
    C) 917
    D) 791
    C) 917

    Description:
    137 +353  +229=?
    (137+353)+229=?
      (490)     + 229=719
    (this multiple choice question has been scrambled)
  15. 44,40,36,32,? , ?

    a) 28,32
    c) 36,40
    c) 36,32
    d) 28, 24
    d) 28,24

    • Description:
    • 44-4=40, 40-4=36, 36-4=32, 32-4=28, 28-4=24
  16. Bag of cookies =$0.75
    Apple Pie        = $ 6.75
    Zach pays for an apple pie and a bag of cookies with a $ 10 bill. He gets his change in quarters and dimes. There are 13 coins in all. how many of each coin does Zach get?
    A) 5 quarters and 8 dimes
    B)10 quarters
    C) 7 quarters and 6 dimes
    D)8 quarters and 5 dimes
    D) 8 quarters and 5 dimes

    Description:
    he pays for apple pie and cookies, 6.75+0.75=$7.50
    $ 10 bill - $ 7.50= $ 2.50
    each $1 bill = 4 quarters,
    so, $ 2 bill=8quartesr
    and 5 dimes = 50 cents
    8 quarters and 5 dimes = $ 2.50
    (this multiple choice question has been scrambled)

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview