BMR-Ch 4 Communications

Card Set Information

Author:
DOCV
ID:
65653
Filename:
BMR-Ch 4 Communications
Updated:
2011-02-11 03:11:30
Tags:
NAVY advancement
Folders:

Description:
Basic Military Requirements Communications CHAPTER 4
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user DOCV on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. 1. What is considered a vital importance to a shipboard organization?
    Ans: Communication
  2. 2. What could cause the whole ship to break down and fail in its mission?
    Ans: No communication among the different parts of the ship
  3. 3. Name the two categories that communications are grouped into?
    • Ans: Interior
    • Exterior
  4. 4. Which category of communications involves exchange of information between individuals aboard a ship?
    Ans: Interior
  5. 5. What is one of the most important communications systems used aboard ships?
    Ans: Sound-Powered Telephone
  6. 6. Name the two types of Sound-Powered Telephones used aboard ships?
    • Ans: Handset
    • Headset
  7. 7. What are the three procedures that you must become familiar with when using the Sound-Powered Telephone?
    • Ans: Proper Usage
    • Proper Care
    • Proper usage of the Phonetic Alphabet
  8. 8. What does the Navy requires to be spoken instead of the letters themselves to avoid confusion, when using the
    • Sound-Powered Telephone?
    • Ans: Phonetic Equivalents of Letters
  9. 9. What is sometimes referred to as the voice of command?
    Ans: Communication
  10. 10. What was adopted by the armed forces of the various NATO nations as a means of overcoming many
    • language difficulties?
    • Ans: Phonetic Alphabet
  11. 11. What is each word of the Phonetic Alphabet accented on?
    Ans: Capitalized Syllable
  12. 12. What does the Sound-Powered Telephone operates on?
    Ans: Voice Power
  13. 13. Sound-Powered Telephones do not require any batteries or external electrical power source. (True or False)
    Ans: True
  14. 14. What cause the diaphragm to vibrate?
    • Ans: The sound waves of your voice
    • DT1 (SW/AW) ALLEN
    • 15. Which category of communications involves conveying information between two or more commands?
    • Ans: Exterior
  15. 16. Where is the diaphragm located on the Sound-Powered Telephone?
    Ans: Mouthpiece
  16. 17. What does movement of the armature in the magnetic field causes?
    Ans: Current
  17. 18. Where is the current transmitted to after being induced into the coil?
    Ans: Receiver
  18. 19. Where is the receiver located on the Sound-Powered Telephone?
    Ans: Earpiece
  19. 20. What two parts of the sound-powered telephone functions in the same manner?
    • Ans: Mouthpiece
    • Earpiece
  20. 21. You can talk into the earpiece and hear through the mouthpiece. (True or False)
    Ans: True
  21. 22. What are the two important reasons to remember about the interchangeable function of the earpiece and
    • mouthpiece of the Sound-Powered Telephone?
    • Ans: In the event of a breakdown of one of the two pieces
    • Undesired noises can be fed into the system
  22. 23. What is the mouthpiece of the Sound-Powered Telephone suspended from?
    Ans: Yoke
  23. 24. What is the yoke attached to?
    Ans: Breastplate
  24. 25. What is the earpiece and mouthpiece of the Sound-Powered Telephone connected by?
    Ans: Wires from the Junction Box
  25. 26. Where is the junction box located?
    Ans: Breastplate
  26. 27. Which hand should you hold the entire unit with when you pick up the set to put it on?
    Ans: Left Hand
  27. 28. How many inches from your mouth should the transmitter be positioned when speaking into it?
    Ans: ½ - 1
  28. 29. Which category of communications involves divisions aboard a ship?
    Ans: Interior
  29. 30. How should the lead cord be placed on the floor?
    Ans: Flat
  30. 31. What should be done after plugging in the Sound-Powered Telephone?
    Ans: Test them with someone on the circuit
  31. 32. You should never secure the phones until you have permission to do so. (True or False)
    Ans: True
  32. 33. How should the lead cord be secured be before stowing?
    Ans: Coiling
  33. 34. What two parts of the Sound-Powered Telephone can be used interchangeably?
    • Ans: Mouthpiece
    • Earpiece
  34. 35. What direction should the lead cord be coiled in?
    Ans: Clockwise
  35. 36. Where do you start coiling the lead cord of the Sound-Powered Telephone?
    Ans: From the end of the phone
  36. 37. How many inches across should the loop of the lead cord be when coiling?
    Ans: 8 - 10
  37. 38. What good conductors of noise?
    Ans: Decks
  38. 39. What type of communication system is held in one hand with the receiver over one ear and the transmitter in
    • front of the mouth?
    • Ans: The Handset Telephone
  39. 40. What are the two functions that are established or allowed by depressing the button on the Handset Telephone?
    • Ans: Talking
    • Listening
  40. 41. Where the button located on the Handset Telephone?
    Ans: The bar connecting the transmitter and receiver
  41. 42. Which category of communications involves conveying information between two or more stations?
    Ans: Exterior
  42. 43. What is the Handset Telephone held on when not in use?
    Ans: Bracket with spring attachment
  43. 44. What are the three categories that the Sound-Powered Telephone Circuit System falls into aboard ships?
    • Ans: Primary
    • Auxiliary
    • Supplementary
  44. 45. What Sound-Powered Telephone Circuit System controls armament?
    Ans: Primary
  45. 46. What Sound-Powered Telephone Circuit System is not usually manned?
    Ans: Supplementary
  46. 47. What two Sound-Powered Telephone Circuit Systems are preceded by the letter X?
    • Ans: Supplementary
    • Auxiliary
  47. 48. What circuit designator is designated for surface search radar?
    Ans: 21JS
  48. 49. What circuit designator is designated as the captain’s battle circuit?
    Ans: JA
  49. 50. What Sound-Powered Telephone Circuit System contains a buzzer system?
    Ans: Supplementary
  50. 51. What Sound-Powered Telephone Circuit System controls maneuvering?
    Ans: Primary
  51. 52. What Sound-Powered Telephone Circuit System consists of several short, direct circuits?
    Ans: Supplementary
  52. 53. What Sound-Powered Telephone Circuit System controls surveillance functions during battle?
    Ans: Primary
  53. 54. What circuit designator is designated for air search radar?
    Ans: 22JS
  54. 55. What Sound-Powered Telephone Circuit System is designated JA - JZ?
    Ans: Primary
  55. 56. What Sound-Powered Telephone Circuit System duplicates the primary circuits?
    Ans: Auxiliary
  56. 57. What Sound-Powered Telephone Circuit System controls circuits from the bridge to the quarterdeck?
    Ans: Supplementary
  57. 58. What circuit designator is designated for weapons control?
    Ans: JC
  58. 59. What Sound-Powered Telephone Circuit System controls engineering?
    Ans: Primary
  59. 60. What Sound-Powered Telephone Circuit System control is designated XJA - XJZ?
    Ans: Auxiliary
  60. 61. What Sound-Powered Telephone Circuit System controls damage control?
    Ans: Primary
  61. 62. What circuit designator is designated for sonar information?
    Ans: 61JS
  62. 63. What Sound-Powered Telephone Circuit System control is designated X1J – X61J?
    Ans: Supplementary
  63. 64. What circuit designator is designated for maneuvering and docking?
    Ans: 1JV
  64. 65. Which category of communications involves conveying information between two or more ships?
    Ans: Exterior
  65. 66. What circuit designator is designated for damage control?
    Ans: 2JZ
  66. 67. What Sound-Powered Telephone Circuit System does not have provisions?
    Ans: Supplementary
  67. 68. What circuit designator is designated for replenishment at sea?
    Ans: X8J
  68. 69. What Sound-Powered Telephone Circuit System is easily identified?
    Ans: Supplementary
  69. 70. What circuit designator is designated for lookouts?
    Ans: JL
  70. 71. What Sound-Powered Telephone Circuit System has no letter after the letter J?
    Ans: Supplementary
  71. 72. What are the two characters that circuit designations are characterized by?
    • Ans: Letters
    • Number Codes
  72. 73. Which category of communications involves departments aboard a ship?
    Ans: Interior
  73. 74. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter Z?
    Ans: ZULU
  74. 75. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter Y?
    Ans: YANKEE
  75. 76. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter X?
    Ans: XRAY
  76. 77. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter W?
    Ans: WHISKEY
  77. 78. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter V?
    Ans: VICTOR
  78. 79. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter U?
    Ans: UNIFORM
  79. 80. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter T?
    Ans: TANGO
  80. 81. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter S?
    Ans: SIRERRA
  81. 82. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter R?
    Ans: ROMEO
  82. 83. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter Q?
    • Ans: QUEBEC
    • 84. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter P?
    • Ans: PAPA
  83. 85. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter O?
    Ans: OSCAR
  84. 86. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter N?
    Ans: NOVEMBER
  85. 87. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter M?
    Ans: MIKE
  86. 88. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter L?
    Ans: LIMA
  87. 89. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter K?
    Ans: KILO
  88. 90. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter J?
    Ans: JULIETT
  89. 91. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter I?
    Ans: INDIA
  90. 92. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter H?
    Ans: HOTEL
  91. 93. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter G?
    Ans: GOLF
  92. 94. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter F?
    Ans: FOXTROT
  93. 95. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter E?
    Ans: ECHO
  94. 96. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter D?
    Ans: DELTA
  95. 97. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter C?
    Ans: CHARLIE
  96. 98. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter B?
    Ans: BRAVO
  97. 99. What is the equivalent for the phonetic alphabet letter A?
    Ans: ALFA
  98. 100. What must you learn to be a good Sound-Powered Telephone Talker?
    Ans: Proper Telephone Procedures
  99. 101. What is essential to the operation of a ship at sea because it must have a reliable ICS?
    Ans: Sound-Powered Telephone Talker
  100. 102. How must you speak into the Sound-Powered Telephone to get your message through?
    Ans: Loudly and Clearly
  101. 103. How must you repeat all messages passed over the Sound-Powered Telephone?
    Ans: Word For Word
  102. 104. What may happen if you try to paraphrase a message?
    Ans: Its meaning may be changed
  103. 105. What part of your mouth should you talk from?
    Ans: Front
  104. 106. What part of your mouth should you not talk from?
    Ans: Corner
  105. 107. What are the three rules of circuit discipline used for the Sound-Powered Telephone?
    • Ans: Transmit only official messages
    • Keep the button in the OFF position
    • Use only standard words and phrases
  106. 108. What types of terms should be used over the Sound-Powered Telephone?
    Ans: Nautical Terms
  107. 109. What are the three characteristics that circuit discipline prohibits you from showing?
    • Ans: Impatience
    • Anger
    • Excitement
  108. 110. What does circuit discipline means?
    Ans: Self-Discipline
  109. 111. What are three parts that most messages are divided into?
    • Ans: Name of the station called
    • Name of the station calling
    • The message
  110. 112. What are the two responses that must be given when a message is received?
    • Ans: Acknowledgement
    • Repeated
  111. 113. What are the two responses that are required to acknowledge a message?
    • Ans: Identifying Your Station
    • Saying “Aye”
  112. 114. What are the two terms that are used to answer a question?
    • Ans: Affirmative
    • Negative
  113. 115. How must you repeat a message when it’s received over the Sound-Powered Telephone?
    Ans: Word For Word
  114. 116. What is communication on the Sound-Powered Telephone System phrased in?
    Ans: Declarative (Statement)
  115. 117. What is communication on the Sound-Powered Telephone System not phrased in?
    Ans: Interrogative (Question)
  116. 118. What link is very important in the interior communication chain?
    Ans: Phone Talker
  117. 119. What are the three types of languages that should not be used over the Sound-Powered Telephone?
    • Ans: Slang
    • Profanity
    • Locally Devised Codes
  118. 120. What should not be used over the Sound-Powered Telephone because it can be easily misunderstood?
    Ans: Abbreviations
  119. 121. What should you respond to a request with over the Sound-Powered Telephone?
    Ans: Direct Order
  120. 122. What should you immediately order if you belay an order?
    Ans: Action Needed
  121. 123. What should you tell the sender if you do not understand the message?
    Ans: “Say Again”
  122. 124. What are the two requests that you can ask the sender if you only need part of a message repeated back?
    • Ans: “Say Again all after”
    • “Say Again all before”
  123. 125. Who must you obtain permission from to leave the circuit for any reason?
    Ans: Controlling Station
  124. 126. What station is called first when sending the message?
    Ans: The Station You Want
  125. 127. What are the three steps on receiving a message?
    • Ans: First repeat back the message
    • Identify yourself
    • Acknowledge the message
  126. 128. What type of equipment is an important and essential instrument in every Navy office?
    Ans: Telephone
  127. 129. What does the success of a telephone conversation depends almost entirely upon?
    Ans: Your ability to express yourself in words
  128. 130. Name the three types of telephones used aboard ships?
    • Ans: Desk-Mounted
    • Bulkhead-Mounted Wateright
    • Bulkhead-Mounted Nonwateright
  129. 131. What type of telephone is a splashproof unit that may be installed on weather decks and other areas exposed
    • to moisture?
    • Ans: Bulkhead-Mounted Wateright
  130. 132. What type of telephone is used in staterooms, cabins, offices, and similar areas?
    Ans: Desk-Mounted
  131. 133. What type of telephone can be used in any station except those on weather decks?
    Ans: Bulkhead-Mounted Nonwateright
  132. 134. What does good telephone technique starts with?
    Ans: Answering the telephone promptly as possible
  133. 135. Name the four pieces of information that should be recorded on all telephone messages?
    • Ans: Name of the Caller
    • The Message
    • Time and Date
    • Your Name
  134. 136. What system is an integrated communication system that solves some of the shortcomings of older systems
    • installed on older ships?
    • Ans: Integrated Voice Communications System
  135. 137. Name the two types of terminal devices that are used with the IVCS?
    • Ans: Network Terminal
    • Dial Terminal
  136. 138. Which terminal device provides service comparable to that provided by sound-powered telephone systems?
    Ans: Network Terminal
  137. 139. What is the heart of the Integrated Voice Communications System?
    Ans: Interior Communications Switching Center
  138. 140. What is defined as the protective measures taken to deny unauthorized persons information derived from
    • telecommunications of the U.S. government that are related to national security and to ensure the
    • authenticity of each telecommunications?
    • Ans: Communications Security
  139. 141. What type of material should not be discussed in telephone conversations?
    Ans: Classified Material
  140. 142. What type of equipment is similar to the automatic switchboards of a dial telephone system?
    Ans: Interior Communications Switching Center
  141. 143. What should you inform the caller, when answering a telephone on a nonsecure communications circuit?
    Ans: That the telephone is nonsecure
  142. 144. What system combines the features of sound-powered telephones, dial telephones, and intercommunication
    • units into one system?
    • Ans: Integrated Voice Communications System
  143. 145. Which terminal device provide services that can be most easily compared to that provided by a dial
    • telephone?
    • Ans: Dial Terminal
  144. 146. What is the general purpose of shipboard announcing and intercom systems?
    Ans: Transmit orders and information between stations within the ship
  145. 147. What type of equipment performs the switching actions necessary to connect the calling party to the calling
    • party?
    • Ans: Interior Communications Switching Center
  146. 148. How are orders and information transmitted between stations within the ship?
    Ans: Amplified Voice Communication
  147. 149. Name the two types of communication systems that are used to transmit amplified voice communication
    • between stations within the ship?
    • Ans: Central Amplifier System
    • Intercommunication System
  148. 150. Which communication system is used to broadcast orders or information simultaneously to a number of
    • stations?
    • Ans: Central Amplifier System
  149. 151. What circuit is used as the general announcing system?
    Ans: 1 MC
  150. 152. What alarm system is tied into the 1 MC?
    Ans: Ship’s Alarm System
  151. 153. Name the three stations where transmitters are located?
    • Ans: Bridge
    • Quarterdeck
    • DC Central
  152. 154. Who is in charge of the 1 MC?
    Ans: OOD
  153. 155. Name the three authorities that may authorize calls passed over the 1 MC?
    • Ans: OOD
    • CO
    • XO
  154. 156. What circuit is the basic MC circuit?
    Ans: 1 MC
  155. 157. Who is responsible for passing the word over the 1 MC?
    Ans: BMOW
  156. 158. What is used to show whether a station is busy?
    Ans: Signal Light
  157. 159. What color is the signal light of the transmitter?
    Ans: Red
  158. 160. Which communication system is used for two-way transmission of orders or information?
    Ans: Intercommunication System
  159. 161. What circuit can words be passed to every space in the ship?
    Ans: 1 MC
  160. 162. What announcing system is assigned to the 1 MC?
    Ans: General System
  161. 163. What are the two announcing systems assigned to the 2 MC?
    • Ans: Engineer
    • Propulsion Plant
  162. 164. What are the two announcing systems assigned to the 3 MC?
    • Ans: Hangar Deck
    • Aviators
  163. 165. What announcing system is assigned to the 4 MC?
    Ans: Damage Control
  164. 166. What announcing system is assigned to the 5 MC?
    Ans: Flight Deck
  165. 167. What announcing system is assigned to the 6 MC?
    Ans: Intership
  166. 168. What announcing system is assigned to the 18 MC?
    Ans: Bridge
  167. 169. What announcing system is assigned to the 19 MC?
    Ans: Aviation Control or Ready Room
  168. 170. What announcing system is assigned to the 20 MC?
    Ans: CIC
  169. 171. What announcing system is assigned to the 21 MC?
    Ans: Captain’s Command
  170. 172. What are the two announcing systems assigned to the 22 MC?
    • Ans: Radio Central
    • Electronic Central
  171. 173. What announcing system is assigned to the 24 MC?
    Ans: Flag Command or Office
  172. 174. What announcing system is assigned to the 26 MC?
    Ans: Machinery Control
  173. 175. What announcing system is assigned to the 32 MC?
    Ans: Weapon Control
  174. 176. What announcing system is assigned to the 47 MC?
    Ans: Torpedo Control
  175. 177. What announcing system is assigned to the 58 MC?
    Ans: Hangar Deck Damage Control
  176. 178. What announcing system is assigned to the 59 MC?
    Ans: SAMID Alert
  177. 179. What MC circuit is known as the bullhorn?
    Ans: MC 6
  178. 180. What MC circuit is known as the squak boxes?
    Ans: MC 21
  179. 181. What are the two step performed to talk to one or more stations announcing system?
    • Ans: Position the Proper Switches
    • Operate the Press-To-Talk Switch
  180. 182. How does the does the signal light indicates that the transmitter is ready to receive?
    Ans: Steady Light
  181. 183. Name the four MC circuits that all one-way systems?
    • Ans: 1 MC
    • 2 MC
    • 3 MC
    • 6 MC
  182. 184. What MC circuit is the announcing system from one point to another?
    Ans: MC 6
  183. 185. What system is an improved means of damage control using modern hand-held radios specifically designed
    • for shipboard needs?
    • Ans: DC WIFCOM
  184. 186. What repair area is assigned to channel 1?
    Ans: 5
  185. 187. What repair area is assigned to channel 2?
    Ans: 2
  186. 188. What repair area is assigned to channel 3?
    Ans: 3
  187. 189. What is channel 4 assigned to?
    Ans: Ship-To-Ship Communication
  188. 190. Name the two individuals of the fire time that are issued WIFCOM hand-held transceivers?
    • Ans: Investigator
    • Scene Leaders
  189. 191. What items are used to dress ship?
    Ans: Flags
  190. 192. What does each flag has?
    Ans: The phonetic name of the letter it represents
  191. 193. What are numeral flags only used for?
    Ans: Call Signals
  192. 194. What MC circuit can be used to communicate between two ships?
    Ans: MC 6
  193. 195. What are the five elements that flags and pennants have identified for centuries?
    • Ans: Nations
    • Governments
    • Ranks
    • Ownership
    • Conveyed Messages
  194. 196. What are the two items used in tactical maneuvers?
    Ans: Special Flags and Pennants
  195. 197. What must always be treated with the greatest respect?
    Ans: Our National Ensign
  196. 198. What items are used as decorations?
    Ans: Flags
  197. 199. What should the National Ensign never touch?
    Ans: The Ground
  198. 200. How does the does the signal light indicates that the transmitter is busy?
    Ans: Light Flashes
  199. 201. What are the three requirements of the National Ensign?
    • Ans: Should Be Folded
    • Should Be Folded
    • Displayed Properly
  200. 202. What MC circuit can be used for passing orders to boats and tugs alongside or to line-handling parties?
    Ans: MC 6
  201. 203. What are the two items used to indicate and identify units?
    Ans: Special Flags and Pennants
  202. 204. What does our flag represents?
    Ans: Freedom of the world today and forever
  203. 205. What is the National Ensign displayed from?
    Ans: Flagstaff
  204. 206. What is the Union Jack displayed from?
    Ans: Jackstaff
  205. 207. What types of ships display the Union Jack and National Ensign?
    Ans: Commissioned Ships
  206. 208. What part of the ship is the National Ensign displayed?
    Ans: Stern
  207. 209. When is the National Ensign displayed at the stern of the ship?
    Ans: In Port
  208. 210. What hours are the Union Jack and National Ensign displayed in port?
    Ans: 0800 to Sunset
  209. 211. What part of the ship is the Union Jack displayed?
    Ans: Bow
  210. 212. When is the Union Jack displayed at the bow of the ship?
    Ans: In Port
  211. 213. Where is the National Ensign normally flown from while underway?
    Ans: Gaff
  212. 214. Where is the gaff usually positioned on ships having more than one mast?
    Ans: Aftermast
  213. 215. What is required by a U.S. naval ship to briefly display when it enters a foreign port during darkness?
    Ans: Its colors on the gaff
  214. 216. Why does a U.S. naval ship briefly display its colors on the gaff when it entering a foreign port during
    • darkness?
    • Ans: To make known its nationality
  215. 217. What is the Union Jack and National Ensign referred to?
    Ans: Colors
  216. 218. What is the ceremonial hoisting of the national flag known as?
    Ans: Morning Colors
  217. 219. What is the ceremonial lowering of the national flag known as?
    Ans: Evening Colors
  218. 220. What pennant is flown 5 minutes before morning and evening colors?
    Ans: Preparative (Prep)
  219. 221. When does the ceremony for colors begin?
    Ans: When the prep is hauled to the dip
  220. 222. What does to the dip mean?
    Ans: Halfway Point
  221. 223. How is the Ensign hoisted to the top of the flagstaff?
    Ans: Smartly
  222. 224. How is the Ensign lowered from the flagstaff?
    Ans: Ceremoniously
  223. 225. What type of Ensign is never hoisted to the top of the flagstaff?
    Ans: Folded or Furled Ensign
  224. 226. When does the hoisting and lowering of the Ensign begin when a band or recorded music is available?
    Ans: At the start of the music
  225. 227. What are the two signals used for rendering and terminating the hand salute for ships having no band, music,
    • or bugler?
    • Ans: Attention
    • Carry On
  226. 228. When is the command “Carry On” sounded at the color ceremony?
    Ans: At the completion of the music
  227. 229. What is played at morning colors if a band or music is not available?
    Ans: “To the Color” played on a bugle
  228. 230. What emergency warning flag means diver down?
    Ans: Code Alfa
  229. 231. What emergency warning flag means taking in?
    Ans: Bravo
  230. 232. What emergency warning flag means personnel aloft?
    Ans: Kilo
  231. 233. What emergency warning flag means this ship is a medical guard duty?
    Ans: Mike 1
  232. 234. What emergency warning flag means this ship is dental guard duty?
    Ans: Mike 2
  233. 235. What emergency warning flag means man overboard?
    Ans: Oscar
  234. 236. What emergency warning flag means breakdown?
    Ans: Flag Five
  235. 237. What administrative flag means this ship has a harbor pilot on board?
    Ans: Hotel
  236. 238. What administrative flag means preparing to come alongside in-port?
    Ans: India
  237. 239. What administrative flag means I have a semaphore message to transmit?
    Ans: Juliett
  238. 240. What administrative flag means general recall?
    Ans: Papa
  239. 241. What administrative flag means boat recall?
    Ans: Quebec
  240. 242. What administrative flag means ready duty, in port?
    Ans: Romeo
  241. 243. What administrative flag means holding flag hoist drill?
    Ans: Sierra
  242. 244. What administrative pennant means absence of the civil official?
    Ans: Fourth Substitute
  243. 245. What administrative pennant means absence of the flag officer?
    Ans: First Substitute
  244. 246. What administrative pennant means absence of the chief of staff?
    Ans: Second Substitute
  245. 247. What administrative pennant means absence of the civil or military flag official?
    Ans: Fourth Substitute
  246. 248. What administrative pennant means absence of the CO?
    Ans: Third Substitute
  247. 249. What administrative pennant means absence of the unit commander?
    Ans: First Substitute
  248. 250. What emergency warning flag means keep well clear at slow speed?
    Ans: Coda Alfa
  249. 251. What emergency warning flag means discharging?
    Ans: Bravo
  250. 252. What emergency warning flag means this ship is having engine or steering problems?
    Ans: Flag Five
  251. 253. What administrative flag means at anchor?
    Ans: India
  252. 254. What administrative flag means preparing to replenish, at sea?
    Ans: Romeo
  253. 255. What emergency warning flag means carrying dangerous materials?
    Ans: Bravo
  254. 256. When is the national anthem of each country played, if foreign warships are present?
    Ans: After Morning Colors
  255. 257. When is the national anthem of each country played, if your ship is visiting a foreign port?
    Ans: Immediately Following Morning Colors
  256. 258. What is the internationally recognized symbol of morning?
    Ans: The Ensign Flown at Half-Mast or Half-Staff
  257. 259. When is the flag lowered to haft-mast?
    Ans: On receiving information of death
  258. 260. What holiday does the United States honored its war dead by flying the flag at haft-mast?
    Ans: Memorial Day
  259. 261. How long is the flag flown at haft-mast on Memorial Day?
    Ans: 0800 to until the last gun of a 21-minute gun salute at noon
  260. 262. How is the Nation Ensign hoisted to haft-mast?
    Ans: Hoisted to the peak and then lowered the haft-mast position
  261. 263. What is the rectangular blue part of the United States Flag containing star?
    Ans: Union Jack
  262. 264. How is the Nation Ensign lowered from haft-mast?
    Ans: Hoisted to the peak and then lowered ceremoniously
  263. 265. When are the distinctive marks haft-masted?
    Ans: When the CO or Unit Commander dies
  264. 266. What does each stars of the Union Jack represent?
    Ans: States
  265. 267. What flag indicates a General Court Martial or a Court of Inquiry is in session?
    Ans: Union Jack
  266. 268. Where is the Union Jack hoisted to indicate that a General Court-Martial is in session?
    Ans: Yardarm
  267. 269. The Union Jack is haft-masted if the National Ensign is haft-masted. (True or False)
    Ans: True
  268. 270. What size must the Union Jack be when flown at the jack staff?
    Ans: The same size as the union of the ensign
  269. 271. How can you check to make sure that the Union Jack is not flown upside down?
    Ans: See if the single point of the stars is pointing towards the sky
  270. 272. What flag was established to fulfill a need for an official flag to represent the Navy?
    Ans: U.S. Navy Flag
  271. 273. When was the U.S. Navy Flag established?
    Ans: 24 April 1959
  272. 274. Who established the U.S. Navy Flag?
    Ans: President
  273. 275. What symbolizes the union of the states of the United States?
    Ans: Union Jack
  274. 276. The Union Jack is not dipped when the National Ensign is dipped. (True or False)
    Ans: True
  275. 277. What are the five occasions that the U.S. Navy Flag represent the Navy?
    • Ans: At Officials Ceremonies
    • In Parades
    • At Official Navy Occasions
    • When the Navy participates at public gathering
    • Other occasions authorized by the Secretary of the Navy
  276. 278. What pennant is flown by every Navy commissioned ship?
    Ans: Commission Pennant
  277. 279. Name the three types of flags or pennants that replace the commission pennant of Navy commissioned ship?
    • Ans: Personal Flag
    • Command Pennant
    • Red Cross
  278. 280. Where is the Commission Pennant flown on a naval vessel?
    Ans: At the after truck
  279. 281. How is the Commission Pennant flown on the hoist of a naval vessel?
    Ans: At the highest and most conspicuous point
  280. 282. Where is the Commission Pennant flown on a boat when a commanding officer is visiting?
    Ans: At the bow
  281. 283. What is regarded as the personal symbol of the commanding officer of a ship?
    Ans: Commission Pennant
  282. 284. When is the Commission Pennant haft-masted along with the Union Jack and Ensign?
    Ans: Upon the death of the CO of the ship
  283. 285. What flag is the distinctive mark flown from the after truck of a commissioned hospital ship of the Navy?
    Ans: Red Cross Flag
  284. 286. Where is the Red Cross Flag displayed in boats engaged in sanitary services?
    Ans: In the bow
  285. 287. What are the two symbols that some countries use to indicate a mission of mercy or amnesty from attack?
    • Ans: Red Crescent
    • Red Lion
  286. 288. What are the three areas in reference of the Nation Ensign should no flag or pennant be flown?
    • Ans: Above
    • On the same level
    • To the right
  287. 289. Where is the church pennant positioned if the Ensign is haft-masted?
    Ans: Just above the ensign
  288. 290. What flag is regarded as an international guarantee of amnesty from attack?
    Ans: Red Cross Flag
  289. 291. What pennant is displayed during Jewish religious services afloat and ashore?
    Ans: Jewish Worship Pennant
  290. 292. Who was the Jewish Worship Pennant authorized by?
    Ans: Secretary of the Navy
  291. 293. What flag displayed an eagle clutching an anchor and encircled by 50 gold links of chain?
    Ans: The flag of the chief of naval operations
  292. 294. What pennant is displayed in the absence of various officers aboard ships not under way?
    Ans: Substitute Pennant
  293. 295. Who is responsible for hoisting and hauling down the Substitute Pennant?
    Ans: Quarterdeck Watch
  294. 296. What flag is also known as the Geneva Convention flag?
    Ans: Red Cross Flag
  295. 297. When are Substitute Pennants flown?
    Ans: Between sunrise and sunset
  296. 298. What flag is hoisted when the ship is taking aboard, transferring, or handling dangerous commodities?
    Ans: Bravo Flag
  297. 299. How long of an absent from the command will the flag be hauled down until the officer returns?
    Ans: A period exceeding 72 hours
  298. 300. What flag means visual communication duty?
    Ans: Yankee
  299. 301. Where is the National Ensign flown when a double display is required?
    Ans: Main-Truck
  300. 302. Where is the person flag or pennant flown when a double display is required?
    Ans: Fore-Truck
  301. 303. Where is the National Ensign flown on naval boats?
    Ans: Stern
  302. 304. What is displayed in the bow of the boat that is assigned for use by the Chief of Staff who is not a flag
    • officer?
