Chapter 20 & 21

Card Set Information

Author:
brianatclark
ID:
75340
Filename:
Chapter 20 & 21
Updated:
2011-03-30 20:39:48
Tags:
History
Folders:

Description:
President Kennedy, LBJ, & the Civil Rights Movement
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user brianatclark on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. explain/define Plessy v. Ferguson
  2. explain/define Brown v. Board of Education
  3. explain/define Miranda v. Arizona
  4. explain/define Baker v. Carr
  5. explain/define Civil Rights Act of 1964 & 1968
  6. explain/define Voting Rights Act of 1965
  7. explain/define 24th Amendment
  8. Be able to define the following terms or use their definition to answer a question: Freedom Summer
  9. Be able to define the following terms or use their definition to answer a question: Freedom Riders
  10. Be able to define the following terms or use their definition to answer a question: Medicare & Medicaid
  11. Be able to define the following terms or use their definition to answer a question: New Frontier (parts of Kennedy's vision)
  12. Be able to define the following terms or use their definition to answer a question: Great Society
  13. Be able to define the following terms or use their definition to answer a question: Flexible Response
  14. Be able to define the following terms or use their definition to answer a question: The difference between de facto & de jure segregation
  15. Be able to define the following terms or use their definition to answer a question: Purpose of affirmative action
  16. Be able to define the following terms or use their definition to answer a question: Purpose of the hotline between U.S. & Soviets
  17. Be able to explain causes, effects, and/or importance of the following events: -1960 televised presidential debates- Why were they so important?
  18. Be able to explain causes, effects, and/or importance of the following events: Bay of Pigs invasion- Whose idea? Was it successful? How did it impact Kennedy?
  19. Be able to explain causes, effects, and/or importance of the following events: Purpose of building the Berlin Wall
  20. Be able to explain causes, effects, and/or importance of the following events: Sit-ins: Which group started them? For what purpose?
  21. Be able to explain causes, effects, and/or importance of the following events: Cuban Missile Crisis: Which countries were involved? How was it resolved?
  22. MLK- He organized the bus boycott, March on Washington: What was its purpose?
  23. Thurgood Marshall: Which case did he argue?
  24. President Eisenhower: How did he respond at the Little Rock Crisis?ggnsh
  25. Malcolm X: Which group did he lead & what were some of their beliefs?
  26. LBJ: He created the Job Corps & Head Start, Medicare & Medicaid
  27. Warren Court: They made LIBERAL decisions in the 1950s & 60s
  28. Kerner Commission: What did they study & report?
  29. Warren Commission: What did they study & report?
  30. SCLC & Black Panthers: Were they violent or non-violent?
  31. Study the following for short answer: March on Washington
  32. Study the following for short answer: April 4, 1968 & the assassination of MLK Jr.
  33. Study the following for short answer: Peace Corps under President Kennedy
  34. Study the following for short answer: Which laws did LBJ pass to fight discrimination?
  35. Study the following for short answer: The Kennedy Assassination importance, including the date
  36. Study the following for short answer: The crisis in Little Rock
  37. Study the following for short answer: Brown v. Board of Education
  38. Study the following for short answer: U.S. putting a man on the moon- who? when?
  39. Study the following for short answer: 1960 Televised debate

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview