HHO-120

Card Set Information

Author:
Maarburg
ID:
27661
Filename:
HHO-120
Updated:
2010-08-04 00:50:59
Tags:
Hitachi HDS Modular AMS USP
Folders:

Description:
HDS Modular Foundations Test v3
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user Maarburg on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. You have created a P-Vol/S-Vol pair. Which two commands can you use to check that the P-Vol and S-Vol are synchronized? (Choose two.)
    A. raidscan
    B. paircheck
    C. pairstatus
    D. pairdisplay
    Answer: A,D;
  2. Which two features of Hitachi Copy-on-Write Snapshot enable the rapid creation of a data copy? (Choose two.)
    A. Data Poolsave area
    B. Quick copy provisioning
    C. Pointer-based snapshots
    D. ShadowImage integration
    Answer: A,C;
  3. Once ShadowImage has created a copy of subsystem data, what are three valid uses for the copied data? (Choose three.)
    A. Disaster recovery
    B. Backup and recovery
    C. Journaling application
    D. Data mining application
    E. Application development
    Answer: B,D,E ;
  4. As related to disaster recovery, which two statements are true about "write sequencing"? (Choose two.)
    A. Most backup solutions manage write sequencing.
    B. It is important in a disaster that occurs over a time period.
    C. The order in which Fibre Channel paths are created is important.
    D. The order of updates on the secondary array is critical to data integrity.
    Answer: B,D
  5. When connecting modular storage to TagmaStore USP storage devices, a software tool must be used in order to define the Command Control Interface (CCI) and apply security. What is the name of the tool for defining the CCI and security?
    A. Port Manager
    B. LUN Manager
    C. SCSI Manager
    D. Tiered Storage Manager
    Answer: B ;
  6. TrueCopy offers synchronous and asynchonous capabilities. What are two advantages of asynchronous operation? (Choose two.)
    A. No data loss
    B. Faster disaster recovery
    C. Supports longer distances
    D. Lesser impact on host performance
    Answer: C,D
  7. An IT operations manager needs to forecast hardware purchases for the coming fiscal year. The manager has been assigned a HiCommand Tuning Manager login in order to accomplish this task. Which security level is appropriate for the manager? A. Users
    B. Operators
    C. Managers
    D. Administrators
    Answer: A
  8. A customer is using a 9585V storage array and is evaluating whether to upgrade to an AMS500 for performance reasons. Which statement is true?
    A. The AMS500 supports larger drive sizes.
    B. The AMS500 provides more back-end loops.
    C. The AMS500 supports faster back-end loops.
    D. The AMS500 supports faster Fibre Channel host connections.
    Answer: D
  9. A brokerage firm wants to allocate appropriate amounts of storage for the high-volume requirements of trading operations including the mid-volume requirements of their human resources department. Which HiCommand Suite product enables the storage manager to do this?
    A. Tuning Manager
    B. Device Manager
    C. Provisioning Manager
    D. Business Continuity Manager
    Answer: B
  10. A customer has recently acquired a competitor and they are in the process of evaluating the newly expanded network. Which two types of data can HiCommand Storage Services Manager collect relative to capacity and performance? (Choose two.)
    A. Historical data
    B. Real time data
    C. Trend analysis data
    D. Tape device utilization data
    Answer: A,B
  11. A customer uses Copy-on-Write Snapshot to create a point-in-time copy (V-VOL) of their data for backup. When can the snapshot be used to backup the production data?
    A. Immediately
    B. After all data is copied to V-Vol
    C. After all data is copied to Data Pool
    D. After the production volume is shut down
    Answer: A
  12. A customer requires a new modular storage array which will use parity for data protection. When a drive fails in a RAID 5 group, the remaining disks are each a single point of failure. A requirement is that the vendor must minimize the amount of time the array is in a single point of failure state following a disk failure. Which two features of the AMS500 support the requirement? (Choose two.)
    A. RAID 6
    B. RAID 5+1
    C. Dynamic Sparing
    D. Fast Disk Rebuild
    Answer: A,C
  13. During a customer install of an AMS subsystem the controller ports do not log into the SAN fabric. The port indication light on the SAN switch indicates a port login failure. Using the Storage Navigator Modular GUI you need to configure the AMS Fibre Channel controller to work with their SAN fabric. Which topology would you select in Storage Navigator that would allow you to connect to their SAN switch?
    A. Point-to-point
    B. F-port connection
    C. N-port connection
    D. AL-PA private loop
    Answer: B
  14. A customer has an AMS200 configured in Dual Active Mode and has installed the Hitachi Dynamic Link Manager software. What is the access method for LUs?
    A. Each LU has a single path.
    B. Each LU is accessible through all paths.
    C. Only LUs which use FC disks are multipathed.
    D. Each LU is accessible through all paths to one controller.
    Answer: D
  15. You set a warning threshold to take pre-emptive action when a critical resource approaches an unacceptable capacity level. What are two examples of critical resources that could affect application performance? (Choose two.) A. Buffer-to-buffer credit depletion B. The performance of a disk parity group C. A binding alert on all servers on a subnetwork D. Available free space in a critical file system or database
    Answer: B,D
  16. A customer is lowering their recovery time objective (RTO) and increasing the integrity of their backups by using backup to disk. The production data is on a TagmaStore USP. Which HDS array provides the most cost effective solution for backup to disk?
    A. USP100
    B. AMS500
    C. AMS200 D.
    WMS100
    Answer: D
  17. What is the maximum number of cache partitions available for the AMS500?
    A. 8 partitions
    B. 12 partitions
    C. 16 partitions
    D. Unlimited partitions
    Answer: C
  18. A customer has a storage array that supports a large MS Exchange environment. The array is bottlenecked at the array host ports. The customer has a requirement for a new modular array that will solve this problem. Which AMS500 feature will support the requirements of this requirement?
    A. 4Gb/s host FC ports
    B. Two CPUs per controller
    C. Four host ports per controller
    D. Intel Pentium IV 3Ghz CPUs in the controllers
    Answer: A
  19. A customer has a Hitachi Data Systems modular array configured with only one controller. If there is a failure in the cache module, what is the result to write-pending data?
    A. Write-pending data is lost.
    B. Write-pending data is preserved in NVRAM.
    C. Host is notified and resends all committed writes.
    D. With a single controller, data is written to disk not cache.
    Answer: A
  20. A customer wishes to minimize disruptions due to planned or unplanned outages. Which two features of Hitachi Copy-on-Write Snapshot facilitate these requirements? (Choose two)
    A. Metadata cache copy
    B. Background copy of data to snapshot
    C. Non-disruptive backups from a Copy-on-Write Snapshot V-Vol
    D. Periodic point-in-time copies for rapid restore of corrupted data
    Answer: C,D
  21. Your network has encountered a bottleneck and you have eliminated the Oracle application server's resources and the SAN switch fabric as root causes. Using HiCommand Tuning Manager which two steps should you take to resolve the bottleneck? (Choose two.)
    A. Investigate cache percentage utilized.
    B. Investigate destage time for write I/Os.
    C. Investigate the I/O consumption for each server.
    D. Investigate I/O activity on the parity groups used by the application's LDEVs.
    Answer: A,D
  22. A customer has a high performance application that creates a bottleneck at the front-end ports. Which two arrays are supported Hitachi Data Systems configurations? (Choose two.)
    A. AMS500 with four4Gb/s host ports
    B. AMS500 with eight2Gb/s host ports
    C. Thunder 9585V with four4Gb/s host ports
    D. Thunder 9585V with eight2Gb/s host ports
    Answer: A,D
  23. IT centers that have Microsoft Windows production systems that must operate in a highly available 24 x 7 environment require business continuity support. Which HDS solution provides support for this need with MS Windows plug-and-play?
    A. Protection Manager
    B. Provisioning Manager
    C. Dynamic Link Manager
    D. Business Continuity Manager
    Answer: C
  24. Which three statements are true for the WMS100, AMS200 and AMS500 models? (Choose three.)
    A. WMS100 has two back-end loops.
    B. AMS200 and WMS100 have four back-end loops.
    C. AMS500 has four loops and WMS100 has two loops.
    D. WMS100 Fibre Channel interface are mounted on separate modules. E. Fibre Channel interface of AMS200 is mounted directly on the motherboard.
    Answer: A,C,E
  25. A medium sized company has a small SAN with three Thunder 9580V subsystems. They have purchased HiCommand Device Manager as a way to centrally manage the storage. You dispatch HiCommand Device Manager agents on each server on their SAN. What are two advantages of adding the agents to the servers? (Choose two.)
    A. To provision host-side storage
    B. To retrieve HBA performance metrics
    C. To retrieve information about the visible storage on the host
    D. To retrieve zoning information from the Fibre Channel switch
    Answer: A,C
  26. Which two key IT services are part of HDS Application Optimized Storage (AOS) solutions? (Choose two.)
    A. Tiered storage
    B. Business continuity
    C. Corporate goverance
    D. Storage data management
    Answer: A,D
  27. Most storage systems have a pool of cache memory that all applications are able to use when accessing data storage. This can cause data access contention between applications. Cache Partitioning Manager (CPM) resolves this problem. Which statement describes the way that CPM accomplishes this?
    A. CPM can reserve disk space for cache management.
    B. CPM can allocate server RAM to use for storage cache.
    C. CPM pre-allocates cache memory for specific applications.
    D. CPM creates dynamic channels to volumes based on pre-set criteria.
    Answer: C
  28. A customer has purchased an AMS storage subsystem with both Fibre Channel and SATA drives. The storage administrator needs to create the initial parity groups across the drives. Using the Storage Navigator Modular GUI, they can accomplish this task. Which combination of parity groups will the GUI allow you to create?
    A. Creation of a parity group that spans only onedrive type.
    B. Creation of a parity group that allows the spanning of Fibre Channel and SATA drives.
    C. Creation of a parity group of SATA with no subsequent Fibre Channel parity groups allowed.
    D. Creation of a parity group of Fibre Channel drives with no subsequent SATA parity groups allowed.
    Answer: A
  29. A Hitachi Data Systems customer is interested in providing data replication within their Hitachi storage system. Which two features are provided by Copy-on-Write Snapshot? (Choose two.)
    A. Updates copies automatically
    B. Has an optional remote replication feature
    C. Provides nondisruptive volume snapshots
    D. Uses less space than full copies or Lones?
    Answer: C,D
  30. Which entity does Hitachi Data Systems use for virtualization?
    A. Host
    B. SAN switch
    C. Subsystem controller
    D. Software volume management
    Answer: C
  31. You have created a ShadowImage P-Vol/S-Vol pair. The P-Vol is a 10GB volume. The disk contains 5GB of data. When performing the paircreate operation, how much I/O is copied from the P-Vol to the S-VOL?
    A. 0GB
    B. 5GB
    C. 10GB
    D. 20GB
    Answer: C
  32. An HDS customer has implemented Application Optimized Storage (AOS) with the TagmaStore Universal Storage Platform (USP). They want to migrate volumes nondisruptively from a USP to a 9570V modular subsystem. Which software tool should be used to manage the migrations?
    A. Storage Navigator
    B. HiCommand Tuning Manager
    C. HiCommand Tiered Storage Manager
    D. Disk Array Management Program (DAMP)
    Answer: C
  33. HiCommand Tuning Manager provides advanced reporting and analysis tools to enhance performance monitoring and capacity forecasting. Which two statements are true when using Tuning Manager for resource management? (Choose two.)
    A. It monitors SAN fabrics performance.
    B. It provides LAN performance metrics.
    C. It provides automatic discovery of new applications.
    D. It monitors applications and storage systems response times.
    Answer: A,D
  34. HiCommand Tuning Manager has an export functionality that exports the data collected from network resources and applications into an external file. Which format is used by the HiCommand Tuning Manager's export functionality? (Choose two)
    A. XML
    B. HTML
    C. Tab Separated Values (TVS)
    D. Comma Separated Values (CVS)
    Answer: B,D
  35. Your customer is a small business using an AMS200 subsystem with RKS and RKAJAT disk shelves. What is the maximum number of drives in a disk shelf?
    A. 5
    B. 9
    C. 10
    D. 15
    Answer: D
  36. An HDS customer has an application that stores its data on an older storage system that is approaching the end of its lease period. It is important that the business functionality provided by the application does not encounter extended periods of disruption. The customer would like to be able to migrate the data from the old storage system to a new AMS500 modular system. Which software tools will allow them to accomplish this?
    A. Protection Manager
    B. Performance Maximizer
    C. Tiered Storage Manager
    D. Business Continuity Manager
    Answer: C
  37. A customer would like to move away from their yearly network diagramming task and provide a logical and physical topology view of their environment. Which three System Explorer features available on HiCommand Storage Services Manager provide these details? (Choose three.)
    A. Path: organized by server
    B. Element: all other performance information
    C. Performance: available performance from host
    D. List: tree node by fabric and alphabetical name
    E. Access: zoning, persistent binding and LUN mapping
    Answer: A,D,E
  38. Which two additional license based features can be enabled on an AMS storage subsystem using the Storage Navigator Modular GUI? (Choose two.)
    A. HiTrack
    B. TrueCopy
    C. Hitachi Graph Track
    D. Hitachi Data Retention Utility
    Answer: B,D
  39. What is the primary function of TrueCopy software in business continuity?
    A. To maintain a journal of update transactions
    B. To generate and store parity data to facilitate recovery
    C. To create remote copies of volumes between subsystems
    D. To create copies within a subsystem and maintain the status
    Answer: C
  40. For the WMS/AMS product families, if the replacement HDD is of a larger capacity and of a different RPM than the failing HDD, how does the system respond?
    A. The system responds with an alarm sequence.
    B. The system responds as if the failing HDD remains blocked.
    C. You can not replace a failing HDD with a disk having a different RPM.
    D. The system executes a data copyback after the failed drive is replaced.
    Answer: D
  41. The WMS100 supports Dynamic Sparing. Which two features are supported on the WMS100? (Choose two.)
    A. Spares can be on any disk shelf
    B. Spares can be Fibre Channel drives
    C. Spares must be on the first disk shelf
    D. After drive replacement the new drive is the spare
    Answer: A,D
  42. Which two guidelines must be considered when planning to implement provisioning using HiCommand Storage Services Manager? (Choose two.)
    A. Schedule multiple provisioning tasks.
    B. Must set utilization watermark on elements from application to subsystem
    C. Must set role based security to limit application functionality and element views.
    D. Identify host/storage dependencies so informed decisions can be made when deciding where new volumes, zones or LUN security are needed.
    Answer: A,D
  43. Which two standard performance metrics can be monitored on the storage system? (Choose two.)
    A. Read and write IOPS
    B. Percent kernel mode
    C. Read and write MB/sec
    D. Frames/sec received and transmitted
    Answer: A,C
  44. What are two values that HiCommand Device Manager software provides about storage management? (Choose two.)
    A. An error reporting interface to the HiTrack software
    B. Performance data on the HDS storage subsystems
    C. Storage provisioning across multiple operating systems
    D. A single point to manage multiple storage systems over multiple HDS platforms
    Answer: C,D
  45. Which two elements are used in ShadowImage replication? (Choose three.)
    A. RAID Manager
    B. Command Device
    C. Replication Assistant
    D. Secondary volumes (S-VOLs)
    E. HiCommand Protection Manager
    Answer: B,D
  46. The customer needs a modular storage system which supports 200 Fibre Channel disk drives and at least four back-end loops. Which two arrays support this configuration? (Choose two)
    A. AMS200
    B. AMS500
    C. WMS100
    D. Thunder 9585V
    Answer: B,D
  47. When using TrueCopy asychronously, what is the primary function of consistency groups?
    A. Allows an increase in the total number of volume pairs.
    B. Enforces that data is sent between pairs in sequence order.
    C. Guarantees the completion status of data to the secondary volumes.
    D. Guarantees the updated data sequence of the volume pairs in the group.
    Answer: D
  48. IT centers running business applications on MS Windows 2003 servers often need to run in a clustered configuration to support Service Level Agreements (SLA). Which two cluster environments are supported by Hitachi Dynamic Link Manager for modular storage? (Choose two.)
    A. Oracle RAC
    B. TruCluster Server
    C. Veritas Cluster Server
    D. Novel Netware Cluster Server
    Answer: A,C
  49. A customer is reviewing mid-tier arrays to support a large MS Exchange infrastructure. The customer wants to be able to survive a double disk failure to any RAID group. Which AMS500 feature supports this requirement?
    A. RAID 6
    B. RAID 20
    C. LUN duplication
    D. RAID group mirroring
    Answer: A
  50. Which HDS modular system does the AMS200 replace?
    A. Thunder 9200
    B. Lighting 9970V
    C. Thunder 9530V
    D. Thunder 9570V
    Answer: C
  51. A customer has an AMS500 system with dual controllers and has not purchased or installed any multipathing software. How must the AMS500 system be configured?
    A. Dual active mode
    B. Single-path mode
    C. Data Share mode
    D. Hot stand-by mode
    Answer: D
  52. A modular storage array is connected to a TagmaStore USP system. Internal volumes that contain data that are not critical to the business will be migrated from the USP to the modular array in order to save money. The application using the data should not have any disruption during or after the volume migration. What happens to the source volume's LDEV number after the volume has been migrated?
    A. Nothing happens to the LDEV number
    B. The source volume's LDEV number is freed
    C. The target volume is assigned a new virtual volume number
    D. The source volume's LDEV number is swapped with the target volume
    Answer: D
  53. Which statement is true about Cache Partition Manager?
    A. Provides ability to allocate cache memory to different applications.
    B. Provides ability to reallocate cache between discrete subsystems.
    C. Provides ability for applications to grab cache from other applications.
    D. Provides ability to dynamically add additional cache memory as needed.
    Answer: A
  54. Which three software components are required to configure TrueCopy? (Choose three.)
    A. Web browser
    B. Storage Navigator Modular
    C. HiMax Replication Assistant
    D. ShadowImage In-system Replication software
    E. HiCommand Command Control Interface/RAID Manager
    Answer: A,B,E
  55. A customer requires their AMS storage subsystem to provide multiple paths to the same LUN on the same server for redundancy. Which Hitachi product would you recommend to the customer that can be deployed on the server to provide this function?
    A. HiCommand Device Manager
    B. Hitachi Dynamic Link Manager
    C. HiCommand Protection Manager
    D. HiCommand Storage Services Manager
    Answer: B
  56. A customer is using Copy-on-Write Snapshot. The data on the snapshot is extensively modified. What happens if the Data Pool becomes full?
    A. The snapshot is deleted.
    B. The stretch utility is implemented.
    C. I/O to the production volume is stopped.
    D. An LDEV is automatically added to the Data Pool.
    Answer: A
  57. An IT organization has an application that stores its data on a Thunder 9585V After externalizing volumes, they have decided to move the application data from one subsystem to another subsystem in order to improve performance. However, they cannot disrupt usage of the application. Which software tool should they use for the volume migration?
    A. HiCommand Device Manager
    B. HiCommand Protection Manager
    C. HiCommand Tiered Storage Manager
    D. HiCommand Business Continuity Manager
    Answer: C
  58. The HiCommand Tuning Manager alert mechanism allows users to configure various tasks to be executed when an alert is triggered (an alert is triggered when a given metric reaches the configured threshold). Which three mechanisms can be used by an alert in Tuning Manager? (Choose three.)
    A. SMS
    B. Email
    C. SNMP
    D. Voicemail
    E. Shell script/batch file
    Answer: B,C,E
  59. A customer has an AMS200 configured in Dual Active Mode. Host Z has four paths to CTL0 and four paths to CTL1. The customer has installed Hitachi Dynamic Link Manager and has enabled load balancing to enhance performance and high availability. With all systems working correctly, over how many paths will I/O to an LU be load balanced?
    A. Over all eight paths
    B. Over one path to each CTL
    C. Over four paths to one CTL
    D. Over two paths to each CTL
    Answer: C
  60. A Hitachi Data Systems customer's IT department cannot determine why they are experiencing an application performance bottleneck. They need a tool which will allow them to monitor and analyze all hardware and software components that support the application. Which software tool will accomplish this task?
    A. Performance Maximizer
    B. HiCommand Tuning Manager
    C. HiCommand Device Manager
    D. HiCommand Tiered Storage Manager
    Answer: B
  61. Which three applications can a user configure using the HiCommand Device Manager software? (Choose three).
    A. TrueCopy
    B. ShadowImage
    C. Copy-on-Write
    D. Tuning Manager
    E. HiCommand Protection Manager
    Answer: A,B,C
  62. TrueCopy offers synchronous and asynchonous capabilities. What are two advantages of synchronous operation? (Choose two.)
    A. No data loss
    B. Faster disaster recovery
    C. Supports longer distances
    D. Lesser impact on host performance
    Answer: A,B
  63. Which statement defines the "damping" function with respect to triggering alerts in HiCommand Tuning Manager for performance monitoring and notification?
    A. It allows you to specify the resource type to be monitored.
    B. It allows you to restrict alert monitoring to a finite start time.
    C. It allows you to specify constant monitoring of the alert condition.
    D. It allows you to specify the number of times a threshold must be reached before triggering an alert.
    Answer: D
  64. Which three tools or resources are used to script ShadowImage operations? (Choose three.)
    A. HORCM files
    B. CMD devices
    C. Raid Manager
    D. Storage Navigator
    E. Hitachi Dynamic Link Manager
    Answer: A,B,C
  65. A customer is creating a point-in-time copy of data to be used by a decision support system. The decision support system is read-intensive. Which replication tool should the customer use to minimize impact to the production application?
    A. TrueCopy
    B. ShawdowImage
    C. QuickCopy Plus
    D. Copy-on-Write Snapshot
    Answer: B
  66. Which two are core functionalities of the HiCommand Tuning Manager software? (Choose two.)
    A. Auto-failover
    B. Failure monitoring
    C. Resource analysis
    D. Hardware management
    Answer: B,C
  67. A company is using the Hitachi TagmaStore USP to improve their efficiency, reduce costs and simplify management of their storage environment. Their OLTP system is mission critical, resides on internal storage of the USP, and is replicated to a secondary DR site. Which tool should be used for local backup and data mining?
    A. TrueCopy
    B. ShadowImage
    C. Device Manager
    D. Tuning Manager
    Answer: B
  68. Which three RAID groups can coexist with other groups in a AMS200 model? (Choose three.)
    A. RAID1
    B. RAID5
    C. RAID6
    D. AutoRAID
    E. RAID1 (2D+1P)
    Answer: A,B,C
  69. A customer has a high performance application that creates a bottleneck in disk access functions. Which array has the largest amount of back-end bandwidth?
    A. AMS500
    B. AMS200
    C. WMS100
    D. Thunder 9585V
    Answer: D
  70. A customer wants to create a no-single-point-of-failure SAN using the HDS AMS200 as inexpensively as possible. Which AMS200 configuration satisfies their needs?
    A. No controllers
    B. One controller
    C. Two controllers
    D. Four controllers
    Answer: C
  71. ShadowImage In-system Replication copies data across which type of volumes? (Choose two.)
    A. Internal volumes of any type and size
    B. Internal volumes of the same type and size
    C. Internal and external volumes of any type and size
    D. Internal and external volumes of the same type and size
    Answer: B,D 
  72. An AMS or WMS storage subsystem, requires the Storage Navigator Modular server to be attached to the subsystem. Which two are valid communication interfaces used by Storage Navigator Modular to talk with the subsystem? (Choose two.)
    A. LAN
    B. USB
    C. RS232
    D. Fibre Channel
    Answer: A,C
  73. An AMS500 is able to connect to a port of a TagmaStore USP storage array, providing storage virtualization. USP ports that are dedicated to connecting to other storage arrays have a special descriptor. What is the correct name for this type of port?
    A. Internal
    B. Special
    C. Modular
    D. External
    Answer: D
  74. HDS Adaptable Modular Storage models (AMS200 and AMS500) provide efficient cost-effective storage for medium and small businesses. Which three attributes characterize the AMS product line? (Choose three.)
    A. High availability
    B. Cache partitioning
    C. Ease of management
    D. Large-scale virtualization
    E. Heterogeneous storage consolidation
    Answer: A,B,C
  75. A customer needs to immediately apply a security patch to an application and is worried about corrupting data in that process. Which local replication tool allows the immediate creation of a point-in-time copy of data that can be used for a restore in the event of data corruption?
    A. TrueCopy
    B. ShadowImage
    C. QuickCopy Plus
    D. Copy-on-Write Snapshot
    Answer: D
  76. A Hitachi Data Systems customer wants to implement a high-availability environment using modular storage. A key part of this environment has been determined to be multi-path read and write I/O transactions. Which three features are an important part of the Hitachi Dynamic Link Manager's support of this requirement? (Choose three.)
    A. Manual path override
    B. Automatic path failover
    C. Least I/O load balancing
    D. Stacked queue load balancing
    E. Round robin balancing algorithm
    Answer: A,B,E
  77. A customer requires an array that can sustain a power outage without losing write data in cache. Which two ways does an HDS modular array protect write data in cache? (Choose two.)
    A. Cache RAID 5
    B. Battery backup
    C. Mirrorwrite I/O to NVRAM
    D. Mirrorwrite I/O to other controller's cache
    Answer: B,D
  78. A customer is evaluating the AMS and WMS storage arrays to provide storage for a high performance database that must be available 24x7. Which HDS supported configuration meets their needs?
    A. AMS500 with four back-end loops
    B. WMS100 with four back-end loops
    C. AMS500 with eight back-end loops
    D. WMS100 with eight back-end loops
    Answer: A
  79. A customer has an AMS200 storage subsystem and requires a no-single-point-of-failure configuration. Which core functionality of Hitachi Dynamic Link Manager provides high availability?
    A. Path management
    B. Manual path switching
    C. Automatic path switching
    D. Dynamic load optimization
    Answer: C
  80. A customer has a WMS100 array to support an archiving solution. Archiving solutions are batch processes that have low performance requirements. Which configuration alternative is supported on the WMS100?
    A. SATA or FC disks
    B. One or two controllers
    C. One or two host FC ports per controller
    D. One or two back-end loops per controller
    Answer: B
  81. A customer is reviewing mid-tier arrays to support a dual infrastructure environment; MS Exchange and backup to disk. Write I/O from the backup to disk fills up cache because it is writing to slower SATA drives. Which AMS500 feature isolates the MS Exchange application from the effects of backup to disk I/O?
    A. Write Cache Disable
    B. Cache Partition Manager
    C. HiCommand Tuning Manager
    D. Exchange Performance Manager
    Answer: B
  82. Which three characterize Application Optimized Storage (AOS)? (Choose three.)
    A. Business continuity
    B. Storage virtualization
    C. Storage consolidation
    D. Data security management
    E. Data life-cycle management
    Answer: B,C,E
  83. A multi-national company needs business tools that will provide pertinent information while automating tedious, time-consuming administrative tasks. Which three functions are available using HiCommand Storage Services Manager software? (Choose three.)
    A. Displays World Wide Names
    B. Identifies out-of-date firmware
    C. Delegates backup restore capabilities
    D. Identifies resources with unallocated capacity
    E. Manages large sets of volumes assigned to multiple storage assets
    Answer: A,B,D
  84. A customer has an HDS modular array with LU0 and LU1 owned by CTL0. Host X cannot access LU0 on CTL0 and switches its ownership to CTL1. What happens to the other LUNs on the array?
    A. LU1 is also moved to CTL1.
    B. Nothing happens to any other LUs.
    C. A LU owned by CTL1 is switched to CTL0 for load balancing.
    D. LU1 is moved to CTL1 if it is not accessed within one minute.
    Answer: D
  85. Which two statements are true for HiCommand Device Manager? (Choose two.)
    A. Monitors and displays volume usage statistics.
    B. Auto-discovers multivendors storage infrastructure.
    C. Creates multi-copies withinHitachi storage systems.
    D. Provides set of application programming interfaces (APIs) to integrate with other industry software.
    Answer: A,D
  86. An AMS200 system is configured for dual active mode and is using Hitachi Dynamic Link Manager. If a controller fails, which two happen? (Choose two)
    A. Write mirroring is stopped.
    B. All LUs are switched to the remaining controller.
    C. Remaining controller takes over failed controller cache.
    D. Remaining controller assumes failed controller WWNs.
    Answer: A,B
  87. Which three features are provided by the HiCommand Storage Services Manager software? (Choose three.)
    A. Backup and recovery monitoring
    B. Real-time performance management
    C. Auto-discovery and topology rendering
    D. End-to-end capacity management and planning
    E. Virtualized external storage attached to the host
    Answer: B,C,D
  88. A company is using HiCommand Device Manager to administer their new storage. HiCommand Device Manager agents have been deployed on the servers that are attached to the SAN. Which two HiCommand Device Manager features would their storage administrator use to provision a new LUN on an existing server? (Choose two.)
    A. Fabric zoning
    B. Server-side LAN management
    C. Host-based storage management
    D. Storage subsystem management
    Answer: C,D
  89. A data warehouse application needs access to current data at multiple times during the day for billing and data mining. What is used to create the online copy of the OLTP server within the same storage system?
    A. TrueCopy
    B. ShadowImage
    C. Copy-on-Write Snapshot
    D. TrueCopy Extended Distance
    Answer: B
  90. Which two benefits are provided by HDD Roaming in the Adaptable Modular Storage family? (Choose two.)
    A. Enables no-copy-back dynamic sparing.
    B. Ability to specify RAID Group drives regardless of location.
    C. Enables HDD migration to the least busy storage controller.
    D. Ability to migrate HDD to eliminate performance bottlenecks.
    Answer: A,B
  91. What are two correct statements regarding the AMS2000 family? (Choose two.)
    A. The AMS2000 user does not need to consider which controller should be the owner when creating LUs.
    B. There is no performance penalty regardless of which port is used to access a LU.
    C. Hosts should only send commands to the controller which owns the LU.
    D. The load balancing function cannot be disabled.
    Answer: A,B
  92. What are two capabilities provided by Copy-on-Write Snapshot software? (Choose two.)
    A. It can be cascaded with TrueCopy.
    B. It can be cascaded with ShadowImage.
    C. It can be cascaded with TrueCopy Extended Distance.
    D. It can be performed using Storage Navigator Modular 2.
    Answer: A,C
  93. On an AMS2300, how are the even numbered disks accessed?
    A. Using any of the SAS links
    B. Only using odd numbered SAS links
    C. Only using even numbered SAS links
    D. Through the even numbered FC loop
    Answer: A
  94. An HDS customer wants to implement a high-availability environment using modular storage. A key part of this environment has been determined to be multi-path read and write I/O transactions. Which three features of Hitachi Dynamic Link Manager support this requ irement? (Choose three.)
    A. Path health-check
    B. Automatic path failover
    C. Intermittent error monitoring
    D. Stacked queue load balancing
    E. Round-robin balancing algorithm
    Answer: A,B,E
  95. What are two advantages of TrueCopy Extended Distance replication? (Choose two.)
    A. No data loss
    B. Faster disaster recovery
    C. Less impact from network latency
    D. Lesser impact on host performance
    Answer: C,D
  96. A customer uses Copy-on-Write Snapshot to create a point-in-time copy (V-Vol) of their data for backup. When is the customer able to mount the V-Vol?
    A. Immediately after the pairsplit command
    B. After the data is copied to the V-Vol
    C. After the data is copied to the secondary volume
    D. After all of the data is copied to the Data Pool
    Answer: A
  97. Which two steps are required before using Hitachi Replication Manager? (Choose two.)
    A. Replication Manager Agent must be installed.
    B. RAID Manager or CCI must be installed.
    C. Business Continuity Manager must be installed.
    D. Hitachi Device Manager must be installed prior to the installation of Replication Managersoftware.
    Answer: B,D
  98. What are three VTL products offered by Hitachi Data Systems? (Choose three.)
    A. VTF Mainframe
    B. VTF Windows
    C. VTF Open
    D. VTF Linux
    E. ProtecTIER VT
    Answer: A,C,E
  99. What is the maximum number of ShadowImage S-Vols that can be supported from a single P-Vol on an AMS2300?
    A. 1
    B. 2
    C. 8
    D. 9
    Answer: C
  100. Which three types of events can be displayed in the Event Monitor window of Performance Reporter? (Choose three.)
    A. Alarm events
    B. Agent events
    C. Health check events
    D. Server events
    E. Storage system events
    Answer: A,B,C
  101. Which two statements relating to Dynamic Sparing are true on the AMS2100? (Choose two.)
    A. FC drives can spare for SATA drives.
    B. After a drive replacement the new drive is the spare.
    C. Spares need to be located in specific drive locations.
    D. Spares can be the same size or larger than data drives.
    Answer: B,D
  102. An AMS500 system with SATA HDDs is connected as external storage to a USP V. The customer bought a new AMS2300 and wants to reuse his AMS500 system for different purposes. Which method can be used to move the data to the new AMS2300?
    A. Only a host data mover application can be used in this specific situation.
    B. Connect the AMS2300 as external storage to the USP V and use Tiered Storage Manager to move the data from AMS500 to AMS2300.
    C. Remove the AMS500 SATA HDDs and install them in the AMS2300 then use the discover function to find the LUNs containing the data.
    D. Setup a TrueCopy Extended Distance connection between the AMS2300 and USP V and replicate the data from the external connected AMS500 to the AMS2300.
    Answer: B
  103. A customer is using Storage Navigator Modular to setup RAID Groups on a new AMS2100. Which three RAID levels are supported? (Choose three.)
    A. RAID-3
    B. RAID-6
    C. RAID-5
    D. RAID-4
    E. RAID-1+0
    Answer: B,C,E
  104. A storage administrator wants to use TrueCopy to replicate volumes between an AMS2100 and an AMS2300. How many S-VOL copies can be made from a single P-VOL?
    A. 1
    B. 2
    C. 4
    D. 8
    Answer: A
  105. What are two benefits of using Hitachi Global Link Manager (HGLM) to manage large Hitachi Dynamic Link Manager (HDLM) environments? (Choose two.)
    A. Manages many server multipathing connections from a single GUI.
    B. Keeps customers informed on the status of all their multipathed links.
    C. Allows for easy deployment of HDLM updates.
    D. Provides fault tolerance and load balancing.
    Answer: A,B
  106. How does the Hitachi AMS2000 family protect write data in cache to ensure data integrity?
    A. Write I/O is mirrored to cache in both controllers.
    B. Write I/O is mirrored to independent cache partitions.
    C. Write I/O is striped across two independent cache boards.
    D. Write I/O parity information is written to independent cache boards.
    Answer: A
  107. Which three tasks can be performed using Storage Navigator Modular 2? (Choose three.)
    A. Assign Windows drive letters to LUNs.
    B. Configure Host Group settings.
    C. Perform microcode replacements.
    D. Perform port topology setup operations.
    E. Install HiTrack.
    Answer: B,C,D
  108. A customer has an AMS2100 configured with the default controller settings. If a cache module fails in one controller, what is the effect on the write data held in cache?
    A. The write-pending data is lost.
    B. The write-pending data is preserved in NVRAM.
    C. The host is notified and resends all committed writes.
    D. The write pending data is immediately written to disk.
    Answer: D
  109. Which two storage metrics can be obtained with Hitachi Storage Capacity Reporter? (Choose two.)
    A. Storage system capacity and utilization
    B. Host capacity and utilization
    C. Port capacity and utilization
    D. Cache capacity and utilization
    Answer: A,B
  110. A customer has multiple applications and one high performance application accessing an AMS2300. The high performance application consumes all system resources and is causing the other applications to slow down. Which feature can be used to prevent the high performance application from monopolizing the AMS2300?
    A. Cache Partition Manager
    B. Server Priority Manager
    C. Cache Residency Manager
    D. Universal Volume Manager
    Answer: A
  111. Which storage systems are supported by the Hitachi Content Archive Platform 500? (Choose two.)
    A. Hitachi Universal Storage Platform V
    B. Hitachi Workgroup Modular Storage
    C. Hitachi 9500V Series Modular Storage
    D. Hitachi Simple Modular Storage 100
    Answer: A,B
  112. Which two elements are required for ShadowImage replication? (Choose two.)
    A. Hitachi Device Manager
    B. Command Device
    C. Volume Migrator
    D. Secondary volumes
    Answer: B,D
  113. Which two statements are true about the AMS1000? (Choose two.)
    A. The AMS1000 concurrently supports NAS and iSCSI.
    B. The AMS1000 does not concurrently support NAS and iSCSI.
    C. The AMS1000 concurrently supports Fibre Channel and iSCSI.
    D. The AMS1000 does not concurrently support Fibre Channel and iSCSI.
    Answer: A,C
  114. Which two methods can be used to register hosts to the Hitachi Device Manager server? (Choose two.)
    A. Choose scripting to add hosts.
    B. Install the Host Agent software.
    C. Enter the IP range of the host you want to add.
    D. Select available host agents from the Host panel.
    Answer: A,B
  115. Which three RAID levels are supported for LUSE in the AMS2000 family? (Choose three.)
    A. RAID0
    B. RAID1
    C. RAID3
    D. RAID5
    E. RAID6
    Answer: B,D,E
  116. What are two benefits for using the SAS interface on the back-end of the AMS2000 family? (Choose two.)
    A. SAS and SATA II drives can be intermixed in the same tray.
    B. Back-end failures can be more easily isolated.
    C. Faster single back-end path speeds to improve single LUN performance.
    D. SAS provides for real-time data encryption for all data written on the RAID Groups.
    Answer: A,B
  117. What is the maximum LUN size on the AMS2000 family?
    A. 60TB
    B. 120TB
    C. 240TB
    D. 480TB
    Answer: A
  118. You want to maximize database performance by dividing cache into partitions. What is the maximum number of partitions on an AMS2300 system?
    A. 4
    B. 8
    C. 16
    D. 32
    Answer: D
  119. Which two statements accurately describe Modular Volume Migration? (Choose two.)
    A. The LUN numbers between the primary and secondary volumes are exchanged.
    B. The primary LU must be set offline from the Host before starting the copy.
    C. Volume migration has no influence on I/O performances.
    D. The data on the secondary volume is not preserved.
    Answer: A,D
  120. Which two statements are true for the AMS2000 family? (Choose two.)
    A. The AMS2100 has sixteen 3Gb SAS links to disks.
    B. The AMS2100 has four 2Gb FC links to disks.
    C. The AMS2300 has eight 2Gb FC links to disks.
    D. The AMS2300 has sixteen 3Gb SAS links to disks.
    Answer: A,D
  121. Which storage management interface tool can be used to create in-band copies with Hitachi TrueCopy replication software?
    A. Hitachi Storage Navigator Modular 2 - GUI
    B. Hitachi Storage Navigator Modular 2 - CLI
    C. RAID Manager CCI
    D. LUN Manager
    Answer: C
  122. What are three components of AMS RKAKs? (Choose three.)
    A. Clusters
    B. NAS-NNC
    C. RAID Groups
    D. Dynamic spare drives
    E. Alternate power supplies
    Answer: C,D,E
  123. Which three software features are supported on the Hitachi AMS 2000 family? (Choose three.)
    A. Password Protection
    B. Universal Replicator
    C. TrueCopy Synchronous
    D. Copy-on-Write Snapshot
    E. TrueCopy Asynchronous
    Answer: A,C,D
  124. An AMS family storage system connected to a USP V as external storage is upgraded with new capacity. The customer has created new LUs to be presented to the USP V. Which statement is correct?
    A. LUs must be at least 1GB in size.
    B. LUs must be formatted.
    C. LUs must be assigned to different FC ports.
    D. LUs from different RAID Groups must be used.
    Answer: B
  125. Which statement is correct when a ShadowImage pair is created and the OS file system on the PVol contains no files?
    A. The entire contents of the P-Vol are copied to the S-Vol.
    B. Data is only copied to the S-Vol when the first file is created on the P-Vol.
    C. Only the basic OS format information is copied from the P-Vol to the S-Vol.
    D. The ShadowImage pair cannot be created without any data being present on the S-Vol.
    Answer: A
  126. A storage administrator is unable to create new remote path settings using TrueCopy software on a Hitachi AMS2300 and is no longer able to make S-Vol changes using the ShadowImage software. New pool settings cannot be defined using the Copy-on-Write (COW) Snapshot feature. What is the next step that the storage administrator must perform?
    A. Re-enable this functionality through the CCI.
    B. Create a ticketed request to theHDS Global Support Center.
    C. Verify license key information in normal mode in Storage Navigator Modular 2.
    D. Switch to management mode in Storage Navigator Modular 2 to verify license key information.
    Answer: D
  127. A customer wants to optimize their AMS2300 for two workloads with different I/O characteristics. Which additional option will be available when Cache Partition Manager is installed?
    A. Define storage logical partitions.
    B. Disable the cachewrite mirroring.
    C. Change the cache segment size.
    D. Change the de-stage algorithm.
    Answer: C
  128. What is the maximum number of consistency groups (CTGs) supported by TrueCopy Synchronous on the AMS2000 family?
    A. 64 per storage system
    B. 128 per storage system
    C. 256 per storage system
    D. 512 per storage system
    Answer: C
  129. The Hitachi Tuning Manager alert mechanism allows users to configure various tasks to be executed when an alert is triggered. Which three actions can Hitachi Tuning Manager perform? (Choose three.)
    A. Send an SMS.
    B. Notify users by email.
    C. Send SNMP traps.
    D. Dial out to the support center.
    E. Execute commands.
    Answer: B,C,E
  130. Customers are increasingly finding new ways for information technology departments to provide value to business. How does Services Oriented Storage Solutions (SOSS) help our customers accomplish this?
    A. By matching the business value of data to the appropriate storage tier
    B. By increasing customer profitability by managing operational expenses
    C. By establishing Industry Standard Best Practices into everyday operations
    D. By providing a business-centric approach for aligning IT storage resources with business requirements
    Answer: D
  131. A customer has recently purchased the Replication Manager software. The storage administrator needs to provide access for additional users. Which two statements are true when creating user accounts for Replication Manager? (Choose two.)
    A. Any newly created user is automatically added to the default All Resources group.
    B. When creating users in Hitachi Replication Managersoftware, you must have Admin permission in Device Manager
    C. A user can belong to only one resource group.
    D. A resource can belong to multiple resource groups.
    Answer: A,D
  132. An IT operations manager wants to forecast hardware purchases for the coming fiscal year. The manager has been assigned a Hitachi Tuning Manager login in order to accomplish this task. Which Operation Permission level is appropriate for the manager?