    • Ans: An Arrow
  303. 305. What is displayed in the bow of the boat that is assigned for use by a Unit Commander?
    Ans: A miniature of the command pennant
  304. 306. What is displayed on each side of the bow of the boat that is assigned for use by a General Officer?
    Ans: The number of stars corresponding to the officer rank
  305. 307. What is displayed in the bow of the boat that is assigned for use by a Commanding Officer who is not a flag
    • officer?
    • Ans: An Arrow
  306. 308. What is displayed on each side of the bow of the boat that is assigned for use by a Flag Officer?
    Ans: The number of stars corresponding to the officer rank
  307. 309. How many flagstaff insignias are there?
    Ans: 5
  308. 310. Name the five flagstaff insignias?
    • Ans: Spread Eagle
    • Flat Truck
    • Halbert
    • Ball
    • Star
  309. 311. What flagstaff insignia is for Civil Official entitled to honors lesser in nature?
    Ans: Flat Truck
  310. 312. What flagstaff insignia is for Flag Officers whose salute is 19 guns or more?
    Ans: Spread Eagle
  311. 313. What flagstaff insignia is for Flag Officers whose salute is less than 19 guns?
    Ans: Halbert
  312. 314. What flagstaff insignia is for officers of the grade of Captain in the Navy?
    Ans: Ball
  313. 315. What flagstaff insignia is for officers of the grade of Commander?
    Ans: Star
  314. 316. What flagstaff insignia is for Civil Official whose salute is 11 guns or more?
    Ans: Halbert
  315. 317. What flagstaff insignia is for Civilian Official whose salute is 19 guns or more?
    Ans: Spread Eagle
  316. 318. What flagstaff insignia is for officers below the grade of Commander?
    Ans: Flat Truck
  317. 319. What person is usually responsible for making sure that special flags and pennants are displayed, in large
    • ships?
    • Ans: Duty Signalman
  318. 320. What is rendered to officers and officials boarding and departing the ship?
    Ans: Side Honors
  319. 321. What are the two procedures that Side Honors consist of?
    • Ans: Parading the proper number of side boys
    • Piping the side
  320. 322. Who is piping the side performed by?
    Ans: The Honors Boatswain’s Mate
  321. 323. What are the six occasions when Side Boys are not paraded?
    • Ans: Between Sunset and 0800
    • Sunday
    • During Meal Hours
    • General Drills
    • Periods of Overhaul
  322. 324. When are Side Boys only paraded?
    Ans: Scheduled Official Visits
  323. 325. What term means a formal visit of courtesy requiring special honors and ceremonies?
    Ans: Official
  324. 326. What term means an informal visit of courtesy requiring no special ceremonies?
    Ans: Call
  325. 327. When is the first gun fired if a gun salute is prescribed on arrival?
    Ans: As the visitor’s boat approaches the ship and is still clear of the side
  326. 328. Where are personnel facing when the rail is manned for honors for official visits?
    Ans: Outboard
  327. 329. When is the proper flag or pennant displayed in honor of the visitor broken if a gun salute is prescribed on
    • arrival?
    • Ans: First Gun
  328. 330. When is the proper flag or pennant displayed in honor of the visitor hauled down if a gun salute is prescribed
    • on arrival?
    • Ans: Last Gun
  329. 331. When is the command “attention” sounded?
    Ans: As the visitor’s boat approaches the ship
  330. 332. When is the proper flag or pennant displayed in honor of the visitor hauled down for other ships firing a
    • concurrent salute?
    • Ans: Last Gun
  331. 333. What is rendered if it is impractical to render a gun salute before honor of the visitor arrival on board?
    Ans: The Salute
  332. 334. When is the proper flag or pennant displayed in honor of the visitor broken if a gun salute is not prescribed
    • on arrival?
    • Ans: At the start of the pipe
  333. 335. When does the Side Boys drop the salute?
    Ans: On the last note of the pipe
  334. 336. What sounded in the absence of a band?
    Ans: “To the Colors”
  335. 337. What uniforms are worn by the Side Boys?
    Ans: Uniform of the Day
  336. 338. Where are Side Boys stationed?
    Ans: On either side of the quarterdeck
  337. 339. How many personnel can be assigned as Side Boys?
    Ans: 2 - 8
  338. 340. What is the number of Side Boys determined by?
    Ans: The rank of the honor official
  339. 341. When does the Side Boys render the salute?
    Ans: On the first note of the pipe
  340. 342. What are enlisted women assigned as Side Boys called?
    Ans: Side Boys

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview