BMR-CH 2 Military Conduct and Justice

Card Set Information

Author:
DOCV
ID:
65650
Filename:
BMR-CH 2 Military Conduct and Justice
Updated:
2011-02-11 03:03:05
Tags:
NAVY advancement
Folders:

Description:
Basic Military Requirements Military Conduct and Justice Chapter 2
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user DOCV on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. 1. List the three cultures of the Navy that you expected to know.
    • Ans: Language
    • Customs
    • Tradition
  2. 2. List the three sources that set forth the basic disciplinary laws for
    • the U.S. Navy.
    • Ans: U.S. Navy Regulations
    • Uniform Code of Military Justice (UCMJ)
    • Standard Organization and Regulations of the U.S. Navy
  3. 3. What type of an example should every sailor in the Navy set? (2)
    Ans: High personal and military ideals
  4. 4. List the five behaviors of a good sailor.
    • Ans: (1) Acts in a military and seamanlike manner
    • (2) Puts the good of the ship and the Navy before personal likes and
    • dislikes
    • (3) Obeys the rules of military courtesy and etiquette as well as
    • the rules of military law
    • (4) Demonstrates loyalty, self-control, honesty, and truthfulness
    • (5) Knows what to do in an emergency and how to do it with the least
    • waste of time and with minimum confusion
  5. 5. What do people base their opinions of the Navy on? (2)
    Ans: Sailors appearance and action
  6. 6. How should sailors wear their uniforms?
    Ans: In pride
  7. 7. How should sailors conduct themselves?
    Ans: In a manner that will reflect credit on the sailor and the Navy
  8. 8. What type of business does a sailor conducts for the Navy?
    Ans: Public Relations
  9. 9. What perception of your superiors and shipmates determine their
    • opinion of you?
    • Ans: The way you sell yourself to the Navy
  10. 10. What perception of civilians determines their opinion of you?
    Ans: The way in which you sell the Navy to civilians
  11. 11. List the two factors that must be present in order to succeed in any
    • line of work.
    • Ans: Devoted to duty
    • Be able to take orders
  12. 12. What serves as a guide for daily living? (2)
    • Ans: Rules
    • Regulations
  13. 13. What was prescribed for members of the Armed Forces because of the
    • conduct of a few Americans during the Korean Conflict?
    • Ans: Code of Conduct
  14. 14. Which president prescribed the Code of Conduct for members of the
    • Armed Forces because of the conduct of a few Americans during the
    • Korean Conflict?
    • Ans: Dwight D. Eisenhower
  15. 15. What year was the Code of Conduct first prescribed in written by
    • President Dwight D. Eisenhower?
    • Ans: 1955
  16. 16. Which president issued executive order 12633, amending the Code of
    • Conduct to use gender-neutral language?
    • Ans: Ronald Reagan
  17. 17. What year was executive order 12633 issued amending the Code of
    • Conduct to use gender-neutral language?
    • Ans: 1988
  18. 18. What provides a framework of ideals and ethical standards that will
    • help personnel resist the physical, mental, and onslaughts of their
    • captor?
    • Ans: Code of Conduct
  19. 19. How many articles does the Code of Conduct consist of?
    Ans: 6
  20. 20. What Article of the Code of Conduct states that “I am an American,
    • fighting in the forces which guard my country and our way of life.”?
    • Ans: I
  21. 21. What Article of the Code of Conduct states “If I become a prisoner of
    • war, I will keep faith with my fellow prisoners”?
    • Ans: IV
  22. 22. What Article of the Code of Conduct states “ If in command I will
    • never surrender the members of my command while they still have the
    • means to resist”?
    • Ans: II
  23. 23. What Article of the Code of Conduct states “I will trust in my god
    • and in the United States of America”?
    • Ans: VI
  24. 24. What Article of the Code of Conduct states “If I am captured I will
    • continue to resist by all means available”?
    • Ans: III
  25. 25. What Article of the Code of Conduct states “I will give no
    • information or take part in any action which might be harmful to my
    • Comrades”?
    • Ans: IV
  26. 26. What Article of the Code of Conduct states “I will never forget that
    • I am an American, fighting for freedom, responsible for my actions,
    • and dedicated to the principles which made my country free”?
    • Ans: VI
  27. 27. What Article of the Code of Conduct states “I will never surrender of
    • my own free will”?
    • Ans: II
  28. 28. What Article of the Code of Conduct states “If I am senior, I will
    • take command”?
    • Ans: IV
  29. 29. What Article of the Code of Conduct states “I will make every effort
    • to escape and aid others to escape”?
    • Ans: III
  30. 30. What Article of the Code of Conduct states “I will make no oral or
    • written statements disloyal to my country and its allies or harmful
    • to their cause”?
    • Ans: V
  31. 31. What Article of the Code of Conduct states “I am prepared to give my
    • life in their defense”?
    • Ans: I
  32. 32. What Article of the Code of Conduct states “I will accept neither
    • parole nor special favors from the enemy”?
    • Ans: III
  33. 33. What Article of the Code of Conduct states “If I am junior, I will
    • obey the lawful orders of those appointed over me and will back them
    • up in every way”?
    • Ans: IV
  34. 34. What Article of the Code of Conduct states “I will evade answering
    • further questions to the utmost of my ability”?
    • Ans: V
  35. 35. What provided American military personnel with a standard of conduct
    • should they be captured by an enemy?
    • Ans: Code of Conduct
  36. 36. List the four pieces of information that you are allowed to give when
    • questioned, under Article V of the Code of Conduct.
    • Ans: Name
    • Rank
    • Date of Birth
    • Service Number
  37. 37. What are personnel assigned as military police called in the USAF?
    Ans: Security Police
  38. 38. What are personnel assigned as military police called in the Army?
    Ans: Military Police (MP)
  39. 39. What are personnel assigned as military police called in the Navy?
    Ans: Shore Patrol (SP)
  40. 40. What are personnel assigned to military police called in the Marine
    • Corps?
    • Ans: Military Police (MP)
  41. 41. Who assist military personnel ashore?
    Ans: Shore Patrol (SP)
  42. 42. List the two authorities aboard ships and stations that have functions
    • similar to those of shore patrol.
    • Ans: Master-At-Arms
    • Police Petty Officers
  43. 43. Who maintains good order and discipline aboard ships?
    Ans: Master-At-Arms
  44. 44. What is a unit called that combines all military police from different
    • armed services together to form one unit?
    • Ans: Armed Forces Police Detachment (AFPD)
  45. 45. Who duties are about the same as those of the MAAs, but are on a
    • divisional basis?
    • Ans: Police Petty Officers
  46. 46. Master-At-Arms force is headed by?
    Ans: Chief Master-At-Arms (CMAA)
  47. 47. Who makes reveille and taps aboard ships?
    Ans: Police Petty Officers
  48. 48. Who does the Chief Master-At-Arms force works directly for?
    Ans: XO
  49. 49. Who holds reveille aboard ships?
    Ans: Master-At-Arms
  50. 50. What term comes from a Latin word meaning “to teach”?
    Ans: Discipline
  51. 51. Who musters restricted personnel aboard ships?
    Ans: Master-At-Arms
  52. 52. List the three elements that discipline develops.
    • Ans: Character
    • Efficiency
    • Self-Control
    • 53. What does the Navy’s discipline consist of?
    • Ans: Training its sailors to behave in certain ways under certain
    • circumstances
  53. 54. List the two techniques that the Navy uses to encourage sailors to
    • work as a unit.
    • Ans: Correction
    • System of Motivation
  54. 55. List the two methods that the Navy uses through correction to
    • encourage sailors to work as a unit.
    • Ans: Reward
    • Punishment
  55. 56. What does the Navy uses to get sailors to work as a unit with maximum
    • efficiency?
    • Ans: Discipline
  56. 57. Who ensures that compartments are cleaned?
    Ans: Police Petty Officers
  57. 58. What is the purpose of discipline in the military services?
    Ans: To bring about an efficient military organization
  58. 59. Who enforces Navy and ship regulations aboard ships?
    Ans: Master-At-Arms
  59. 60. What is a character builder, not a destroyer of individuality?
    Ans: Discipline
  60. 61. List the four signs of discipline.
    • Ans: Smart Salutes
    • Proper wearing of the uniform
    • Prompt and correct action in any emergency
    • Prompt and correct action in battle efficiency
  61. 62. List the three factors that punishment is not; based on the Navy’s
    • concept.
    • Ans: Personal
    • Vindictive
    • Inflicted as revenge for misconduct
  62. 63. What is the object lesson that punishment teaches the wrongdoer and
    • others, that the offense must not be repeated?
    • Ans: The Value of Punishment
  63. 64. What is the concept, “value to punishment” referred to?
    Ans: Deterrent Theory of Punishment
  64. 65. List the two references that describes the duties, authority, and
    • responsibilities of the Commanding Officer.
    • Ans: U.S. Navy Regulations
    • The Standard Organization and Regulations of the U.S. Navy
  65. 66. What reference describes the principal parts of the DON?
    Ans: U.S. Navy Regulations
  66. 67. What is indispensable to a military organization?
    Ans: Discipline
  67. 68. What must punishment be to accomplish its purpose? (2)
    • Ans: Consistent and Just
    • Recognized as such by receipts and shipmates
  68. 69. Punishment should neither be of such a nature that it ___________ nor
    • ___________________________________.
    • Ans: Lower Self-Esteem
    • Be so severe that it’s out of proportion to the offense
  69. 70. What reference describes the duties, authority, and responsibilities
    • of some of the offices within the DON?
    • Ans: U.S. Navy Regulations
  70. 71. What facts should recipients of Navy punishment keep in mind? (2)
    • Ans: (1) Personnel are punished only as a result of their misbehavior
    • (2) They will not be punished again if they learn to conform to
    • Navy standards of conduct
  71. 72. The administration of punishment is not personal. (True/False)
    Ans: True
  72. 73. What reference was written to protect you?
    Ans: U.S. Navy Regulations
  73. 74. What manual contains the UCMJ?
    Ans: Manual for Courts-Martial
  74. 75. Who is responsible for ensuring that the U.S. Navy Regulations conform
    • to the current needs of the DON?
    • Ans: CNO
  75. 76. Who is responsible for learning and obeying all U.S. Navy Regulations?
    Ans: You
  76. 77. What reference provides guidance affecting your day-to-day routine?
    Ans: U.S. Navy Regulations
  77. 78. What instruction covers The Standard Organization and Regulations of
    • the U.S. Navy?
    • Ans: OPNAVINST 3120.32
  78. 79. What does the first two digits of the article number of the U.S. Navy
    • Regulations indicate?
    • Ans: The chapter from which the article was taken
  79. 80. What reference describes the rights and responsibilities of all Navy
    • members?
    • Ans: U.S. Navy Regulations
    • 81. Who issues the U.S. Navy Regulations and changes to it?
    • Ans: Sectary of the Navy
  80. 82. Who approves changes to the U.S. Navy Regulations?
    Ans: President of the United States
  81. 83. What reference specifies duties and responsibilities of personnel
    • within a unit organization?
    • Ans: The Standard Organization and Regulations of the U.S. Navy,
    • OPNAVINST 3120.32
  82. 84. What reference describes the duties, authority, and responsibilities
    • of the Secretary of the Navy?
    • Ans: U.S. Navy Regulations
  83. 85. If the article is self-explanatory, no further explanation is given.
    • (True/False)
    • Ans: True
  84. 86. What article of the UCMJ shall be posted in a conspicuous place,
    • readily accessible to all personnel of the command?
    • Ans: 137
  85. 87. How are articles shown as stated in Navy Regulations?
    Ans: Block Quotation
  86. 88. What reference provides regulations concerning the honors/ceremonies?
    Ans: U.S. Navy Regulations
  87. 89. What have been done to articles that are lengthy and in some cases,
    • difficult to interpret?
    • Ans: Paraphrased (Rewritten)
  88. 90. What article of the UMCJ states that certain articles of the UMCJ must
    • be explained carefully to every enlisted person?
    • Ans: 137
  89. 91. When must certain articles of the UMCJ be explained carefully to every
    • enlisted person? (3)
    • Ans: At time of entrance on AD or within 6 days thereafter
    • After 6 months of AD
    • Every reenlistment
  90. 92. What reference describes the duties, authority, and responsibilities
    • of the CNO?
    • Ans: U.S. Navy Regulations
  91. 93. What reference provides regulations and guidance governing the conduct
    • of all members of the Navy?
    • Ans: The Standard Organization and Regulations of the U.S. Navy,
    • OPNAVINST 3120.32
  92. 94. How many chapters (articles) does the U.S. Navy Regulations contain?
    • Ans: 12
    • 95. Under what article of the UCMJ are offenders subject to be charged for
    • that fail to obey any regulation of the U.S. Navy.
    • Ans: Article 92
  93. 96. What article of the Navy Regulations lists the publications that must
    • be made available upon request by any active-duty person?
    • Ans: 0818
  94. 97. What article of the Navy Regulations contains dealings with
    • foreigners?
    • Ans: 0917
  95. 98. What article of the Navy Regulations pertains to Officers of the naval
    • service?
    • Ans: 1001
  96. 99. What article of the Navy Regulations contains exercise of authority?
    Ans: 1020
  97. 100. What article of the Navy Regulations contains relative rank and
    • precedence of officers of different services?
    • Ans: 1003
  98. 101. What article of the Navy Regulations describes the manner of
    • addressing Officers?
    • Ans: 1010
  99. 102. What article of the Navy Regulations contains authority over
    • subordinates?
    • Ans: 1021
  100. 103. What article of the Navy Regulations contains authority of an
    • Officer in Command (OIC)?
    • Ans: 1025
  101. 104. What article of the Navy Regulations contains orders to active
    • service?
    • Ans: 1052
  102. 105. What article of the Navy Regulations discusses the precedence of
    • Officers?
    • Ans: 1002
  103. 106. What article of the Navy Regulations contains contradictory and
    • conflicting orders?
    • Ans: 1024
  104. 107. What article of the Navy Regulations contains authority and
    • responsibility of a senior officer under certain circumstances?
    • Ans: 1034
  105. 108. What article of the Navy Regulations contains delegation of
    • authority?
    • Ans: 1022
    • 109. What article of the Navy Regulations contains authority in a boat?
    • Ans: 1033
  106. 110. What article of the Navy Regulations contains detail of enlisted
    • persons for certain duties?
    • Ans: 1064
  107. 111. What article of the Navy Regulations contains abuse of authority?
    Ans: 1023
  108. 112. What article of the Navy Regulations contains authority of a sentry?
    Ans: 1038
  109. 113. What article of the Navy Regulations contains places of confinement?
    Ans: 1105
  110. 114. What article of the Navy Regulations contains authority of Warrant
    • Officers, Noncommissioned Officers and Petty Officers?
    • Ans: 1037
  111. 115. What article of the Navy Regulations states that petty officers will
    • not be detailed to perform mess duties?
    • Ans: 1064
  112. 116. What article of the Navy Regulations contains demand for Court
    • Martial?
    • Ans: 1101
  113. 117. What article of the Navy Regulations contains pecuniary dealings with
    • enlisted persons?
    • Ans: 1111
  114. 118. What article of the Navy Regulations contains limitations on certain
    • punishments?
    • Ans: 1102
  115. 119. What article of the Navy Regulations contains treatment and release
    • of prisoners?
    • Ans: 1104
  116. 120. What article of the Navy Regulations contains Standards of Conduct?
    Ans: 1110
  117. 121. What article of the Navy Regulations contains correction of naval
    • records?
    • Ans: 1126
  118. 122. What article of the Navy Regulations contains disclosure, publication
    • and security of official information?
    • Ans: 1121
  119. 123. What article of the Navy Regulations contains inspection of the
    • record of a person in the naval service?
    • Ans: 1125
    • 124. What article of the Navy Regulations contains lending money?
    • Ans: 1112
  120. 125. What article of the Navy Regulations contains report of fraud?
    Ans: 1115
  121. 126. What article of the Navy Regulations contains records of fitness?
    Ans: 1129
  122. 127. What article of the Navy Regulations contains capture by an enemy?
    Ans: 1140
  123. 128. What article of the Navy Regulations contains compliance with lawful
    • orders?
    • Ans: 1132
  124. 129. What article of the Navy Regulations contains engaging in trade or
    • business?
    • Ans: 1112
  125. 130. What article of the Navy Regulations contains adverse matter in
    • Officer Fitness Reports and Enlisted Performance Evaluation Reports?
    • Ans: 1122
  126. 131. What article of the Navy Regulations contains control of official
    • records?
    • Ans: 1127
  127. 132. What article of the Navy Regulations contains language reflecting on
    • a superior?
    • Ans: 1133
  128. 133. What article of the Navy Regulations contains relations with foreign
    • nations?
    • Ans: 1135
  129. 134. What article of the Navy Regulations contains obligation to report
    • offenses?
    • Ans: 1137
  130. 135. What article of the Navy Regulations contains service examinations?
    Ans: 1145
  131. 136. What article of the Navy Regulations contains exchange of duty?
    Ans: 1134
  132. 137. What article of the Navy Regulations contains alcoholic beverage?
    Ans: 1162
  133. 138. What article of the Navy Regulations contains immunization?
    Ans: 1144
  134. 139. What article of the Navy Regulations contains leave and liberty?
    • Ans: 1157
    • 140. What article of the Navy Regulations contains responsibilities
    • concerning marijuana and narcotics?
    • Ans: 1138
  135. 141. What article of the Navy Regulations contains equal opportunity and
    • treatment?
    • Ans: 1164
  136. 142. What article of the Navy Regulations contains unavoidable separation
    • from a command?
    • Ans: 1142
  137. 143. What article of the Navy Regulations contains report of a
    • communicable disease?
    • Ans: 1143
  138. 144. What article of the Navy Regulations contains dealings with members
    • of congress?
    • Ans: 1155
  139. 145. What article of the Navy Regulations contains direct communication
    • with the Commanding Officer?
    • Ans: 1151
  140. 146. What article of the Navy Regulations states that fraternization is
    • prohibited?
    • Ans: 1165
  141. 147. What article of the Navy Regulations contains redress of wrong
    • committed by a superior?
    • Ans: 1150
  142. 148. What article of the Navy Regulations contains suggestions for
    • improvement?
    • Ans: 1152
  143. 149. What article of the Navy Regulations contains foreign religious
    • institutions?
    • Ans: 1136
  144. 150. What article of the Navy Regulations contains possession of weapons?
    Ans: 1159
  145. 151. What article of the Navy Regulations contains supremacist
    • activities?
    • Ans: 1167
  146. 152. What article of the Navy Regulations contains communication to the
    • congress?
    • Ans: 1154
  147. 153. What article of the Navy Regulations contains possession of
    • government property?
    • Ans: 1160
    • 154. What article of the Navy Regulations contains sexual harassment?
    • Ans: 1166
  148. 155. What article of the Navy Regulations contains forwarding individual
    • requests?
    • Ans: 1156
  149. 156. What article of the Navy Regulations contains endorsement of
    • commercial product or process?
    • Ans: 1113
  150. 157. Who must you receive permission from to be ordered to active service?
    Ans: Chief of Naval Personnel
  151. 158. What type of duty shall not be inflicted as punishment?
    Ans: Guard Duty
  152. 159. Who designates brigs or other facilities as naval places of
    • confinement?
    • Ans: Secretary of the Navy
  153. 160. You may not be ordered to active service without the permission of?
    Ans: Chief of Naval Personnel
  154. 161. How often shall persons in confinement be checked on for care and
    • condition?
    • Ans: Once every 4 hours
  155. 162. What term is defined as an agreement between two or more persons to
    • commit a crime?
    • Ans: Conspiracy
  156. 163. Who maintains the records of personnel in the naval service?
    Ans: Chief of Naval Personnel
  157. 164. What should be stated when a request from persons in the naval
    • service is not approved or recommended?
    • Ans: The Reason
  158. 165. What article of the SORN contains Armed Forces Identification Cards?
    Ans: 510.5
  159. 166. What article of the SORN contains customs?
    Ans: 510.14
  160. 167. What article of the SORN contains emergency equipment?
    Ans: 510.18
  161. 168. What article of the SORN contains divine services?
    Ans: 510.16
  162. 169. What article of the SORN contains government property?
    Ans: 510.21
  163. 170. What article of the SORN contains intoxicated persons?
    Ans: 510.27
  164. 171. What article of the SORN contains motor vehicles?
    Ans: 510.34
  165. 172. What article of the SORN contains leave paper?
    Ans: 510.5
  166. 173. What article of the SORN contains working stocks of narcotics?
    Ans: 510.35
  167. 174. What article of the SORN contains photographic equipment?
    Ans: 510.44
  168. 175. Who may correct any military record in the Department of the Navy?
    Ans: The Secretary of the Navy
  169. 176. How many validated Armed Forces Identification Cards shall any person
    • have in their possession?
    • Ans: No more than one
  170. 177. What are naval units subject to upon arrival in United States
    • territory after visiting a foreign port?
    • Ans: Customs
  171. 178. Until what date was various branches of our Armed Forces operated
    • under different military codes.
    • Ans: 1951
  172. 179. What article of the Army guided the administration of discipline and
    • legal processes of the Army and Air Force?
    • Ans: Article of War
  173. 180. What article of the Navy guided the administration of discipline and
    • legal processes of the Navy?
    • Ans: Article for the Government of the Navy
  174. 181. What title of the Article for the Government of the Navy is also
    • known as?
    • Ans: Rocks and Shoals
  175. 182. What article of the Coast Guard guided the administration of
    • discipline and legal processes of the Coast Guard?
    • Ans: Disciplinary Laws of the Coast Guard
  176. 183. What was recognized as a logical and necessary unification measure?
    Ans: Standard Code of Military Justice
  177. 184. What was drafted from the Standard Code of Military Justice?
    Ans: Uniform Code of Military Justice
  178. 185. What organization was the UCMJ passed by?
    • Ans: Congress
    • 186. When was the UCMJ passed by congress?
    • Ans: May 5, 1950
  179. 187. When was the original UCMJ signed into a law by the president and
    • became effective?
    • Ans: May 31, 1951
  180. 188. What manual became the new standard of military justice?
    Ans: Manual for Courts-Martial
  181. 189. When was the Manual for Courts-Martial signed into a law by the
    • president and became effective?
    • Ans: May 31, 1951
  182. 190. What is the current edition of the Manual for Courts-Martial?
    Ans: 1995 Edition
  183. 191. What reference supplements article 137 of the UCMJ?
    Ans: U.S. Navy Regulations
  184. 192. What manual consolidated and standardized military legal procedures?
    Ans: Manual for Courts-Martial
  185. 193. How many articles does the UCMJ consist of?
    Ans: 140
  186. 194. What article of the UCMJ contains persons subject to this code?
    Ans: 2
  187. 195. What articles of the UCMJ contains apprehension and restraint?
    Ans: 7-14
  188. 196. What article of the UCMJ contains principals?
    Ans: 77
  189. 197. What article of the UCMJ contains conviction of lesser-included
    • offense?
    • Ans: 79
  190. 198. What article of the UCMJ contains detail of trail counsel?
    Ans: 27
  191. 199. What article of the UCMJ contains conspiracy?
    Ans: 81
  192. 200. What article of the UCMJ contains Commanding Officer's Nonjudicial
    • Punishment (NJP)?
    • Ans: 15
  193. 201. What article of the UCMJ states who may serve on Courts-Martial?
    Ans: 25
  194. 202. What article of the UCMJ contains attempts?
    • Ans: 80
    • 203. What article of the UCMJ contains detail of defense counsel?
    • Ans: 27
  195. 204. What article of the UCMJ contains fraudulent enlistment, appointment,
    • or separation?
    • Ans: 83
  196. 205. What article of the UCMJ contains compulsory self-incrimination
    • prohibited?
    • Ans: 31
  197. 206. What article of the UCMJ contains accessory after the fact?
    Ans: 78
  198. 207. What article of the UCMJ contains resistance?
    Ans: 95
  199. 208. What article of the UCMJ contains jurisdiction to try certain
    • personnel even though they have been separated from the service?
    • Ans: 3
  200. 209. What article of the UCMJ contains unlawfully influencing action of
    • court?
    • Ans: 37
  201. 210. What article of the UCMJ contains unlawful enlistment, appointment,
    • or separation?
    • Ans: 84
  202. 211. What article of the UCMJ contains cruel punishments
    • prohibited?
    • Ans: 55
  203. 212. What articles of the UCMJ contain punitive punishment?
    Ans: 77-134
  204. 213. What article of the UCMJ contains solicitation?
    Ans: 82
  205. 214. What article of the UCMJ contains desertion?
    Ans: 85
  206. 215. What article of the UCMJ contains breach of arrest?
    Ans: 95
  207. 216. What article of the UCMJ contains absence with out Leave (AWOL)?
    Ans: 86
  208. 217. What article of the UCMJ contains unlawful detention?
    Ans: 97
  209. 218. What article of the UCMJ contains missing movement?
    Ans: 87
  210. 219. What article of the UCMJ contains unusual punishments
    • prohibited?
    • Ans: 55
  211. 220. What article of the UCMJ contains noncompliance with procedural
    • rules?
    • Ans: 98
  212. 221. What article of the UCMJ contains contempt toward officials?
    Ans: 88
  213. 222. What article of the UCMJ contains releasing prisoner without proper
    • authority?
    • Ans: 96
  214. 223. What article of the UCMJ contains escape?
    Ans: 95
  215. 224. What article of the UCMJ contains sedition?
    Ans: 94
  216. 225. What article of the UCMJ contains cruelty?
    Ans: 93
  217. 226. What article of the UCMJ contains assaulting superior commissioned
    • Officer?
    • Ans: 90
  218. 227. What article of the UCMJ contains failure to obey order or
    • regulations?
    • Ans: 92
  219. 228. What article of the UCMJ contains insubordinate conduct towards
    • Officers and Petty Officers?
    • Ans: 91
  220. 229. What article of the UCMJ contains misbehavior before the enemy?
    Ans: 99
  221. 230. What article of the UCMJ contains maltreatment?
    Ans: 93
  222. 231. What article of the UCMJ contains disrespect toward superior
    • commissioned Officer?
    • Ans: 89
  223. 232. What article of the UCMJ contains mutiny?
    Ans: 94
  224. 233. What article of the UCMJ contains captured property?
    Ans: 103
  225. 234. What article of the UCMJ contains spies?
    • Ans: 106
    • 235. What article of the UCMJ contains disobeying superior commissioned
    • Officer?
    • Ans: 90
  226. 236. What article of the UCMJ contains subordinate compelling surrender?
    Ans: 100
  227. 237. What article of the UCMJ contains aiding the enemy?
    Ans: 104
  228. 238. What article of the UCMJ contains Military Property of the U.S. loss,
    • damage, or wrongful disposition?
    • Ans: 108
  229. 239. What article of the UCMJ contains improper use of countersign?
    Ans: 101
  230. 240. What article of the UCMJ contains Military Property of the U.S.
    • waste, spoilage, or destruction?
    • Ans: 109
  231. 241. What article of the UCMJ contains abandoned property?
    Ans: 103
  232. 242. What article of the UCMJ contains espionage?
    Ans: 106a
  233. 243. What article of the UCMJ contains false statements?
    Ans: 107
  234. 244. What article of the UCMJ contains forcing a safeguard?
    Ans: 102
  235. 245. What article of the UCMJ contains reckless driving?
    Ans: 111
  236. 246. What article of the UCMJ contains misconduct as prisoner?
    Ans: 105
  237. 247. What article of the UCMJ contains improper hazarding of vessel?
    Ans: 110
  238. 248. What article of the UCMJ contains riot?
    Ans: 116
  239. 249. What article of the UCMJ contains provoking speeches or gestures?
    Ans: 117
  240. 250. What article of the UCMJ contains dueling?
    Ans: 114
  241. 251. What article of the UCMJ contains wrongful use, possession, etc, or
    • controlled substances?
    • Ans: 112a
    • 252. What article of the UCMJ contains drunken driving?
    • Ans: 111
  242. 253. What article of the UCMJ contains misbehavior of sentinel?
    Ans: 113
  243. 254. What article of the UCMJ contains malingering?
    Ans: 115
  244. 255. What article of the UCMJ contains murder?
    Ans: 118
  245. 256. What article of the UCMJ contains drunk on duty?
    Ans: 112
  246. 257. What article of the UCMJ contains breach of peace?
    Ans: 116
  247. 258. What article of the UCMJ contains manslaughter?
    Ans: 119
  248. 259. What article of the UCMJ contains robbery?
    Ans: 122
  249. 260. What article of the UCMJ contains perjury (lying under oath)?
    Ans: 131
  250. 261. What article of the UCMJ contains rape and carnal knowledge?
    Ans: 120
  251. 262. What article of the UCMJ contains forgery?
    Ans: 123
  252. 263. What article of the UCMJ contains burglary?
    Ans: 129
  253. 264. What article of the UCMJ contains housebreaking?
    Ans: 130
  254. 265. What article of the UCMJ contains larceny and wrongful appropriation?
    Ans: 121
  255. 266. What article of the UCMJ contains maiming?
    Ans: 124
  256. 267. What article of the UCMJ contains frauds against the United States?
    Ans: 132
  257. 268. What article of the UCMJ contains general article?
    Ans: 134
  258. 269. What article of the UCMJ contains conduct unbecoming an Officer and a
    • gentleman?
    • Ans: 133
    • 270. What article of the UCMJ contains article to be explained?
    • Ans: 137
  259. 271. What article of the UCMJ contains extortion?
    Ans: 127
  260. 272. What article of the UCMJ contains bouncing checks?
    Ans: 123a
  261. 273. What article of the UCMJ contains redress of injuries to property?
    Ans: 139
  262. 274. What article of the UCMJ contains sodomy?
    Ans: 125
  263. 275. What article of the UCMJ contains arson?
    Ans: 126
  264. 276. What article of the UCMJ contains assault?
    Ans: 128
  265. 277. What article of the UCMJ contains complaints of wrongs?
    Ans: 138
  266. 278. When does the status of an absentee change to that of a deserter?
    Ans: After 30 days of absent
  267. 279. Expenses incurred in the return of the deserter to military control
    • are chargeable to whom?
    • Ans: Returned Absentee
  268. 280. What term is a word designated by the headquarters of a command to
    • aid guards in their scrutiny of persons who apply to pass the lines?
    • Ans: Countersign (Password)
  269. 281. What term is a word used as a check on the countersign?
    Ans: Parole
  270. 282. What term is defined as a detachment, guard, or detail posted by a
    • commander?
    • Ans: Safeguard
  271. 283. What term is an offense defined as any act to avoid duty by feigning
    • (pretending) to be ill or physically disabled?
    • Ans: Malingering
  272. 284. What term means to give false testimony under oath?
    Ans: Perjury
  273. 285. What is the CO’s nonjudicial punishment (NJP) often referred to?
    Ans: Captain’s Mast
  274. 286. How many different types of punishment may be given at captain mast?
    • Ans: 7
    • 287. List the seven different types of punishment may be awarded at
    • captain’s mast.
    • Ans: (1) Extra Duty
    • (2) Restriction
    • (3) Forfeiture of Pay
    • (4) Reduction in Grade
    • (5) Confinement on B&W
    • (6) Correctional Custody
    • (7) Admonition or Reprimand
  275. 288. What term is defined as an unlawful disturbance by violent or
    • turbulent means that disturbs the peace of the community?
    • Ans: Breach of the peace
  276. 289. What does the punishment permitted at captain’s mast depend upon?
    Ans: The rank of the officer holding mast
  277. 290. What may the CO order at mast when an offense deserves a punishment
    • more severe than he/she is authorized to award?
    • Ans: Court-Martial
  278. 291. What type of punishment is the requirement to remain within certain
    • specified limits?
    • Ans: Restriction
  279. 292. What type of punishment is the physical restraint of a person during
    • duty or nonduty hours?
    • Ans: Correctional Custody
  280. 293. What type of duty is assigned to be performed after working hours?
    Ans: Extra Duty
  281. 294. How many hours should extra duty not exceed daily?
    Ans: 2
  282. 295. What paygrade is not assigned extra duty because it would demean
    • their grade or position?
    • Ans: Petty Officers
  283. 296. What days is extra duty not performed on? (2)
    • Ans: Sundays
    • Holidays
  284. 297. What type of punishment is a permanent loss of a specified amount or
    • temporary withholding of a certain amount of pay?
    • Ans: Forfeiture of Pay
  285. 298. How many days must an appeal be made by a person that considers their
    • punishment under article 15 to be unjust?
    • Ans: 5
  286. 299. What type of mast may be held by the CO to give awards or
    • commendations to those persons who have earned them?
    • Ans: Meritorious Mast
    • 300. How many consecutive days can the Commanding Officer with the rank of
    • LCDR and above reward confinement on B&W or diminished rations?
    • Ans: 3
  287. 301. How many consecutive days can the Commanding Officer with the rank of
    • LCDR and below reward correctional custody?
    • Ans: 7
  288. 302. How long can the Commanding Officer with the rank of LCDR and above
    • reward forfeiture of pay?
    • Ans: 1/2 of 1 month pay per month for 2 months
  289. 303. How many consecutive days can the Commanding Officer with the rank of
    • LCDR and above reward restriction?
    • Ans: 60
  290. 304. How many days can the Commanding Officer with the rank of LCDR and
    • below reward forfeiture of pay?
    • Ans: 7
  291. 305. How many consecutive days can the Commanding Officer with the rank of
    • LCDR and above reward extra duty?
    • Ans: 45
  292. 306. How many consecutive days can the Commanding Officer with the rank of
    • LCDR and below reward confinement on B&W or diminished rations?
    • Ans: 3
  293. 307. How many consecutive days can the Commanding Officer with the rank of
    • LCDR and below reward extra duty?
    • Ans: 14
  294. 308. How many consecutive days can the Commanding Officer with the rank of
    • LCDR and above reward correctional custody?
    • Ans: 30
  295. 309. How many consecutive days can the Commanding Officer with the rank of
    • LCDR and below reward restriction?
    • Ans: 14
  296. 310. What paygrade should only be imposed of confinement on Bread/Water or
    • diminished rations aboard ship?
    • Ans: E-3 and below
  297. 311. What article of the Navy Regulations grants the right for any person
    • to communicate with the CO?
    • Ans: 1151
  298. 312. What type of mast may crew members request to speak with the CO?
    Ans: Request Mast
  299. 313. What article of the UCMJ pertains to various types of courts-martial?
    Ans: 16
  300. 314. How many types of courts-martial are there?
    Ans: 3
  301. 315. List the three types of courts-martial. (minor to major)
    • Ans: Summary
    • Special
    • General
  302. 316. What type of courts-martial consists of a military judge and not less
    • than 5 members; or only a military judge?
    • Ans: General
  303. 317. Who decides the type of court-martial to be awarded based on the
    • nature, time, and place of the offense?
    • Ans: CO
  304. 318. What type of courts-martial can consist of not less than 3 members;
    • or a military judge and not less than 3 members; or only a military
    • judge?
    • Ans: Special
  305. 319. How many months can a Special Courts-Martial award confinement?
    Ans: 6 month
  306. 320. What type of courts-martial consists of one commissioned officer?
    Ans: Summary
  307. 321. How long can Summary Courts-Martial award confinement?
    Ans: 1 month
  308. 322. What type of courts-martial can award death when specifically
    • authorized for the offense?
    • Ans: General
  309. 323. What type of courts-martial may award the same punishment as a
    • summary court or more?
    • Ans: Special
  310. 324. How many months can a Special Courts-Martial award hard labor without
    • confinement?
    • Ans: 3
  311. 325. What type of courts-martial can award any sentence that may be given
    • at mast?
    • Ans: Summary
  312. 326. How many days can a Summary Courts-Martial award hard labor without
    • confinement?
    • Ans: 45
  313. 327. What type of courts-martial can award any punishment not forbidden by
    • the UCMJ?
    • Ans: General
  314. 328. What type of courts-martial can award a bad-conduct discharge?
    Ans: Special
  315. 329. What term is defined as a disturbance caused by a group of people
    • that engage against anyone who may oppose them?
    • Ans: Riot
  316. 330. A riot is when a disturbance is caused by what minimum number of
    • people?
    • Ans: 3 or more
  317. 331. What term is defined as an unlawful disturbance by violent or
    • turbulent means that disturbs the peace of the community?
    • Ans: breach of the peace
  318. 332. What is a person guilty of if they temporarily intent to deprive or
    • defraud another person of the use and benefit of property other than
    • the owner?
    • Ans: Wrongful Appropriation
  319. 333. What is a person guilty of if they permanently intent to deprive or
    • defraud another person of the use and benefit of property other than
    • the owner?
    • Ans: Larceny
  320. 334. Although you may delegate authority, that does not relieve you of
    • being responsible. (True/False)
    • Ans: True
  321. 335. If given two consecutive orders by two different superiors, what
    • order shall you obey?
    • Ans: Second or Last Order
  322. 336. Naval personnel who fail to comply with regulations may be awarded
    • punishment based on the _________________________.
    • Ans: Uniform Code of Military Justice
  323. 337. What chapter in the Navy Regs deals with you responsibilities and
    • authority while carrying out orders?
    • Ans: 10
  324. 338. What chapter in the Navy Regs deals with you rights and
    • responsibilities?
    • Ans: 11
  325. 339. What was the purpose for developing and signing into law the Uniform
    • Code of Military Justice?
    • Ans: To standardize legal procedures and discipline throughout all
    • branches of service
  326. 340. List the two characteristics that sometimes make the difference
    • between saving or losing a unit.
    • Ans: Conduct
    • Discipline

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview