RBTI - Question for- pH.txt

Card Set Information

Author:
joylady
ID:
96408
Filename:
RBTI - Question for- pH.txt
Updated:
2011-08-08 10:59:44
Tags:
oxygen pressure hydrogen alteration redox potential enzyme structure reactions assimilation likup digestion calcium
Folders:

Description:
pH
Show Answers:

Home > Flashcards > Print Preview

The flashcards below were created by user joylady on FreezingBlue Flashcards. What would you like to do?


  1. 1. QUESTION: ... Why was the hydrogen atom chosen, as the working element
    ANSWER: ... Because it contains only one negative and one positive charge. ...
  2. QUESTION: ... The positive hydrogen atom is composed of a combination of a negative anion core with the cation in orbit around the core, in a clockwise direction (as the atom moves away from you). This rotational and charge relationship would make this particular atom of _________ hydrogen and _____.
    ANSWER: ... positive hydrogen, and acid. ...
  3. QUESTION: ... The negative hydrogen atom is the second type of charged relationship to consider. In this situation, there exists a cation core with an anion electron on the outside, moving in a counterclockwise direction (as the atom moves toward you). This type, the _____________ hydrogen atom would be equated with a ______. ...
    ANSWER: ... negative hydrogen be equated with a base....
  4. QUESTION: ... An element that has the capacity to function either as an anion or a cation in electrochemical reactions is referred to as ­­____________ in the ionization terms. ...
    ANSWER: ... an "isotope"
  5. QUESTION: ... ­­­___ ______ ____ represents the extreme acid or cationic end of the scale, with the pH of 00 ...
    ANSWER: ... Pure sulfuric acid
  6. QUESTION: ... ­­____ ______ represents the extreme of the other end, which is anionic or basic, with a pH of 14.
    ANSWER: ... Pure calcium
  7. QUESTION: ... The pH scale is a measure of what?
    ANSWER: ... Resistance (friction) between anion and cation
  8. QUESTION: ... The best pH level for all biologic life seems to be _____. ...
    ANSWER: ... 6.40.
  9. QUESTION: ... PH is not only a measure of resistance, but it is also a measure of ____________. ...
    ANSWER: ... magnetism
  10. QUESTION: ... What does it mean when the pH moves above the 6.40 zone?
    ANSWER: ... this means that the magnetism is not correct for picking up the molecular mineral structure, linking into the liver, and constructing enzymes with it.
  11. QUESTION: ... below 6.40, the same type of problem exists. True or false - explain your answer.
    ANSWER: ... True Above 6.40, in the anionic direction, there is too much resistance, so there is not enough electrical flow and magnetism decreases. In the cationic direction, below 6.40, there is not enough resistance, so there is too much electrical flow resulting in too much electrical flow resulting in too much magnetism.
  12. QUESTION: ... The Best line of least resistance is a resistance of 6.4 pH. Why?
    ANSWER: ... If the best line of "least resistance" is missed, by the pH being away from 6.4, the mineral energy cannot get into the system because the wrong line of resistance results in the wrong ratio of energy -- the wrong frequency. Thus, the individual cell health cannot be maintained and degeneration progresses.
  13. QUESTION: ... When the liver is not being fed the proper types and amounts of mineral energy, then various what are weakened?
    ANSWER: ... digestive enzymes are weakened.
  14. QUESTION: ... Weakness of digestion and its enzymes occur in both the cationic and the anionic direction. But, the lack of what mineral is the major mineral is the primary cause of this weakness?
    ANSWER: ... Calcium
  15. QUESTION: ... All the foods that are consumed are cationic in basic electromagnetic structure and reaction, except for one food. What is that food? ...
    ANSWER: ... The juice of fresh lemons
  16. QUESTION: ... There are only three anionic elements; what are they? ...
    ... ANSWER: ... calcium, potassium and chlorine.
  17. QUESTION: ... Calcium is needed, by weight and volume, more than any other element. Why? ...
    ANSWER: ... Calcium has the anionic strength of resistance, in all phases of digestion and metabolism. It provides the main buffering and catalytic action in the bowel and liver; and, as also the main ratioing element for determining micronage. Calcium controls how all minerals come and go in the cell and is inversely proportional to them.
  18. QUESTION: ... The greater the calcium content the smaller in bulk and size will be the cells. True or False? ...
    ANSWER: ... False. Calcium content determines cell density and volume. The greater the natural calcium content of the tissue, the harder and larger the cells will be.
  19. QUESTION: ... _______ is required in smaller amounts when there is adequate calcium. ...
    ANSWER: ... Protein
  20. QUESTION: ... oxygen pressure and hydrogen pressures become unequal within the tissue, resulting in an alteration of what?
    ANSWER: ... Redox Potential
  21. QUESTION: ... When oxygen and hydrogen are not picked up in the amounts needed for proper oxidation reduction ratios, they alter what 2 things?
    ANSWER: ... Enzyme structure and reactions.
  22. QUESTION: ... When oxygen and hydrogen are not picked up as needed for proper redox reactions so that they can make enzymes and their reactions, this prevents the assimilation, as well as linkup, of what mineral released from the digestion?
    ANSWER: ... Calcium.

What would you like to do?

Home > Flashcards > Print Preview