    A. User
    B. Admin
    C. View
    D. Operator
    Answer: C
  133. Which unique method of data reduction is used by Hitachi Data Systems ProtecTIER VT solution?
    A. Stream-Informed Segment Layout
    B. Hash-based data de-duplication
    C. HyperFactor inline data de-duplication
    D. Real-time in-memory data screening
    Answer: C
  134. Which two functions are made available with the HiTrack maintenance support tool? (Choose two.)
    A. Remote maintenance
    B. Remote access to user data
    C. New configuration data upload
    D. Call home (incidental and periodic)
    Answer: A,D
  135. Which two statements are true when implementing a Hitachi NAS solution? (Choose two.)
    A. Data will be available using NFS.
    B. Data will be available using CIFS.
    C. Data will be available using iSCSI.
    D. Data will be available using Fibre Channel over IP.
    Answer: A,B
  136. A customer wants to set up a large OLTP database on an AMS2300. Which disk configuration would you recommend?
    A. 750GB SATA disks configured as a RAID-6 Group
    B. 750GB SATA disks configured as a RAID-5 Group
    C. 300Gb SAS drives configured as a RAID-6 Group
    D. 300Gb SAS drives configured as a RAID-5 Group
    Answer: D
  137. What is the maximum number of pairs supported by TrueCopy Extended software on the AMS2100?
    A. 512
    B. 1024
    C. 2048
    D. 4096
    Answer: B
  138. Which two statements are true about Cache Partition Manager? (Choose two.)
    A. The Cache Partition Manager license can be enabled on the fly.
    B. The Cache Partition Manager migrates LUNs into cache.
    C. The Cache Partition Manager supports different segment sizes.
    D. The Cache Partition Manager only works for read data in Priority mode.
    Answer: A,C
  139. Which two tools could you use to locate failed disks on an AMS2300? (Choose two.)
    A. RAID Manager
    B. Storage Navigator Modular 2
    C. Hitachi Dynamic Link Manager
    D. The Web interface to the AMS
    Answer: B,D
  140. Which two software components allow users to configure TrueCopy on the AMS2000 family? (Choose two.)
    A. Storage Navigator Modular 2
    B. HiMax Replication Assistant
    C. ShadowImage In-system Replication software
    D. Hitachi Command Control Interface/RAID Manager
    Answer: A,D
  141. What are three benefits of installing the Hitachi Device Manager Agent software? (Choose three.)
    A. To capture information about cache utilization by RAID Group and DB instance
    B. To capture information about LDEVs allocated to the host
    C. To capture information about file systems allocated to the host
    D. To collect host machine information about host name, IP addresses and iSCSI
    E. To collect information about I/O response time, both current and historical
    Answer: B,C,D
  142. What are two reasons why a customer would want to use Host Groups on an AMS2100? (Choose two.)
    A. To allow hosts access to their LUNs
    B. To unify logical units into larger LUNs
    C. To enforce consistency between TrueCopy volumes
    D. To prevent hosts writing disk signatures on LUNs which do not belong tothem
    Answer: A,D
  143. Your customer is experiencing performance problems on an AMS2000 family system. They are using Performance Monitor to obtain performance information on several storage system components. Which two performance metrics should be examined? (Choose two.)
    A. ORM value
    B. HDD usage
    C. HDD latency
    D. Write Pending Rate
    Answer: B,D
  144. What are two advantages of TrueCopy synchronous operation? (Choose two.)
    A. No data loss
    B. Supported over longer distances
    C. Reduced Recovery Point Objective
    D. Minimal impact on host performance
    Answer: A,C
  145. An AMS or WMS storage system requires the PC running Storage Navigator Modular 2 to be attached to the system. Which communication interface is used by Storage Navigator Modular 2 to talk with the system?
    A. USB
    B. LAN
    C. iSCSI
    D. Fibre Channel
    Answer: B
  146. A customer is evaluating AMS storage arrays to provide storage for a high performance database that must be available 24x7. Which HDS supported configuration meets their needs?
    A. AMS2100 with SATA drives
    B. AMS2300 with SAS drives
    C. AMS1000 with SATA drives
    D. AMS500 with FC drives
    Answer: B
  147. Which type of host would benefit from using Cache Partitioning Manager to select a larger cache segment size?
    A. A server with a database application
    B. A standard Windows file system server
    C. A media file server
    D. Any Linux-based server
    Answer: C
  148. Which Hitachi Data Protection Suite feature integrates with Hitachi replication products?
    A. Hitachi Fast Restore
    B. Hitachi Quick Recovery
    C. Hitachi Flash Copy
    D. Hitachi Bare Metal Restore
    Answer: B
  149. On a dual path server using Hitachi Dynamic Link Manager (HDLM), a fiber cable fails. What is the status of the failed path?
    A. online (P)
    B. online (E)
    C. offline (E)
    D. offline (P)
    Answer: C
  150. Which three methods are available for creating a RAID Group using Storage Navigator Modular 2? (Choose three.)
    A. Use the manual roaming selection method.
    B. Use the static sequential selection method.
    C. Use the dynamic numeric selection method.
    D. Use the manual sequential selection method.
    E. Use the automatic sequential selection method.
    Answer: A,D,E
  151. Which feature in Hitachi Dynamic Link Manager (HDLM) allows an administrator to remove an LU and a path without restarting the server?
    A. Path failover
    B. Dynamic reconfiguration
    C. Dynamic deletion
    D. Disk Manager
    Answer: C
  152. What are two features of Hitachi Global Link Manager (HGLM)? (Choose two.)
    A. Hosts can be automatically discovered by HGLM.
    B. Hosts can be logically grouped together and managed as a group.
    C. HDLM configuration can be performed for more than one host at a time.
    D. Reports HBA driver versions across multiple hosts.
    Answer: B,C
  153. Which two storage systems can be managed using Storage Navigator Modular 2? (Choose two.)
    A. USP-VM
    B. AMS2300
    C. AMS1000
    D. NSC55
    Answer: B,C
  154. TrueCopy software can be used in combination with some other replication products. Which three configurations are valid? (Choose three.)
    A. The P-VOL of a ShadowImage pair can also be the P-VOL of a TrueCopy.
    B. The S-VOL of a ShadowImage pair can also be the P-VOL of a TrueCopy.
    C. The P-VOL of a TrueCopy pair can also be the P-VOL of a TrueCopy Extended pair.
    D. The P-VOL of a ShadowImage pair can also be the S-VOL of a TrueCopy.
    E. The P-VOL of a TrueCopy Extended pair can also be the S-VOL of a TrueCopy pair.
    Answer: A,B,D
  155. On a customer site, a disk failure occurred due to excessive drive errors. Which action was taken by the storage system when the error threshold was reached?
    A. Data from the failing drive was lost.
    B. Data from the failing drive was copied to a suitable spare (if one was available).
    C. Data from the failing drive was reconstructed on a suitable spare (if one was available).
    D. Power was immediately disconnected from the failing drive.
    Answer: B
  156. Which two statements are true concerning the AMS2300? (Choose two.)
    A. An AMS2300 system can support FC and iSCSI interfaces at the same time.
    B. An AMS2300 system can support FC or iSCSI interfaces.
    C. An AMS2300 system can support FC on one controller and iSCSI on the other.
    D. An AMS2300 system can support an external NAS controller.
    Answer: B,D
  157. After a performance analysis a customer decides to move LUNs from RAID Group 0 to RAID Group 10. Which two statements regarding Modular Volume Migration are true? (Choose two.)
    A. The primary and secondary LUs must be owned by the same controller.
    B. The migration can be performed using RAID Manager/CCI.
    C. The RAID Groups must have the same RAID level.
    D. A SATA LU can be secondary to a SAS LU.
    Answer: B,D
  158. A customer wishes to purchase a global solution that will respond to their data protection, archival and restore needs. They seek an alternative solution to an Hitachi Content Archival Platform (HCAP) proposal. Which solution would you choose?
    A. Hitachi Data Mover
    B. Hitachi Replication Manager
    C. Hitachi Data Protection Suite
    D. Hitachi Backup and Restore Suite
    Answer: C
  159. What are two advantages of Services Optimized Storage Solutions? (Choose two.)
    A. It delivers storage infrastructure components that can be integrated to match application requirements.
    B. It offers the ability to combine Fibre Channel SAN storage with IP-based storage.
    C. It provides database administrators with the ability to provision and manage storage.
    D. It offers application-centric, quality-of-service (QoS) data delivery, based on: performance, availability, cost, and protection requirements.
    Answer: A,D
  160. Which two statements about the AMS2000 family Cache Partition Manager are true? (Choose two.)
    A. Cache Partition Manager is a standard feature.
    B. Cache Partition Manager is an optional feature.
    C. Creating an additional partition requires an array restart.
    D. Creating an additional partition does not require an array restart.
    Answer: A,C
  161. A customer needs to satisfy regulatory requirements for retention of email for a seven year period. In addition, they need to archive blueprints and other documents for a period of 40 years. Which Hitachi Data Systems product will support their needs?
    A. Hitachi Content Archival Platform (HCAP)
    B. Hitachi Data Protection Manager (HDPM)
    C. Hitachi Backup Services Manager (HBSM)
    D. Hitachi Symmetrical Archiving Platform (HSAP)
    Answer: A
  162. What are the two minimum HDD configurations for an AMS2100? (Choose two.)
    A. 4 SAS HDDs
    B. 2 SAS and 2 SATA HDDs
    C. 4 FC HDDs
    D. 4 SATA HDDs
    Answer: A,D
  163. What is specific to Hitachi Storage Capacity Reporter regarding the creation of host capacity and utilization reports?
    A. An agent is required on the host.
    B. Agents are not required on any host.
    C. AnlyWindows hosts require an agent.
    D. Anly Linux/Unix hosts require an agent.
    Answer: B
  164. You customer wants to connect an HDS AMS2300 modular storage system to a USP V as external storage. What are two valid options to connect both storage systems? (Choose two.)
    A. Direct connection
    B. Connection using FCIP
    C. Connection using iSCSI
    D. Connection using Infiniband
    Answer: A,B
  165. Which two statements are true when using Hitachi Tuning Manager for resource management? (Choose two.)
    A. It is able to display different historical reports in one report.
    B. It provides LAN performance metrics.
    C. It provides automated data migration reporting.
    D. It monitors applications and storage systems response times.
    Answer: A,D
  166. What are two core functionalities of Hitachi Tuning Manager? (Choose two.)
    A. Manage auto-failover.
    B. Display configuration and capacity data.
    C. Perform resource analysis.
    D. Perform hardware management.
    Answer: B,C
  167. ShadowImage can be used to copy LUNs when they are assigned to which host interface type(s)?
    A. FC only
    B. FC and iSCSI only
    C. NAS and iSCSI only
    D. FC, NAS, and iSCSI
    Answer: D
  168. What is one purpose of Environment Variables when using the Command Control Interface (CCI) to manage ShadowImage?
    A. To specify the copy pace
    B. To determine the HORCM instance
    C. To identify which Command Device to use
    D. To set the server execution priority of the HORCM instance
    Answer: B
  169. What are two benefits of the AMS2000 family Active/Active Symmetric front-end design? (Choose two.)
    A. This architecture allows for equal access to both controllers through any front-end port.
    B. Operating system native load balancing is fully supported.
    C. There is direct access to back-end disks through all front-end ports.
    D. Both controllers share a unified cache.
    Answer: A,B
  170. Which AMS2300 feature can be used to isolate the I/O of a MS Exchange application from a backup application?
    A. Host Storage Manager
    B. Cache Partition Manager
    C. Virtual Partition Manager
    D. Cache Residency Manager
    Answer: B
  171. A customer has purchased an AMS2100 storage system with both SAS and SATA drives. The storage administrator needs to create the initial RAID Groups across the drives. Which two tasks can be performed with Storage Navigator Modular 2? (Choose two.)
    A. Automatically select the fastest drives for your RAID Group.
    B. Create a RAID Group that spans only one drive type.
    C. Create a RAID Group that spans different drive types.
    D. Manually select the drives to add to a new RAID Group.
    Answer: B,D
  172. What is the primary function of TrueCopy Extended Distance software in business continuity?
    A. To create copies within a system in synchronous mode
    B. To create copies within a systems in asynchronous mode
    C. To create remote copies of volumes between systems in synchronous mode
    D. To create remote copies of volumes between systems in asynchronous mode
    Answer: D
  173. You have been asked to choose one AMS2000 family storage system to provide remote access through iSCSI and local SAN support over Fibre Channel at the same time. Which model will satisfy the customer's requirements?
    A. AMS2100
    B. AMS2300
    C. AMS2500
    D. AMS2800
    Answer: C
  174. A database administrator wants to use the Hitachi LUN Expansion (LUSE) software on an AMS2300 storage system to create a large unified LUN for a new application. Which two statements are true? (Choose two.)
    A. The maximum number of LUNs that can be unified is 128.
    B. The LUSE function is only used for Open Systems Logical Units (LUs).
    C. The LUSE function can be used for both Open Systems and mainframe LUs.
    D. Existing LUSE volumes cannot be concatenated to the LUSE volume being created.
    Answer: A,B
  175. Which statement is true when implementing a NAS solution?
    A. The servers obtain access to the application data using the FC - LAN connection.
    B. The servers obtain access to the application data using the FC - SAN connection.
    C. The servers obtain access to the application data using the iSCSI - SAN connection.
    D. The servers obtain access to the application data using the TCP/IP - LAN connection.
    Answer: D
  176. What is the function of HDD Roaming in the Adaptable Modular Storage family?
    A. It allows you to perform background HDD-scrubbing.
    B. It allows you to monitor the system for HDD failures.
    C. It allows you to increase RAID Group capacity dynamically.
    D. It allows you to specify RAID Group with HDDs regardless of RKA.
    Answer: D
  177. You want to change the size of a cache partition on an AMS2100. How do you achieve this?
    A. You must delete the cache partition and create a new one with the new size.
    B. The size grows automatically.
    C. The size can be changed in the Cache Partition dialog box of Storage Navigator Modular 2.
    D. You create a Pair Cache Partition with the new size.
    Answer: C
  178. Which two additional license based features can be enabled on an AMS storage system using the Storage Navigator Modular 2? (Choose two.)
    A. SNMP
    B. Password Protection
    C. TrueCopy Asynchronous
    D. Universal Volume Manager
    Answer: A,B
  179. A customer has an AMS2100. Host Z has two paths to CTL0 and two paths to CTL1. The customer has installed Hitachi Dynamic Link Manager and has enabled load balancing to enhance performance and high availability. With all systems working correctly, over how many paths will I/O to an LU be load-balanced?
    A. over all four paths
    B. over one path to each CTL
    C. over four paths to one CTL
    D. over two paths to each CTL
    Answer: A
  180. A storage administrator wants to control replication with TrueCopy software. Which three user interfaces could be used for this? (Choose three.)
    A. Resource Manager
    B. Storage Navigator Modular 2 GUI
    C. Storage Navigator Modular 2 CLI
    D. Replication Manager
    E. CCI (RAID Manager)
    Answer: B,C,E
  181. Which two types of connection are used by HiTrack Monitor to report errors? (Choose two.)
    A. Fibre Channel
    B. FTP connections
    C. analog phone line connection
    D. iSCSI
    Answer: B,C

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview