humanity midterm 1

The flashcards below were created by user oreoscene on FreezingBlue Flashcards.

  1. Herodotus named Egypt.
    True or false
    true
  2. Majority of Africa is a vast savanna
    True or false
    false
  3. What doesn't call response do?
    A) Uses oral tradition
    B) Creates more individualism
    C) Establishes ritual
    D) All of the above
    B
  4. Color line is a…
    A) Reference to the racial segregation that existed in the U.S before the abolition of slavery
    B) Reference to the racial segregation that existed in the U.S after the abolition of slavery
    C) Reference to the racial discrimination that existed in the U.S before the abolition of slavery
    D) Reference to the racial discrimination that existed in the U.S after the abolition of slavery
    B
  5. Oral tradition is used by
    A) Blacks
    B) Chinese
    C) Jamaicans
    D) All of the above
    D
  6. Carpanlara was seen as a dance rather than martial arts
    True or false
    true
  7. Nommo is having control over the words after you have spoken them
    True or false
    false
  8. Oral tradition is one of the few things had before slavery
    True or false
    true
  9. Signifying monkey has all but
    A) Publisher
    B) Call response
    C) Story
    D) Rhythm
    A
  10. All the Voice actors were white except for
    A) Sugar bear
    B) Darth Vadar
    C) Amos & Andy
    D) Both A &C
    B
  11. Examples of appropriation
    A) Saint Patrick’s day
    B) Red skins
    C) Riff Raff
    D) All of the above
    D
  12. Griots...
    a) Go to towns & record information they gathered to store in a database
    b) Go to towns & record information they gathered to share to only their community
    c) Go to towns & record information they gathers to share around to other communities
    d) None of the above
    C
  13. Black Venus name was:
    A) Josephine Baker
    B) Bessie Coleman
    C) Hale Woodruff
    D) Ella Jenkins
    A
  14. Hottentots Venus reflects the exposure of black woman’s bodies in modern day
    True or false
    true
  15. Silhouettes in Nat Turner give the possibility of the reader to replace the negative space with themselves.
    True or false
    true
  16. Q: As claimed by Ossie Davis in “The English Language is My Enemy,” the term  ‘blackness’ is associated with 60 distinctly unfavorable synonyms, whereas the term ‘whiteness’ is associated with only 10. A: True or fasle
    true
  17. Q: Coined by W.E.B. Du Bois, ___________ is a term used to describe an individual who feels as though his/her identity is divided into several parts based on the audience from which it’s being perceived.
    A: Double Consciousness
  18. 1.A group of people living in the same place or having a particukar social characteristic in common is called:
    A. Community
    B. Title
    C. Heritage
    D. Family
    A. community
    (this multiple choice question has been scrambled)
  19. 2. What do titles do?
    A. Forecast
    B. Augment and Comment
    C. both A and B
    d. None of the above.
    C. Both A & B
    (this multiple choice question has been scrambled)
  20. Call/Response can be found in all of the following except:
    A.Clubs
    B.Church
    C.Supermarkets
    D.Nursery Rhymes
    C. super markets
    (this multiple choice question has been scrambled)
  21. Call/Response is also known as:
    A. Democratic partisipation
    B. One talks and others do
    C. Answering back
    d.None of the above
    A. Democratic partisipation
    (this multiple choice question has been scrambled)
  22. True/ False
    Community does not affect your identity: how you see yourself (in relation to the community) and how others see you.
    false
  23. Call and response
     a. uses adaptation
    b. uses improvisation
    c. is performed
    d. all of the above
    d. all of the above
  24. True/False
    Q: Martin Luther King Jr.'s, "I Have Been to the Mountaintop" speech is an example of double conciousness.
    A: False
  25. Q: Which of the following is an example of call response?   
      a) "Manish Boy" - Muddy Waters     
    b) "I Have Been to the Mountaintop" - Martin Luther King Jr.   
      c) "They Call Me Drama" - Flow Mentalz     
    d) A and C only    
     e) All of the Above
    e) All of the Above
  26. A Singer asking the audience to sing the chorus of a popular song in a version of call Response
    True/False
    TRUE
  27. Call/response in the west is called?
    A. Music
    B. DEMOCRATIC PARTICIPATION
    C. pattern
    D. None of the above
    B. DEMOCRATIC PARTICIPATION
    (this multiple choice question has been scrambled)
  28. The use of language not only reveals what we are speaking of, but how we feel about it.
    TRUE
    False
    true
  29. Where can you hear call/response?
    Churches
    Speeches
    Music
    ALL OF THE ABOVE
    ALL OF THE ABOVE
  30. Call/response is also a way for African Americans to connect with things that were lost from Africa.
    TRUE False
    true
  31. Interactivity is never performed and does not use improvisation.
    True
    FALSE
    false
  32. The gutter shows exactly what happens between scenes in a comic book.
    True
    FALSE
    false
  33. In comic books, you must pay attention to:
    Color and texture
    FiguresThe image
    How a character is drawn
    ALL OF THE ABOVE
    ALL OF THE ABOVE
  34. Images are drawn to represent things in the real world.
    TRUE
    False
    true
  35. In the New Yorker comic, what was depicted?
    THE MUSLIM AGENDA
    What actually goes on in the Oval Office
    Michelle Obama is in the army
    Obama is actually a Muslim terrorist
    THE MUSLIM AGENDA
  36. Who wrote The Souls of Black Folk?
    A. W.E.B. Du Bois
    B. Eastman Johnson
    C. Toni Morrison
    D. None of the Above
    A. W.E.B. Du Bois
    (this multiple choice question has been scrambled)
  37. 1. A community is a group of people living in the same place or having a particular social characteristics in common.
    T or F.
    True
  38. Community affects your identity.
    T or F.
    True
  39. African American community is about heritage, beliefes values, family & rituals.
     T or F.
    True
  40. The Sound of Philadelphia" was later coined ________ by white America.
    A. DISCO
    B. Motown
    C. Hip Hop
    D. Jazz
    A. disco
    (this multiple choice question has been scrambled)
  41. Community has all of the following components except:
    A. A feelling of fellowship with others
    B. A group of people living in the same place.
    C. Having a particular social characteristic in common.
    D. Does not affect your identity
    D. Does not affect your identity
    (this multiple choice question has been scrambled)
  42. How a person must  carry themselves in public isince one person can speak for an entire race is best defined as 
    A. behaving
    B. Respectability Politics 
    C. Maturity
     D. none of the above
    B. Respectability Politics
    (this multiple choice question has been scrambled)
  43. _________ is the power of the word. 
    A. Appropriation
    B. Nommo
    C. Griot
    D. Oral Tradition
    B. Nommo
    (this multiple choice question has been scrambled)
  44. A ______ is a member of a class of traveling poets, musicians, and storytellers who maintain a tradition of oral history in parts of West Africa.
     A) Silhouette
    B) Griot
    C) Community
     D) None of the above
    B) Griot
  45. Where does oral tradition comes from 
    A. The United States
    B. AFRICA 
    C.Europe 
    D. South America 
    B. AFRICA
    (this multiple choice question has been scrambled)
  46. true or false
     Nommo means the power of word.
    TRUE
  47. What group was regarded as musical revolutionaries?
    A) OFWGKTA
    B) N.W.A
    C) Black Eyed Peas
    D) Young Money
    B
  48. Language can reveal the users intentions & the underlining purpose of the language’s use
    /True/false
    true
  49. When problems faced the black
    community, they used ____ as the safest way to express these issues.

    A) Protest

    B) Boycott

    C) Strikes

    D) Music
    D) music
  50. Egypt was originally called Egypt before Herodotus came around.
    True
    FASLE
    fasle
  51. _____ reveals the discrepancy between the conscious and subconscious use of language and what it reveals about the users and the underlying purpose of the language’s use.
    LANGUAGE
    Image
    Sound
    None of the above
    language
  52. Gangster rap used to be about
    Police brutality
    The everyday life for blacks in America
    What is going on in the community
    ALL OF THE ABOVE
    all of the above
  53. Double consciousness is when society views you one way but you see yourself a different way.
    TRUE
    False
    true
  54. The Negro Digs Up His Past is about
    TRYING TO ARTICULAE ELEMENTS OF THE PAST THAT WEREN’T DEEMED WORTHY ENOUGH TO BRING UP
    The future of African American people in America
    Rights to African American people in America
    All of the above
    None of the above
    TRYING TO ARTICULAE ELEMENTS OF THE PAST THAT WEREN’T DEEMED WORTHY ENOUGH TO BRING UP
  55. Recitatif is
    About African American children in the past
    AN ANTHOLOGY OF AFRICAN AMERICAN WOMEN
    A story of African American men in the future
    None of the above
    AN ANTHOLOGY OF AFRICAN AMERICAN WOMEN
  56. A Coon’s Alphabet is the author’s depiction of authentic African Americans. 
    TRUE
    False
    true
  57. The Coon’s Alphabet uses ____ to depict African Americans.
    Scenes that have been seen before
    Real pictures
    BUFFOONERY
    All of the above
    BUFFOONERY
  58. When Lois Lane changes from white to black
    A)She stays the same but her skin changed color
    B)Her body changes to have characteristic of a black woman
    c)She is treated the same as when she was white
    D)She fits into the black community
    BOTH B AND  D
    BOTH B AND  D
  59. The Revolution Will Not Be Televised was later turned from a ___ into a ____.
    POEM, SHOE COMMERCIAL
    Poem, song
    Song, poem
    Shoe commercial, poem
    POEM, SHOE COMMERCIAL
  60. 1. Oral Tradition was created because African Americans were

    A.Allowed to read and write

    B.Forbidden to read and write

    C. Bored

    D. Too cool to read and write
    ANSWER: B
  61. 2.In Oral traditions things are often

    A. Repeated

    B. Only stated once

    C. Never repeated

    D.Only stated twice
    ANSWER: A
  62. . An example of oral tradition is

    A.Trash Talk

    B.Oral Hygine

    C.Spoken Word

    D. A and C
    ANSWER:D
  63. Double consciousness is

    A.How you view yourself versus how society views you

    B.different personalities for different situations

    C. A double life

    D.The commitments you make versus your actions
    ANSWER: A
  64. African Americans are not

    A.Individualistic

    B.Community based

    C.Storytellers

    D.Group oriented
    ANSWER: A
  65. Good titles do all EXCEPT

    A.Forecast

    B.Augment and Comment

    C.Allow readers a way in

    D.Confuse readers
    ANSWER: D
  66. Call/Response

    A.Helps establish community

    B.Uses oral tradition

    C.Uses improvisation

    D.All of the above
    ANSWER: D
  67. Herodotus is referred to as the "Father of History" and also as

    A. Father of Lies

    B.Father of Honesty

    C.Father of Responsibility

    D.Father of the Past
    ANSWER: A
  68. In Nat Turner the narrative functions through silence. true/false
    ANSWER: True
  69. 10. Griot is a French notion of a particular person within many African American communities. true/fasle
    ANSWER:True
  70. 11.Syncretism is the act of identifying elements of the new culture with parallels components of the old.true/false
    ANSWER:True
  71. Griots are linked to the idea of Oral Tradition.
    True
  72. 12.Reinterpretations is the reinterpretion of the people and culture that suits the new environment. true/false
    ANSWER:True
  73. 1. Does renaissance mean:

    A. The rebirth

    B. The death of a movement.

    C. An African-American uprising

    D. The unity of the African-American community.
    answer A
  74. 2. Did oral tradition come from Europe:
    A. True
    B. False
    answer: B
  75. 3. Who sang How High is the Moon:

    A.Dorris Akers

    B. Ruby Andrews

    C. Judy Clay

    D. Ella Fitzgerald
    answer:D

  76. 4. Griot collect:
  77. A. Stories
  78. B.History
  79. C. Naratives
  80. D. All of the above
  81. answer D
  82. Q: Recitatif was a:
    A. African cookbook
    B. Oral Tradition book
    *C. A book about a style of musical declamation*
    D. An African-American biography.
    C
  83. Q: What did Nat Turner do?
    *A. Lead a slave rebellion in Virginia**
    B. Musician who used african elements in his music.
    C. Worked with Harriet Tubman and the underground railroad.
    D. Pass stories down through oral tradition.
    A
  84. Which of these don't characterize Oral Tradition?

    a. Emphasizes immediacy

    b. Repetition

    c. Appropriation

    d. Survival Tool
    C
  85. Which of these does not relate to the person who first ordered historical events?

    a. Lived from c. 484-425

    b. Addressed double-consciousness

    c. Named Egypt

    d. Is dubbed the "father of lies"
    B
  86. 1. Which one is not included in what titles do?

    a. Forecast

    b. Argument and Comment

    c. People are skimmers

    d. Are a way reades way in

    e. Introduce an author
    E
  87. 2. True/False

    "the meaning of the text is made through the critical engagement the reader has with it, in the very assertion of audience experience."
    Answer: True
    3. Which one is the greatest title?
    a. 50 WAYS TO EAT COOK
    b. COOKING WITH POOH
    c. EAT THE DOCUMNET
    d. A BRIEF HISTORY OF TIME
    e. THE BEST DAD IS A GOOD LOVER
    D
  88. 1. By whom were the pyramids made?

    a. sumerians

    b. indians

    c. japanese

    d. slaves
    answer: slaves
  89. 2. who was Herodotus?

    a. father of time

    b. father of history

    c. father of light

    d. father of water
    answer: father of history

    • African American Community is not about heritage, beliefs, values, family, and rituals.
    • Tor F
  90. A: False
  91. Which answer below is not included in Forming of African American?

    A. The First World War Movement

    B. African Blood Brotherhood

    C. Establishing Sovereignty

    D. Double consciousness
  92. A: A
    • Call and response can be found in music, speeches, and even children's nursery rhymes.
    • COLLAPSE
    • A) True
    • B) False

    T
  93. James Baldwin's stand on naming was one in favor of “taking back” the title ascribed to a group of people, and using for their own empowerment and unity (i.e.--the title of “nigger”). T/F
    In slave plantations, songs were used to communicate amongst slaves in order to:
    A) Create communication between African peoples of different African cultures
    B) Make work more fun than it already was
    C) Encourage call-and response, to form a community
    D) Both A and C
    D
Author:
oreoscene
ID:
314956
Card Set:
humanity midterm 1
Updated:
2016-02-02 18:31:07
Tags:
humanities
Folders:

Description:
hum
Show Answers: