HVAC Basic: Water Cooling Problems Quiz Questions:Nate Core

Card Set Information

Author:
salvatorefricano
ID:
304992
Filename:
HVAC Basic: Water Cooling Problems Quiz Questions:Nate Core
Updated:
2015-07-08 23:19:41
Tags:
Nate
Folders:

Description:
water cooling problems
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user salvatorefricano on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. When oxygen reacts with iron it forms which of the following:
    A:Iron oxide 
    B:Iron peroxide 
    C:Iron-di-oxide 
    D:Iron monoxide
    A:Iron oxide
  2. The deposition of dissolved minerals on equipment surface causes ______: 
    A:Fouling 
    B:Scaling 
    C:Corrosion
    B:Scaling
  3. The presence of the acids will cause a ______ in circulating water pH: 
    A:Drop 
    B:Rise
    A:Drop
  4. Slime and algae absorb oxygen into the water: 
    True 
    False
    False
  5. In addition to reduction in flow and heat transfer  which of the following also damages the equipment: 
    A:Scaling 
    B:Fouling 
    C:Corrosion
    C:Corrosion
  6. Which of the following reduces water flow and heat transfer: 
    A:Both Fouling and Scaling 
    B:Scaling 
    C:Fouling
    A:Both Fouling and Scaling
  7. Iron scale will have which of the following color: 
    A:Orange Color 
    B:Yellow Color 
    C:Brown Color 
    D:Red Color
    A:Orange Color
  8. As the temperature increases solubility of salts of scales will: 
    A:Decreases 
    B:Increases 
    C:Remains same
    A:Decreases
  9. Which of the following not the reason for causes of corrosion: 
    A:Biological organisms 
    B:Corrosive acids 
    C:Oxygen 
    D:Nitrogen
    D:Nitrogen
  10. More corrosion takes place at ______ places of the equipment with iron parts in air conditioner: 
    A:Hot 
    B:Cold
    A:Hot
  11. Hardness minerals are the water soluble compounds of which of the following: 
    A:Sodium and Magnesium 
    B:Calcium and Sodium 
    C:Calcium and Magnesium 
    D:Sodium, Calcium and Magnesium
    C:Calcium and Magnesium
  12. Most scales formed are predominantly contains which of the following: 
    A:Iron 
    B:Carbonates 
    C:Silica 
    D:Sulfates
    B:Carbonates
  13. Carbonate scales are more reactive with cleaning chemical agents 
    False 
    True
    True
  14. Which of the following cause electrolytic corrosion: 
    A:Stray electrical currents 
    B:Saturated Currents 
    C:Eddy Currents 
    D:Hysteresis Currents
    A:Stray electrical currents
  15. Galvanic corrosion is by nature which of the following: 
    A:Both electrical and chemical in nature 
    B:Electrical in nature 
    C:Chemical in nature
    A:Both electrical and chemical in nature
  16. When Carbon dioxide dissolves in the water ______ is formed 
    A:Carbon acid 
    B:Carbonate acid 
    C:Carbonic acid 
    D:Carbon monoxide acid
    C:Carbonic acid
  17. As the temperature increases, reactivity between iron and oxygen will: 
    A:Decrease 
    B:Increase 
    C:Remains same
    B:Increase
  18. When oxygen reacts with iron it forms iron oxide which is a porous material: 
    False 
    True
    True
  19. Scales forms  at which of the following part more rapidly: 
    A:Both Heat exchanger and Condenser Surface 
    B:Heat exchanger Surfaces 
    C:Condenser Surface
    B:Heat exchanger Surfaces
  20. ________ can be caused by the collection of loose debris over pump suction screens in sumps and growth of algae in sunlit areas 
    A:Corrosion 
    B:Fouling 
    C:Scaling
    B:Fouling
  21. If the scale contains higher percentage of silica, when treated with cleaning chemical agent which of the following is observed: 
    A:Little or no reaction is observed 
    B:Vigorous white bubbling is observed 
    C:Vigorous blue bubbling is observed 
    D:more reactivity is observed
    A:Little or no reaction is observed
  22. Which of the following causes accelerate galvanic corrosion 
    A:Poor insulation 
    B:Both the options are correct 
    C:Improper grounded electrical equipment
    B:Both the options are correct
  23. Oxidation of which of the following metal will not form inert metal oxide layer: 
    A:Copper 
    B:All the options are correct 
    C:Iron 
    D:Zinc
    C:Iron

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview