Intro to Metabolism

Card Set Information

Author:
unigaurs_xD
ID:
43572
Filename:
Intro to Metabolism
Updated:
2010-10-19 23:11:09
Tags:
AP Biology
Folders:

Description:
Campbell Biology Place Chapter 6
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user unigaurs_xD on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. Which of these is exhibiting kinetic energy?
    A) a rock on a mountain ledge
    B) the high-energy phosphate bonds of a molecule of ATP
    C) a person sitting on a couch while watching TV
    D) an archer with a flexed bow
    E) a space station orbiting Earth
    Answer: E
  2. "Conservation of energy" refers to the fact that?
    A) the entropy of the universe is always increasing
    B) if you conserve energy you will not be as tired
    C) the net amount of disorder is always increasing
    D) no chemical reaction is 100 percent efficient
    E) energy cannot be created or destroyed but can be converted from one form to another
    Answer: E
  3. Chemical energy is a form of _____ energy.
    A) kinetic energy
    B) heat energy
    C) potential
    D) motion
    E) entropic
    Answer: C
  4. In your body, what process converts the chemical energy found in glucose into the chemical energy found in ATP?
    A) potentiation
    B) cellular respiration
    C) digestion
    D) anabolism
    E) redox
    Answer: B
  5. What is the picture of ATP?
    A)
    B)
    C)
    D)
    E)
    Answer: C
  6. Which of these are by-products of cellular respiration?
    A) ATP, carbon dioxide, and water
    B) glucose, carbon dioxide, and water
    C) ATP and carbon dioxide
    D) heat, carbon dioxide, and water
    E) carbon dioxide and water
    Answer: D
  7. What type of reaction breaks the bonds that join the phosphate groups in an ATP molecule?
    A) anabolism
    B) hydrolysis
    C) dehydration decomposition
    D) dehydration synthesis
    E) entropic
    Answer: B
  8. In this reaction _____.

    A) the products have less potential energy than the reactants
    B) CD is a product
    C) entropy has decreased
    D) the products have been rearranged to form reactants
    E) AC is a reactant
    Answer: A
  9. In this reaction _____.

    A) the chemical energy of the products is greater than that of the reactants
    B) the kinetic energy of the reactants is less than that of the products
    C) entropy has decreased
    D) disorder has decreased
    E) heat has been released to the environment
    Anwers: E
  10. The reaction A --> B + C + heat is released in a(n) _____ reaction.
    A) endergonic
    B) dehydration synthesis
    C) exergonic
    D) exchange

    E) anabolic
    Answer: C
  11. A(n) _____ reaction occurs spontaneously.
    A) anabolic
    B) endergonic
    C) chemical
    D) exergonic
    E) kinetic
    Answer: D
  12. Which of these reactions requires a net input of energy from its surroundings?
    A) exergonic
    B) hydrolysis
    C) endergonic
    D) ATP --> ADP + P
    E) catabolic
    Answers: C
  13. In cells, what is usually the immediate source of energy for an endergonic reaction?
    A) glucose
    B) as spontaneous reactions, endergonic reactions do not need and addition of energy
    C) ADP
    D) ATP
    E) sugar
    Answer: D
  14. The reaction ADP + P --> ATP is a(n) _____ reaction.
    A) hydrolysis
    B) exergonic
    C) chemical
    D) endergonic
    E) spontaneous
    Answer: D
  15. The energy for an endergonic reaction comes from a(n) _____ reaction.
    A) anabolic
    B) exergonic
    C) synthesis
    D) ADP + P --> ATP
    E) glucose + glucose --> maltose
    Answer: B
  16. What is the fate of the phosphate group that is removed when ATP is converted to ADP?
    A) It is acquired by a reactant in an endergonic reaction.
    B) It is used to convert an ATP into an AQP.
    C) It is acquired by a reactant in a spontaneous reaction.
    D) It is acquired by a reactant in an exergonic reaction.
    E) It is broken down into one phosphorus and four oxygen atoms.
    Answer: A
  17. This graph illustrates a(n) _____ reaction.

    A) spontaneous
    B) endergonic
    C) hydrolysis
    D) exergonic
    E) catabolic
    Answer: B
  18. Select the INCORRECT association.
    A) potential energy ... positional energy
    B) exergonic ... uphill
    C) enzyme ... protein
    D) exergonic ... spontaneous
    E) kinetic energy ... motion
    Answer: B
  19. What is energy coupling?
    A) a description of the energetic relationship between the reactants and products in an exergonic reaction
    B) the use of an enzyme to reduce EA
    C) a barrier to the initiation of a reaction
    D) the use of energy released from an exergonic reaction to drive an endergonic reaction
    E) the hydrolysis of ATP to ADP + P
    Answer: D
  20. Enzymes are _____.
    A) carbohydrates
    B) minerals
    C) lipids
    D) nucleic acids
    E) proteins
    Answer: E
  21. Enzymes work by _____.
    A) adding a phosphate group to a reactant
    B) decreasing the potential energy difference between reactant and product
    C) adding energy to a reaction
    D) increasing the potential energy difference between reactant and product
    E) reducing EA
    Answer: E
  22. An enzyme _____.
    A) is a source of energy for endergonic reactions
    B) is an organic catalyst
    C) increases the EA of a reaction
    D) is a inorganic catalyst
    E) can bind to nearly any molecule
    Answer: B
  23. What name is given to the reactants in an enzymatically catalyzed reaction?
    A) EA
    B) products
    C) active sites
    D) reactors
    E) substrate
    Answer: E
  24. As a result of its involvement in a reaction, an enzyme _____.
    A) loses a phosphate group
    B) permanently alters its shape.
    C) loses energy
    D) is unchanged
    E) is used up
    Answer: D
  25. What is the correct label for "A"?

    A) ATP
    B) energy of activation
    C) substrate energy
    D) enzyme energy
    E) uphill
    Answer: B

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview