chapter 8 nutrition

Card Set Information

Author:
Anonymous
ID:
33215
Filename:
chapter 8 nutrition
Updated:
2010-09-07 14:10:27
Tags:
chapter nutrition
Folders:

Description:
chapter 8 nutrition
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user Anonymous on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. Proteins contain __________ atoms, and carbon, hydrogen, and oxygen atoms. Understand that ________ _____ are the building blocks of protein.
    NITROGEN

    AMINO ACIDS
  2. The water of beverages and the water found in solid foods meet almost all our body's water needs daily
    ANSWER: True
  3. Which of these is a symptom of deydration?
    ANSWER: thirst
  4. Which of these is the most abundant mineral in the body?
    ANSWER: calcium
  5. Which of these is the best source of calcium?
    ANSWER: milk
  6. Where is most of your body's phosphorus found?
    ANSWER: bone
  7. What food is not a good source of iron?
    ANSWER: milk
  8. Which of these makes it most likely for a person to develop a thiamin deficiency?
    ANSWER: alcoholism
  9. Which of the minerals is the major positively charged ion found outside the cells?
    ANSWER: sodium
  10. Which of these minerals is the major positively charged ion inside body cells?
    ANSWER: potassium
  11. Which of these foods contribute the highest amount of sodium in the U.S. diet?
    ANSWER: processed foods (fast foods, smoked meats, etc)
  12. The DASH diet is designed to lower the risk of/help treat ________.
    ANSWER: hypertension
  13. Which of these is the richest source of potassium?
    ANSWER: fresh fruits and vegetables
  14. Which of the following conditions results from an iodine deficiency?
    ANSWER: goiter
  15. Which of these individuals is at the LOWEST risk of an iron deficiency?
    ANSWER: a middle-aged male
  16. Which of the following must be available for thyroxine to be produced?
    ANSWER: iodine
  17. Which vitamin enhances the absorption of iron
    ANSWER: vitamin C
  18. Which of these promotes the absorption of iron?
    ANSWER: MFP factor

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview