hist 2 C

Card Set Information

Author:
alyspins
ID:
75238
Filename:
hist 2 C
Updated:
2011-03-28 22:05:14
Tags:
us history
Folders:

Description:
history exam 2 questions
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user alyspins on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. Why did we choose to bail out Germany after WWI? A. it was part of the treaty B. to form an alliance with them. C they must be bailed out in order for America to get money D. to plot an attack against Germany.
    ANSWER: C
  2. Which is NOT a reason the Jews did not fight their mistreatment? A. They thought God was testing them. B. they planned a counter-attack. C. They were in denial. D. no one would believe them.
    ANSWER: B
  3. Who gets the Enabling Act passed in 1933? A. Hitler. B. Stalin. C. Coolidge. D. Roosevelt.
    ANSWER:A
  4. What was the last group to “roll over” to the Nazi party? A. The Police. B. The Army. C. The Public. D. Everyone rolled over immediately.
    ANSWER: B
  5. Which of the following is not a theory as to why the stock market crashed? A.Overextension of credit. B. lack of consumption. C. all the business cycles hit bottom at the same time. D. Big Business Regulation.
    ANSWER: D
  6. What was the Mexican repatriation? A.Legal Mexican Citizens sent back to Mexico. B. America’s attempt to strike a deal with the Mexican government. C. An alliance. D. all of the above.
    ANSWER:A
  7. Which president had “fireside chats?” Hoover. B. Franklin Roosevelt. C. Theodore Roosevelt. D. Calvin Coolidge.
    ANSWER: B
  8. What were Roosevelt’s three main points of the New Deal?A. Reconstruction, Increased spending, new tariffs. B. Relief, Recovery, Reform. C. Banks, Bargains, and Belief, D. loans, inflation, equality.
    ANSWER: B
  9. What did the Tennessee Valley Authority do? A. Check for fresh water supply. B. make dams with hydro generators. C. control riots. D. pay farmers not to farm.
    ANSWER: B
  10. Which of the following is relief agency?
    PWA (Public Works Administration) WPA (Works Progress Administration)
    CCC (Civilian Conservation Corp)
    SEC (Security Exchange Commission)
    ANSWER: D
  11. Why did the Americans “hop” over some islands in the Pacific?
    There was not landing strips
    America already had armies on certain islands
    America signed an agreement not to go to some
    Fear of failure
    Answer: A
  12. What was decided to at the Casa Blanca Conference?
    To make an alliance with Russia
    To attack Japan from behind
    To go up the Italian boot
    To release all prisoners of war
    Answer: C
  13. How was America aware of what the Germans were doing?
    There were spies in the government
    The enigma machine was being accessed
    Secrets were traded with Russia
    Americans spoke German without the Germans being aware
    Answer: B
  14. Who were the three fascist leaders?
    Churchill, Hitler, Lennon
    Franco, Mussolini, Hitler
    Mussolini, Hitler, Franco
    Roosevelt, Churchill, Coolidge
    Answer: C

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview