Points Depth.txt

Card Set Information

Author:
vnlong
ID:
34172
Filename:
Points Depth.txt
Updated:
2010-09-12 00:13:18
Tags:
FACE Point Depth
Folders:

Description:
Point Depth Review
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user vnlong on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. 131) All of the following needle depths are correct except:

    A) The correct needle depth for SI 12 is .5 - .7 inch perpendicularly.
    B) The correct needling depth for SI 15 is .5 - .7 inch obliquely.
    C) The correct needle depth for SI 14 is .3 - .7 inch obliquely
    D) The correct needle depth for SI 13 is .3 - .5 inch perpendicularly.
    B) The correct needling depth for SI 15 is .5 - .7 inch obliquely.
  2. 176) All of the following needle depths are correct except:

    A) The needling depth of the Back Shu point located 1.5 cun medially to B 52 is .5 - 1 inch perpendicularly.
    B) The needling depth of the Back Shu point located 1.5 cun medially to B 51 is .5 - 1 inch perpendicularly.
    C) The needling depth of the Back Shu point located 1.5 cun medially to B 50 is .5 - .8 inch obliquely.
    D) The needling depth of the Back Shu point located 1.5 cun medially to B 48 is .5 - .8 inch obliquely.
    A) The needling depth of the Back Shu point located 1.5 cun medially to B 52 is .5 - 1 inch perpendicularly.
  3. 26) What is the correct needling depth for the Hand Yangming points located on the neck where deep needling can puncture the carotid artery or jugular vein?

    A) .3 - .5 inch perpendicularly
    B) .5 - 1 inch perpendicularly
    C) .5 - 1 inch obliquely
    D) .3 - .5 inch obliquely
    A) .3 - .5 inch perpendicularly
  4. 115) What is the correct needling depth for the Jing-River point of the Hand Jueyin?

    A) .5 - .7 inch obliquely
    B) .5 - 1 inch perpendicularly
    C) .3 - .5 inch perpendicularly
    D) .5 - .8 inch perpendicularly
    B) .5 - 1 inch perpendicularly
  5. 60) What is the needle depth for LI 4?

    A) .3 - .5 inch perpendicularly
    B) .2 - .3 inch perpendicularly
    C) .5 - .7 inch perpendicularly
    D) .5 - 1 inch perpendicularly
    D) .5 - 1 inch perpendicularly
  6. 22) What is the needle depth of the Extra Point located that will help with prolapse rectum?

    A) Puncture perpendicularly .5 - 1.0 inch
    B) Puncture perpendicularly.0 - 1.2 inches
    C) Puncture perpendicularly .8 - 1.2 inches
    D) Puncture perpendicularly .3 - .5 inch
    A) Puncture perpendicularly .5 - 1.0 inch
  7. 94) What is the needle depth of the Foot Yangming point that is cautioned to avoid puncturing the anterior tibial vessels and nerve?

    A) .5 - .7 inch perpendicularly
    B) .5 - 1 inch perpendicularly
    C) .3 - .5 inch obliquely
    D) .3 - .5 inch perpendicularly
    A) .5 - .7 inch perpendicularly
  8. 73) What is the needle depth of the Front Mu of the Lung?

    A) .5 to 1 inch obliquely lateral
    B) .3 to .5 inch obliquely lateral
    C) .5 to .8 inches obliquely lateral
    D) .3 to .5 inches obliquely medial
    C) .5 to .8 inches obliquely lateral
  9. 98) What is the needle depth of the He-Sea point of the Foot Taiyin?

    A) Puncture perpendicularly .5 - .7 inch. Moxibustion is applicable.
    B) Puncture perpendicularly .5 - 1 inch. Moxibustion is applicable.
    C) Puncture perpendicularly .5 - .7 inch.
    D) Puncture perpendicularly 1.0 - 1.5 inches. Moxibustion is applicable.
    B) Puncture perpendicularly .5 - 1 inch. Moxibustion is applicable.
  10. 23) What is the needle depth of the point located on the lateral side of the neck, level with the tip of Adam's apple, between the sternal head and clavicular head of m. sternocleidomastoideus?

    A) Puncture perpendicularly 1.0 - 1.5 inches. Moxibustion is applicable.
    B) Puncture perpendicularly .3 - .5 inch. Moxibustion is applicable.
    C) Puncture perpendicularly .5 - .7 inch.
    D) Puncture perpendicularly .5 - 1 inch.
    B) Puncture perpendicularly .3 - .5 inch. Moxibustion is applicable.
  11. 42) What is the needling depth for LI 16?

    A) .2 - .3 inch perpendicularly
    B) .5 - .7 inch perpendicularly
    C) .3 - .5 inch perpendicularly
    D) .5 - 1 inch perpendicularly
    B) .5 - .7 inch perpendicularly
  12. 42) What is the needling depth of the B 52?

    A) .5 - 1 inch obliquely
    B) .7 - 1.2 inch perpendicularly
    C) .5 - .7 inch perpendicularly
    D) .3 - .5 inch obliquely
    A) .5 - 1 inch obliquely
  13. 30) What is the needling depth of the Front Mu of the San Jiao?

    A) .5 - 1 inch perpendicular
    B) .8 - 1.2 inch perpendicularly
    C) .3 - .5 inch perpendicular
    D) .5 - .7 inch perpendicular
    A) .5 - 1 inch perpendicular
  14. 47) What is the needling depth of the He Sea point where you need to avoid puncturing the tibial nerve, popliteal artery, and popliteal vein?

    A) .7 - 1.2 inch
    B) .5 - 1 inch
    C) .5 - .7 inch
    D) .3 - .5 inch
    B) .5 - 1 inch
  15. 71) What is the needling depth of the Kidney points that could puncture a full bladder?

    A) .5 - 1 inch perpendicularly
    B) .5 - .7 inch perpendicularly
    C) .3 - .5 inch perpendicularly
    D) .7 - 1.2 inch perpendicularly
    A) .5 - 1 inch perpendicularly
  16. 1) What is the needling depth of the point located 1.5 cun lateral to the Back Shu of the San Jiao?

    A) .5 to .7 inches perpendicularly
    B) .5 to 1 inches obliquely
    C) .3 to .5 inches obliquely
    D) .5 to 1 inches perpendicularly
    C) .3 to .5 inches obliquely
  17. 143) What is the needling depth of the San Jiao point that can puncture the lung?

    A) .5 - .7 inch perpendicularly
    B) .3 - .5 inch perpendicularly
    C) .7 - 1.2 inch perpendicularly
    D) .5 - 1 inch perpendicularly
    B) .3 - .5 inch perpendicularly
  18. 12) What is the needling depth of the Kidney points that could puncture a full bladder?

    A) .5 - .7 inch perpendicularly
    B) .7 - 1.2 inch perpendicularly
    C) .3 - .5 inch perpendicularly
    D) .5 - 1 inch perpendicularly
    D) .5 - 1 inch perpendicularly
  19. 45) What is the needling method for the Front-Mu point that treats pain in the cardiac region and the chest, nausea, acid regurgitation, difficulty in swallowing, vomiting, mental disorders, epilepsy, and palpitations?

    A) Puncture perpendicularly .3 to .8 inch.
    B) Puncture obliquely downward .4 to .6 inch.
    C) Puncture subcutaneously .3 to .5 inch.
    D) Puncture perpendicularly .5 to 1.2 inches.
    A) Puncture perpendicularly .3 to .8 inch.
  20. 62) What is the needling method of the Luo-Connecting point that treats neck rigidity, headache, dizziness, spasmodic pain in the elbow and fingers, febrile diseases, and mania?

    A) Puncture perpendicularly .7 to 1.2 inch
    B) Puncture obliquely .5 to .8 inch.
    C) Puncture perpendicularly .3 to .5 inch.
    D) Puncture perpendicularly .5 to .8 inch.
    D) Puncture perpendicularly .5 to .8 inch.
  21. 76) Which one of the following statements about the needling methods for the Front-Mu of the Spleen and the Front-Mu of the Liver is true?

    A) The needling method for the Front-Mu of the Spleen is to puncture obliquely .3 to .5 inch and the needling method for the Front-Mu of the Liver is to puncture perpendicularly .5 to .8 inch.
    B) The needling method for the Front-Mu of the Spleen and the Front-Mu of the Liver is to puncture obliquely .3 to .5 inch.
    C) The needling method for the Front-Mu of the Spleen is to puncture perpendicularly .5 to .8 inch and the needling method for the Front-Mu of the Liver is to puncture obliquely .3 to .5 inch.
    D) The needling method for the Front-Mu of the Spleen and the Front-Mu of the Liver is to puncture perpendicularly .5 to .8 inch.
    C) The needling method for the Front-Mu of the Spleen is to puncture perpendicularly .5 to .8 inch and the needling method for the Front-Mu of the Liver is to puncture obliquely .3 to .5 inch.

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview