BMR-Ch 21 Leadership and Supervision

Card Set Information

Author:
DOCV
ID:
65665
Filename:
BMR-Ch 21 Leadership and Supervision
Updated:
2011-02-11 04:52:04
Tags:
NAVY advancement
Folders:

Description:
Basic Military Requirements Leadership and Supervision CHAPTER 21
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user DOCV on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. 1. What is more important than ever in today’s Navy?
    Ans: Good Leadership
  2. 2. What two factors do your leadership skills have an impact on?
    • Ans: Your Navy Career
    • Your Personal Life
  3. 3. Name the two elements that you would assume more of as you advance to higher rates?
    • Ans: Authority
    • Responsibility
  4. 4. What does the Navy defines as the art of influencing people to progress towards the accomplishment of a
    • specific goal?
    • Ans: Leadership
  5. 5. What are the three factors that leadership is based on?
    • Ans: Personal Example
    • Good Management Practices
    • Moral Responsibility
  6. 6. What are the three elements that make an effective Navy leader?
    • Ans: Personal Example
    • Moral Principles
    • Administrative ability
  7. 7. What are the three things that every person in the Navy must give to personnel below them in the chain
    • command?
    • Ans: Military Ideas
    • Personal Attention
    • Supervision
  8. 8. What are the three ways that you can determine your leadership ability?
    • Ans: Examining your conduct
    • Reviewing your duties and responsibilities
    • Determining how well you’re performing
  9. 9. Name the three elements that Moral Principles include?
    • Ans: Honesty
    • Integrity
    • Loyalty
  10. 10. What occurs when one person influences other people to work toward a definite goal?
    Ans: Leadership
  11. 11. What are the two ways that you can show personal moral responsibility?
    • Ans: Honesty
    • Loyalty
    • DT1 (SW/AW) ALLEN
    • 12. Name the three elements that Moral Principles of human conduct provide to leadership?
    • Ans: Direction
    • Solidity
    • Consistency
  12. 13. What is the key to leadership?
    Ans: The emphasis you place on personal moral responsibility
  13. 14. What influences others in a positive manner?
    Ans: Moral Character
  14. 15. Name the three different leadership traits of an effective leader?
    • Ans: Know-How
    • Sincerity
    • Courage
  15. 16. What is not automatically given to a leader because of authority?
    Ans: Respect
  16. 17. What two factors must you earn from personnel working for you?
    • Ans: Respect
    • Confidence
  17. 18. How do you earn respect and confidence from personnel working for you?
    Ans: By setting a good example
  18. 19. What shouldn’t you do to your worker?
    Ans: Drive Them
  19. 20. What are the two traits that your shipmates see as your moral character?
    • Ans: Honesty
    • Loyalty
  20. 21. What is another term for good management practices?
    Ans: Administrative Ability
  21. 22. What are the three factors that good management practices include?
    • Ans: The ability to organize
    • The ability to manage
    • The ability to work with people
  22. 23. What should you learn to apply in dealing with your workers?
    Ans: Personal Touch
  23. 24. What is part of your job, when you’re the leader of a group?
    Ans: Give Orders
  24. 25. What are the two facts that make a good order clear?
    • Ans: What’s to be done
    • When to do it
  25. 26. What should you emphasize to your workers?
    Ans: Each person’s importance in getting a job done
  26. 27. What are the two pieces of information that can be added as circumstances require or permit that make a good
    • order clear?
    • Ans: How to do it
    • Why it must be done
  27. 28. What is important when giving orders?
    Ans: How you give an order
  28. 29. What are the three ways an order should be given?
    • Ans: Simple
    • Clear
    • Complete
  29. 30. What type of tone should you speak in when giving orders?
    Ans: A tone that shows you mean business
  30. 31. Where should praise be given?
    Ans: In Public
  31. 32. What is the purpose of a reprimand?
    Ans: To Teach
  32. 33. What should reprimand not do?
    Ans: Embarrass
  33. 34. Where should reprimand be given?
    Ans: In Private
  34. 35. Name the three programs that help keep the moral high?
    • Ans: Moral and Spiritual Guidance
    • Educational Opportunities
    • Personal Affairs Counseling
  35. 36. Name the three ways that you can help keep and build high moral?
    • Ans: Pride
    • Integrity
    • Keeping your personnel informed
  36. 37. What does outstanding outfits has?
    Ans: Esprit De Corps
  37. 38. How can you boost morals and promote esprit de corps and pride in your personnel?
    Ans: Keeping your personnel informed
  38. 39. What position is everyone in the Navy a part of?
    Ans: Followership
  39. 40. How many types of obedience do the Navy have?
    Ans: 2
  40. 41. Name the two types of obedience that the Navy have?
    • Ans: Immediate
    • Reasoned
  41. 42. What must you know in order to be a good leader?
    Ans: How to be a good follower
  42. 43. What are the three ways that you should carry out your orders?
    • Ans: Promptly
    • To the best of your ability
    • As cheerfully as possible
  43. 44. What type of obedience is the proper response to an order?
    Ans: Reasoned Obedience
  44. 45. What are the two ways that you must follow a command?
    • Ans: Immediately
    • Exactly as given
  45. 46. What are the three qualities that you should develop to be a good follower?
    • Ans: Loyalty
    • Initiative
    • Dependability
  46. 47. What type of obedience is an automatic response to a command?
    Ans: Immediate Obedience
  47. 48. What demonstrates your ability to be a leader?
    Ans: Showing Initiative
  48. 49. What program do supervisors make sure that job improvement suggestions are heard and made part of the way
    • the job is done?
    • Ans: Continuous Improvement Program
  49. 50. What types of followers increase the efficiency of the leader and the command?
    Ans: Dependable
  50. 51. What is the primary goal of the Continuous Improvement program?
    Ans: To increase productivity and produce better quality through leadership
  51. 52. What type of obedience let you obey an order while learning from your experience in carrying it out?
    Ans: Reasoned Obedience
  52. 53. What are the two most important parts of the Continuous Improvement program?
    • Ans: Process
    • How the job gets done

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview