ACU QUIZ NEEDLE DEPTH

Card Set Information

Author:
tyagh
ID:
2792
Filename:
ACU QUIZ NEEDLE DEPTH
Updated:
2009-12-10 21:12:24
Tags:
ACU QUIZ NEEDLE DEPTH
Folders:

Description:
ACU QUIZ NEEDLE DEPTH
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user tyagh on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. What is the needling depth of the point located 1.5 cun lateral to the Back Shu of the San Jiao?
    A) .5 to 1 inches perpendicularly
    B) .3 to .5 inches obliquely
    C) .5 to .7 inches perpendicularly
    D) .5 to 1 inches obliquely
    3 to .5 inches obliquely
  2. What is the needle depth of the point located 3 cun directly above the tip of the medial malleolus, posteriorto the medial border of the tibia?
    A) .3 - .5 inch perpendicularly
    B) .7 - 1.2 inch perpendicularly
    C) .5 - 1 inch perpendicularly
    D) .5 - .7 inch perpendicularly
    .5 - 1 inch perpendicularly
  3. What is the needling depth of the San Jiao point that can puncture the lung?
    A) .3 - .5 inch perpendicularly
    B) .5 - .7 inch perpendicularly
    C) .7 - 1 inch perpendicularly
    D) .7 - 1.2 inch perpendicularly
    .3 - .5 inch perpendicularly
  4. What is the needle depth of the Front Mu of the Heart?
    A) .3 - .8 inch perpendicular
    B) .5 - .7 inch perpendicular
    C) .5 - 1 inch perpendicular
    D) .3 - .5 inch obliquely
    .3 - .8 inch perpendicular
  5. What are the correct needle depths for B 11 through B 18?
    A) .3 - .5 inch perpendicularly
    B) .5 - 1 inch obliquely
    C) .5 - .7 inch obliquely
    D) .3 - .5 inch obliquely
    .5 - .7 inch obliquely
  6. What is the needling depth of the B 52?
    A) .3 - .5 inch obliquely
    B) .5 - 1 inch obliquely
    C) .5 - .7 inch perpendicularly
    D) .7 - 1.2 inch perpendicularly
    .5 - 1 inch obliquely
  7. What is the correct needling depth for the Hand Yangming points located on the neck where deepneedlingcan puncture the carotid artery or jugular vein?
    A) .3 - .5 inch obliquely
    B) .5 - 1 inch obliquely
    C) .5 - 1 inch perpendicularly
    D) .3 - .5 inch perpendicularly
    .3 - .5 inch perpendicularly
  8. What is the needle depth of the point located 6 cun above and 2 cun lateral to the umbilicus?
    A) .5 - 1 inch obliquely
    B) .3 - .5 inch obliquely
    C) .3 - .5 inch perpedicularly
    D) .5 - .8 inch perpendicularly
    .5 - .8 inch perpendicularly

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview